Bert Kuizenga wekenlang in ziekenhuis met corona

Bert Kuizenga heeft in de afgelopen weken lange tijd in het ziekenhuis gelegen vanwege het coronavirus. Op een gegeven moment kon hij nauwelijks meer zelfstandig ademen. Dat vertelt zijn dochter vandaag in De Telegraaf. Niet alleen Kuizenga, maar ook zijn vrouw belandde in het ziekenhuis. Ze behoorden tot de eerste patiënten. “Mannen in witte pakken en met isolerende kappen op haalden Bert en Astrid tegelijk uit hun huis in het Museumkwartier“, vertelt dochter Roosje.

Ruim drie weken geleden werden Bert en zijn vrouw Astrid grieperig. “Op een gegeven moment hadden ze grote ademhalingsproblemen en kregen ze bijna geen lucht meer. Op dat moment gingen alle alarmbellen af. Het is vreselijk om je ouders zo ziek te zien.

Beiden zijn inmiddels aan de beterende hand: Astrid ligt nog in het ziekenhuis, Bert kwam er afgelopen week uit. “Mijn moeder ligt nog in het ziekenhuis, maar zij mag er binnenkort uit. Yes, dan zijn we allemaal herenigd.

De familie is al met al heel erg geschrokken. “Je relativeert je dagelijkse problemen, als je dit samen hebt beleefd. Dingen waar je je normaal druk om kunt maken, zijn ineens niet meer belangrijk.”

Dochter Roosje is dj onder de naam Mia More. Ze maakte zich aanvankelijk vooral druk om de optredens die niet doorgaan. “Maar als ik kijk naar wat we de afgelopen weken als gezin hebben meegemaakt, dan kan ik alleen maar denken: wat ben ik blij dat we mijn ouders nog hebben!

Het interview met Roosje kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Foto: RTL

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen