Corona nekt Glow: ‘Hopelijk nu beter Songfestival-lied’

Maggie MacNeal, die ooit meedeed aan het Eurovisie Songfestival met het liedje Amsterdam, denkt dat onze kansen op de volgende editie van het liedjesfestijn een stuk groter zijn geworden nu het liedje Grow van Jeangu Macrooy de prullenbak in moet. Dat zegt ze in de Nieuwe Revu. Het Songfestival is door de coronacrisis verplaatst naar 2021 en alle deelnemende artiesten moeten dan met een nieuw liedje komen. Corona heeft Glow genekt en dat is volgens MacNeal goed nieuws.

MacNeal is optimistisch. “Dat het nu niet doorgaat, is voor de kansen van ons land niet heel slecht. Ik was namelijk niet ondersteboven van het liedje. Het duurt veel te lang voordat de climax komt. Er moet nu een nieuwe inzending komen.

Wel vindt ze het jammer dat het Songfestival dit jaar niet doorgaat. “Voor mij was dit een bijzonder Songfestival geweest, aangezien ik veertig jaar geleden meedeed en het festival toen óók in Nederland werd gehouden.

Veel Songfestival-prominenten als Maggie MacNeal zijn al behoorlijk op leeftijd. Zij is 69, Willeke Alberti is bijvoorbeeld al 75. Oude mensen vallen in de risicodoelgroep van het coronavirus.

Alberti realiseert zich dat goed. Ze vindt het vreselijk dat veel dingen als het Songfestival niet doorgaan, maar, zo zegt ze in hetzelfde tijdschrift: “We moeten er nu voor zorgen dat we niet allemaal doodgaan.

Foto: Omroep West

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen