Peter de Vries: ‘Alberto Stegeman kan niet tegen kritiek’

Peter R. de Vries vindt het wat vreemd dat Alberto Stegeman hun confrontatie in RTL Boulevard ‘oncollegiaal en respectloos’ heeft genoemd. Kennelijk kan de SBS 6-presentator niet tegen kritiek. Dat zegt de Boulevard-ster in Nieuwe Revu. De Vries vindt dat Stegeman in zijn programma spijkers op laag water zoekt. Makkelijke journalistiek, noemde hij dat recht in het gezicht van de SBS’er. Daar was hij echter niet van gediend: na de uitzending reageerde Stegeman vrij gepikeerd.

De Vries vindt dat hij gewoon zijn mening moet kunnen uiten. “Ik vind het een beetje vreemd dat Stegeman teleurgesteld reageerde.”

Het is een beetje opportunistisch, vindt hij. “Toen hij bij Boulevard binnenkwam en mij zag, was zijn eerste reactie: ‘Ha, gelukkig, in ieder geval deskundig commentaar vanavond.’ Kennelijk betekent dit dat je dan niets kritisch meer mag zeggen en alleen maar schouderklopjes mag uitdelen.

Wat De Vries betreft is er geen sprake van ruzie. “Er is in mijn ogen niets aan de hand. Ik heb niet achter zijn rug, maar face-to-face een paar opmerkingen gemaakt waar hij direct op kon reageren. Total equality of arms. Als dat meteen ‘oncollegiaal en respectloos’ is, lust ik nog wel wat.

Kunnen ze nog met elkaar door een deur? “Ik ken Alberto al heel lang en mag hem oprecht graag. Juist in een goed contact moet je ook eerlijk kunnen zijn. Aan geslijm heeft niemand iets.”

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Alberto Stegeman wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen