Youp van ’t Hek lyrisch over talkshow Laat op Vrijdag

Renze Klamer wordt getrakteerd op flink wat complimenten van Youp van ’t Hek. De cabaretier is een groot fan van zijn nieuwe late-late-talkshow Laat op Vrijdag. Dat laat hij blijken in de VARAgids. Laat op Vrijdag is sinds kort elke vrijdagavond te zien na de talkshow Op1. Hij bleef een keer toevallig hangen op NPO 1 en zag Laat op Vrijdag toen bij toeval voorbijkomen. “Ik werd zo vrolijk van dit late avondprogramma met de opvallend aardige Renze Klamer. Een verademing“, aldus de komediant.

Waarom vindt hij Laat op Vrijdag zo leuk? “Door de toon en het bijna studentikoze sfeertje waar ik zo van houd. Geen gewichtigdoenerij.”

Van ’t Hek hoopt dat het programma door mag. “Pas later begreep ik dat het programma een soort van experiment is. Een uitprobeerdingetje in de luwte. Ik schreeuw vanaf hier naar de omroepbazen: Hou dit. Gooi het niet weg. Dit is precies het goede sfeertje voor de late vrijdagavond. En eindelijk weer eens een nieuw gezicht.”

Het programma deed me ergens aan denken. En opeens wist ik het. RUR!“, zegt hij. “Iets milder, iets braver, maar we zijn er aan toe. Kortom: Hup Renze!

De afgelopen aflevering van Laat op Vrijdag wist in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00.15 en 01.05 uur een prima 276.000 kijkers (22 procent) te bekoren.

Foto: BNNVARA, Natalia van der Zalm

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen