Eva Jinek tegen Ali B: ‘Nederland even klaar met BN’ers’

Eva Jinek heeft Ali B gisteren in haar talkshow geconfronteerd met de weerzin die er in Nederland heerst tegen BN’ers die tijdens deze coronacrisis weldoenertje spelen en dat maar al te graag delen met de buitenwereld. De rapper is er één van: hij legt op social media vast hoe hij langs verzorgingstehuizen gaat met ladingen bloemen. “Er is ook heel veel irritatie over BN’ers die dingen doen nu. Heel veel irritatie in de samenleving bijvoorbeeld over BN’ers die een coronalied maken“, merkte Jinek op.

Jinek: “Daar wordt heel veel over gezegd en geschreven. Ik las een artikel in de Volkskrant van: ‘BN’ers zijn aandachtsziek.’ De Telegraaf: ‘Soms ben je gewoon even níet het middelpunt van het universum.’ Heel veel weerzin en weerstand tegen bekende mensen die zich voor iets inzetten. Begrijp je iets van die kritiek?

Ali B: “Ja, kritiek op de kwaliteit waarmee je helpt moet er natuurlijk gewoon zijn en die mogen mensen gewoon hebben. Op een gegeven moment is het wel zo van: als je constateert dat een deel van het land er wél blij mee is, gun die mensen dan hun eigen ruimte. Maar je mag best wel een liedje kut vinden, vind ik. Ha ha ha.”

Jinek: “Dat mag altijd. Maar daar ging het niet om, hè? Het gaat meer om het concept dat het bijna onkies zou zijn dat een bekende Nederlander zichzelf naar de voorgrond brengt in de behulpzaamheid of wat dan ook.”

Ali B “Ik vind het heel paradoxaal. Ik vind dat iemand die wil dat het op zijn manier gaat, gaat oordelen over iemand anders die het op zijn manier wil doen, heel vreemd. Gun elkaar de ruimte. Nico Dijkshoorn heeft er een handje vol van dat als ik op televisie ben geweest dat hij dan gaat twitteren en dan reageer ik ook, weet je wel.”

Wat twittert hij dan? “Ja, maakt niet uit. Die vind daar iets van. En het is leuk als ik daar ook iets van mag vinden en dan laat je het weer gaan.”

Het belangrijkst is de intentie. Ik kan niet voor alle BN’ers oordelen waarom ze iets doen, maar als je iets kunt bijdragen en iemand heeft er wat aan: blijf het vooral doen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen