Gijs Rademaker wil kinderen niet terug naar school

Nu de angstige beginfase van de coronacrisis voorbij is, ontstaan er in ons land twee groepen mensen: de mensen die koste wat kost ieder risico willen mijden en de mensen die het leven weer langzaamaan willen opstarten. Gijs Rademaker, de voorman van het EenVandaag Opiniepanel, hoort bij de risicomijders. Hij is helemaal niet zo blij met het besluit van de overheid om de basisscholen na de meivakantie weer te heropenen, omdat er geen zekerheid is over de gevolgen.

Rademaker heeft een heleboel kindjes gemaakt, drie, en die lopen nu de hele dag thuis te jengelen. Toch staat hij niet te popelen om ze weer af te kunnen zetten bij de basisschool. “Er is volgens mij nog een heleboel niet duidelijk.

Scholen twijfelen ook, aldus Rademaker. “Ik hoorde vandaag nog dat in Nijmegen een aantal scholen zeggen dat ze helemaal nog niet per 11 mei opengaan en wachten. Elke school mag het volgens mij zelf beslissen. Ik weet het van mijn basisschool nog niet.”

Hij vervolgt: “Ik sta niet te springen, hoor, zelf. Omdat ik gewoon naar het RIVM luister. Dit is persoonlijk, hè! Dit is niet als opiniepeiler. Ik luister naar het RIVM en hoor heel vaak het woord ‘lijkt’. Het ‘lijkt’ erop dat de overdracht van kinderen op volwassenen heel klein is. Aan de ene kant denk ik als ouder: ik ben blij. Mijn kinderen juichten ook gisteren. Maar aan de andere kant denk ik: het ‘lijkt’.”

Eva Jinek: “In Denemarken hebben 40.000 ouders zich aangesloten bij de groep ‘Mijn kinderen zijn geen proefkonijnen.’”

Daarop gaf Rademaker aan dat een groot deel van Nederland, namelijk 22 procent, het net als hem een slecht idee vindt om de basisscholen te heropenen. 72 procent is er wel blij mee.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen