Corona nekt Glow: ‘Hopelijk nu beter Songfestival-lied’

Geplaatst op vr 03 apr 2020 om 8:40

Maggie MacNeal, die ooit meedeed aan het Eurovisie Songfestival met het liedje Amsterdam, denkt dat onze kansen op de volgende editie van het liedjesfestijn een stuk groter zijn geworden nu het liedje Grow van Jeangu Macrooy de prullenbak in moet. Dat zegt ze in de Nieuwe Revu. Het Songfestival is door de coronacrisis verplaatst naar 2021 en alle deelnemende artiesten moeten dan met een nieuw liedje komen. Corona heeft Glow genekt en dat is volgens MacNeal goed nieuws.

MacNeal is optimistisch. “Dat het nu niet doorgaat, is voor de kansen van ons land niet heel slecht. Ik was namelijk niet ondersteboven van het liedje. Het duurt veel te lang voordat de climax komt. Er moet nu een nieuwe inzending komen.

Wel vindt ze het jammer dat het Songfestival dit jaar niet doorgaat. “Voor mij was dit een bijzonder Songfestival geweest, aangezien ik veertig jaar geleden meedeed en het festival toen óók in Nederland werd gehouden.

Veel Songfestival-prominenten als Maggie MacNeal zijn al behoorlijk op leeftijd. Zij is 69, Willeke Alberti is bijvoorbeeld al 75. Oude mensen vallen in de risicodoelgroep van het coronavirus.

Alberti realiseert zich dat goed. Ze vindt het vreselijk dat veel dingen als het Songfestival niet doorgaan, maar, zo zegt ze in hetzelfde tijdschrift: “We moeten er nu voor zorgen dat we niet allemaal doodgaan.

Foto: Omroep West
16 Reacties op “Corona nekt Glow: ‘Hopelijk nu beter Songfestival-lied’”


 1. Snake Charmer

  Er was niks mis met dat liedje omdat Nederland vorig jaar voor het eerst in 1000 jaar heeft gewoon denkt iedereen opeens dat ze expert zijn… feit is dat de meeste inzendingen van Nederland totaal niet aanslaan en dat zegt genoeg of de Nederlandse smaak. En dan het lef te hebben commentaar te geven als er een keer een echt goed nummer wordt ingezonden wat internationaal goed aan kan slaan.

 2. Derhal Flynn

  Colona heeft Glow genekt.
  Eulovisie Songfestival woldt een stuk leukel met een nieuw riedje.

  Haha, Chinees accent vandaag ?

 3. Derhal Flynn

  Klijgt Jeangu Maclooy nog een nieuwe kans of komen el nieuwe voollondes?

 4. Frank

  Grow up

 5. Derhal Flynn

  Glow up.

 6. Halleluja

  Grow van Jeangu Macrooy in de prullenbak: JAMMER

 7. Wilton

  Jammer dat Maggie niet zegt dat zij zelf destijds laatste is geworden met haar wel goede liedje.

 8. Giggio

  Wilton: eerst checken dan bla bla doen

  1974 3de met Mouth&MacNeal ‘Ik zie een ster/I see a star’
  1980 5de met Amsterdam

 9. Anouk

  Wat heeft Maggie een oud kippenekje….

 10. Ron

  Het liedje kwam inderdaad te laat tot een climax, toen het gospelkoortje pas begon en dat was al bijna aan het eind. Maar dat wil nog niet zeggen dat een ander liedje beter wordt. Misschien wordt het wel hetzelfde liedje met dezelfde sfeer en dezelfde opzet, dat maakt het nog niet per definitie beter.

 11. X

  Anouk, stuur jij eens een foto in.

 12. Zomaar een persoon

  @Anouk – Dat heb jij ook op die leeftijd.

 13. valerie

  Maggie heeft in mijn ogen wel gelijk.
  Jeangu is een goede keuze maar het liedje Grow pakt je niet. Zou er de komende maanden eens een paar goede componisten/schrijvers op laten zetten.

 14. Reageer

  Maggie MacNeal heeft 2 keer meegedaan ook met Mouth & MacNeal Ik zie een ster.

 15. Jan Lol

  Helemaal eens!! Sjouk!!!

 16. Bert Cienraad

  Wat is een goed liedje, wat is een slécht liedje?
  Het blijft toch een kwestie van smaak, hoe dan ook.
  Toen ik het liedje Grow voor de 1e keer hoorde, viel het niet gelijk bij mij in de smaak, maar naarmate ik het steeds meer hoorde, in combinatie met de tekst, begon ik het steeds meer te waarderen en vind het een topnummer!
  Dus, waar hebben we het over???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.