Matthijs van Nieuwkerk loog jarenlang tegen publiek

Geplaatst op do 26 mrt 2020 om 11:11

Matthijs van Nieuwkerk heeft jarenlang gelogen tegen zijn publiek in de studio door hen in de waan te brengen dat ze hem na afloop van de uitzending zouden kunnen tegenkomen bij de borrel. Dat onthult Peter R. de Vries vandaag in het AD. Van Nieuwkerk liep in werkelijkheid nooit naar de borrel, maar ging rechtstreeks naar huis, aldus De Vries. “Als je bijna tachtig keer bij Matthijs hebt gezeten, ga je dingen herkennen. Een man van vaste gewoonten“, zegt de misdaadjournalist.

Na afloop zei de DWDD-host volgens De Vries steevast: “Gaat u naar huis… rijdt u dan vooral voorzichtig en als u hier beneden in de bar nog iets gaat drinken, dan zien we elkaar ongetwijfeld zo nog even.”

Wat een onzin, aldus De Vries. “Ik heb dat 78 keer zo gehoord. Nooit mogelijk, wellicht of misschien, maar altijd ongetwijfeld. Matthijs wekt hier de sympathieke illusie dat hij nog even het glas zal heffen met zijn publiek. De werkelijkheid is dat hij sinds jaar en dag zijn jas aantrekt, de tafelgasten een hand geeft en via de achteruitgang ongezien in de reeds wachtende taxi stapt.”

Is dat niet een beetje lullig? “Matthijs is een man die dit kan maken. Nooit heeft iemand tegen hem gezegd: wat klets je nou steeds, je gaat nooit wat drinken…!?

Nee, we begrepen hem. Het publiek moest het gevoel hebben dat zij met Matthijs iets hadden kunnen drinken… Naast DWDD zelf zijn dit van die typische Matthijs-ritueeltjes die ik zal missen. Want Matthijs is een fenomeen. Meesterlijk. Van de Grote Drie de beste. Ja, ongetwijfeld.”

Het AD-artikel waarin ook andere vaste DWDD-gasten hun mening geven kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
76 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk loog jarenlang tegen publiek”


 1. MolTalk

  Reden voor ontslag!!

 2. Piet Pannelap

  Voor wie is daar diva gedrag een verrassing?! En trouwens, wie zou dat in zijn schoenen niet doen? Het is verrassenders als een tv show host het wél zou doen.

 3. Dooper Johan

  Ik vind het een vervelende betweterige linkse zak, die altijd dezelfde linkse vriendjes uitnodigt en een podium geeft.

  Vele rellen, waaronder de zwarte pieten discussie zijn daar (DWDD) ontstaan, onrust stoker derhalve.
  geef het volk brood en spelen is hier geheel van passing. Het kuddenvol volgt elkaar massaal, want je zou het niet hebben gezien.
  derhalve “eikel” 1e klas

 4. Astrid

  Alleen als PvdV gast was ging hij via de achterdeur naar huis.

  Matthijs had geen zin om de niveau RTL Boulevard roddels aan te horen.

 5. Johan

  In de eerdere jaren van DWDD deed hij dit nog wel. Ben jaren geleden eens bij een opname geweest. Toen kwam hij daadwerkelijk na afloop nog even naar de bar voor praatje of een foto met gasten uit het publiek.

  Ik snap dat hij daar op een gegeven moment niet zoveel zin meer in had, maar al besteed je hier na afloop maar een kwartiertje aan… je kweekt hier zoveel goodwill mee bij het publiek.

 6. Robert

  Is 2 ton dan voor Peter.

 7. Peter R.

  the king has left the building.

 8. Dave

  Misschien ging hij alleen niet naar de borrel als Peter R. de Vries er was…

 9. Bart M.

  Twee ton verdienen bij Matthijs en dan nog natrappen. Chapeau Peter R.

 10. Derhal Flynn

  Wat een backstabber is die Peter R. Verlies ook weer.
  Eerst is tie 78 x (2000 euro = 156.000 euro) uitgenodigd voor een gesprek aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk voor een lulverhaaltje over het één of ander.
  Een lulverhaaltje waar ze elke halve zool met een mening hadden kunnen neerzetten. En dat wist Peter R. Verlies ook zelf wel maar al te goed, echter juis dat hielden ze lekker stil omdat ze elkaar constant de bal toespeelden in dit ons-kent-ons wereldje.
  En nu klapt de bruine rat uit de school en verklapt geheimpjes over Matthijs omdat het nu niet meer uitmaakt. Wat een kansloos sujet is die Peter R. Verlies toch weer.

 11. Timo

  Het is gewoon NIET WAAR wat Dhr. de Vries uitkraamt. Ik ben drie keer bij DWDD geweest en heb Dhr. van Nieuwkerk altijd in de bar zien staan met een drankje. En heel hartelijk, zelfs wanneer ik de 4000e was die met hem op de foto wilde. Een aardige man. Een professionele presentator. Dat kunnen we van zuurpruim, jammerlijk misbaksel Dhr. de Vries niet zeggen. De groeten

 12. eamel

  “Dat onthult Peter R. de Vries vandaag in het AD. Van Nieuwkerk liep in werkelijkheid nooit naar de borrel, maar ging rechtstreeks naar huis, aldus De Vries”

  Nu doet meneer Peter R. een zelf jokken, hoor. En daarnaast; wie zou er vrijwillig een borrel willen drinken met die betweter? Ik zou ook hard weglopen als talkshowhost zijnde. Anyway; hier het bewijs… Matthijs na afloop van een aflevering met een handvol vrouwen uit mijn harem (foto 15). Eet dat, Peter R. De Vries misdaadverslaggever. Engerd.

  https://www.eamel.net/blog/2015/12/07/plog-dwdd-denkt-met-u-mee/

 13. Rick

  Ik ben een keer bij de opnames geweest, wel al een paar jaar geleden. Mathijs zei dit toen inderdaad, maar hij was ook daadwerkelijk bij de borrel aanwezig.

  Het is wel van toen de show bij Artis werd opgenomen. De bar grenste toen aan het decor.

 14. Remi

  Hebben we nu een paar weekjes DWDD-pauze,
  of neemt de transgender het stokje direct maandag al over ?

 15. Piet Pannelap

  @derhal

  Moet je je eens voorstellen wat Peterj Erj de Vrjies op een dag ‘pakt’:
  (5-uur show)
  RTL blvd
  DWDD
  Late night/Jinek-Pauw
  Etc (overig)

  Katsjing…!!

 16. rooie Rinus

  Peter is duidelijk geïrriteerd dat hij niet mag opdraven in deze eindsprint, dus doet peter de vries wat peter de vries altijd doet. namelijk peter de vries zijn.

 17. peacock and whiteman

  Ik weet zo net niet of dit waar is.
  In de youtube filmpjes van het beste voor kees van doclines is te zien dat matthijs gewoon met iedereen nog staat na te praten, of zal dit de enige keer zijn geweest?

 18. Nike R

  Ik geloof niet dat Peter élke keer 2000 euro kreeg. Voor Nicky Verstappen zat hij er voor nop. Hetzelfde geldt als hij een programma te promoten had.

 19. de gelovige

  Ik heb die vent nooit gemogen .

 20. Tinus

  Peter R. krijgt niet altijd betaald. Bij b.v zelfpromotie van een TV programma of een boek. Berekening Derhal Flynn klopt dus niet.

 21. Erik

  Ik was een paar weken terug ook bij opnames en toen was hij uitgebreid met mensen aan het praten, een drankje aan het doen en mocht iedereen met hem op de foto. Kan me overigens best voorstellen dat hij dat niet elke dag doet natuurlijk. Niemand blijft elke dag nog uren op zijn werk hangen nadat het werk gedaan is….

 22. M52

  Is dit zo vreselijk dan., Meneer de Vries, heeft zelf wel gekkere dingen gedaan en gezegd.. Ik denk persoonlijk dat de Vries aan
  een psychische stoornis lijdt: nl.Het uitgebreide narcistische de Vriessyndroom. Voor zover ik weet is hij de enige die deze aandoening heeft. Dus mocht u hem op uw scherm tegen komen. Negeer hem totaal en zet u tv even uit.

 23. Piet Pannelap

  Niet élke keer?! Ik wil daar best in meegaan. Ik doe z’n boekhouding niet. Maar als je uitgaat van 10 betaalde bezoekjes per werkweek (5 dagen) kom je op €20k per week. En als ie de helft zou hebben gekregen kom je alsnog op een respectabele som van €10k per week. Voor alle dombo’s hier: “k” staat voor 1000, dus €10.000 élke week. Geen slecht inkomen voor een praatjesmaker zonder importantie.

 24. wijsneusje

  MC liegt ons dagelijks voor, dat blijkt maar weer uit dit artikel.

 25. robb

  Heel goede eigenschap ,niet te close met je gasten ,zouden meer moeten doen anders word het ouwe jongens krentenbrood .

 26. Trudy

  Wat een geweldige onthulling van Peter r d Vries… Jarenlang onderzoek… Wat een prestatie..!

 27. Geeta.ramsodit

  Beste Redactie,
  Dat klopt niet, want ik heb een foto van Mathijs en mij dat hij na afloop van DWDD een praatje maakt. Ik kan mij tevens herinneren dat hij ook iets meedrinkt. Ik weet niet meer zeker of dit een biertje was.
  Met vriendelijke groet,
  Geeta Ramsodit

 28. Huismaker

  Hij ging snel naar huis om zijn geld te tellen. Maar goed. Eerlijk is eerlijk. Al zijn PvdA en D66 (zoals De Vries)- vriendjes mochten jaren lang veel op (betaalde) visite komen. Kijk eens naar het lijstje op Geenstijl van deze week.

 29. X

  En Geen Stijl nemen we serieus evenals deze site?
  Laat me niet lachen.

 30. Ad

  Als je kijkt naar de hype rond het afscheid van DWDD en zijn presentator, dan vraag ik me af hoe groots dan het afscheid van Ivo Niehe niet moet worden!

 31. arjan

  Hij heeft zijn zakken allang gevuld en wij trappen er met open ogen in.

 32. Dr. Bibber

  Wat een gelul! Ik ben 1 x in de studio geweest en kwam ‘m daarna gewoon tegen tussen het publiek. Iedereen kon hem gewoon aanspreken en hij nam rustig de tijd. Iedereen maakt onnodig een monster van hem.

 33. teuntje

  Linkse kwal heb hem nog nooit gemoeten met zn 600.000 salaris kon zeker geeen rondje vanaf blij dat ik die rotkop niet meer zie huigelachtig figuur

 34. Kevin Frikandel

  Wie wil deze klaploper nou tegenkomen bij een borrel? Dan ben je echt slaafs en sadomasochistisch aangelegt.

 35. anoniem

  peter r de vries

  je pakt ze allemaal op een mooie en rustige manier

  Dus matthijs is een leugenaar, iemand die liegt is een dief of ga ik te ver peter.

  Peter r de vries je hebt Eva ook zo tjoetbank gepakt

  met heb je ook drugs gebruikt

  eva klapte dicht
  kon geen kant meer op en eerlijk geantworrd met JA!

  rtl foei !!!!!!!!!!!!!!eva niet gescreend op ……………..

 36. Jihals

  Mathijs van Nieuwkerk haalde iedere keer een PvdA-er in zijn uitzending. Hoewel een marginaal partijtje met minder dan 20 zetels deed Mathijs alsof Asscher, Ploumen of welke andere PvdA-koekbakker dan ook, de belangrijkste politici van Netland waren. Wat een kansloos figuur is hij toch, altijd al gevonden. Blij dat hij oprot van de buis.

 37. Nils Holgersson

  Door de borrel na afloop had Matthijs altijd een alibi

 38. ronnie

  Peter R. de Vries LIEGT.
  natuurlijk bleef Matthijs van Nieuwkerk niet altijd maar bleef soms wel.

  Het wordt nu tijd dat Peter R de Vries zijn mond eens houdt Altijd maar denken ik weet het beter en ik heb gelijk.

 39. Vernon

  Ik kan mij voorstellen dat hij met zijn redactie eerst de uitzending wilt nabespreken. Hij zal vast niet elke keer gelijk na de uitzending naar de bar gegaan zijn.

 40. iam

  Peter R niet genodigd in de laatste week: dan krijg je zo’n reactie

 41. Ria Visser

  Daar heb je toch ook geen zin in…

 42. Jan.

  Grappig, ik heb daar regelmatig gewerkt, is pertinent onwaar. Hij heeft echt dagen dat hij op tijd vertrekt maar ook zeker regelmatig dat er een praatje vanaf kan. Misschien Lag het meer aan het feit dat Peter er was dat Matthijs vroeg wegging?

 43. Klaas Flink

  Je moet een reden hebben om na te praten. Bovendien mag je toch ook gewoon weg gaan als je werk er op zit.

 44. Sjaak

  Linkse mensen liegen en zijn hyporcriet, geen nieuws toch?

 45. anoniem

  Wie gaat er daar dan ook in het publiek zitten, terwijl je het ook lui op de bank kan kijken? :-)

 46. Sam

  Klopt niks van wat Peter R. De Vries zegt. Hij zat bijna steevast na afloop aan de grote tafel in het Mediacafé in de foyer die voor hem en gasten gereserveerd. Hij was allicht dan wat minder herkenbaar door alledaagse kleding en petje dat hij vaak droeg maar iedereen kon altijd op de foto!

 47. Henk

  Ik heb Matthijs nooit sympathiek gevonden, totaal niet mijn type, net zoals Halina Reijn, ook geen leuk mens.

  Ik wacht op Margriet.

 48. Anna

  Misschien ook wel niet zo gek om naar huis te gaan naderhand.

  Ben ooit bij Late Night geweest achter de schermen, jaren geleden. En verbaasde me toen over Humberto die maar bleef plakken na de uitzending. Ik dacht nog: Wat hoopt hij hier nou nog te vinden…

 49. realMarcoBorsato

  Niet waar. Meerdere keren heb ik tijdens de borrel Mathijsje ontmoet om hem daarna te rimmen op het herentoilet. Mjam mjam.

 50. Paulus

  😷Stelletje leeghoofden zijn sommigen, leeghoofden. 😠😠Wat is verkeert aan dat hij na zijn werk gewoon netje naar zijn gezin gaat. Het is een rationeel denkend 🧓. Hij hangt zijn lul niet overal in, een voorbeeld voor velen bn’ers. 🧓Is geen Jeroen pauw🧓die meer 200 🙎‍♀️🧖‍♀️ gepaald heeft.

 51. Arie Schoenlepel

  @Anna.
  Mocht je blank en blond zijn, voorzien van een paar blauwe kijkers én een gratenpakhuis, dan zocht Tan jou waarschijnlijk.

 52. Kaaskijker

  Ik ben 3x naar een uitzending geweest en daarvan nam hij 2 keer de tijd om na afloop op de foto te gaan of als geintje tv maken met het publiek op Matthijs zijn stoel. Ook vooraf aan de uitzending is hij uit eigen beweging een geheel uur vrij voor het publiek.

 53. Ingrid v Liefland

  Ik was maandag 9 maart 2020 aanwezig bij de uitzending. Die blaaskaak de Vries heeft het dus écht te hoog in zijn bol zitten. Na de uitzending hebben mijn vriend en ik nog even met hem gesproken en was hij zelfs zo aardig om met ons op de foto te gaan. Ik word hier verdrietig van. De ontvangst was zelfs hartverwarmend en welgemeend. Peter R de Vries moet zich schamen om Matthijs die afscheid gaat nemen na 15 jaar op zo’n lage en verachtelijk manier neer te zetten. Matthijs sta er alsjeblieft boven, wij houden van jou, jij liegt niet en mocht je je e.v.t. eens niet aan de afspraak hebben gehouden dan was daar zeer zeker een héle goede reden voor. En Peter R de Vries is een héle héle goede reden!!!! Succes en veel gezondheid, geluk en liefde in wat je ook maar gaat doen. Vriendelijke groetjes, Ingrid.

 54. aqua

  Er is maar een woord voor hem SUPERGRAAIER wegwezen met dit figuur.

 55. Anton

  Peter moet nog wel even na trappen want hij verliest hier wel zijn podium om al zijn (deskundigheid) te ventileren.
  Is nu Exclusief verbonden aan Rtl

 56. Henk

  Vergeten. Maar ik vind die pot van een margriet natuurlijk ook niks. Margriet, pot, snapt iemand hem? HAHAHAHAHA!

 57. Dorus

  Klopt Peter R. ging altijd gelijk naar zijn vriendin…

 58. Riky Heerkens

  Veel mensen hebben 15 jaar genoten van DWDD. En nu krijgt Mathijs een trap na. Wat een misselijke opmerkingen.

 59. tim

  Ik had me voorgenomen dit jaar meer positieve opmerkingen te plaatsen maar het wordt me wel erg moeilijk gemaakt.

 60. Geer

  Ik proef uit de reactie van Peterrrrrr.R. dat hij een beetje teleurgesteld is dat hij niet bij één van de laatste uitzendingen van Matthijs zit.
  Tja, zo geweldig is die Peter. R. nou ook weer niet.
  Dus geeft hij maar weer een sneer weg die arrogante LUL.

 61. Arie

  Klootzak van de eeuw.

 62. Fons

  wijsneus de Vries blijft een triest mannetje, het wordt steeds erger met hem. Vanavond in Boulevard ging het over corona in combinatie met gevangenen. Meneer zegt met droge ogen dat ouders van en gedetineerden contact met hem opnemen omdat ze zich daar niet veilig voelen…. zooo ongeloofwaardig !!!
  Onbetrouwbaar stuk vreten die heel veel uit zijn dikke duim zuigt…. loser !!

 63. aammehoela

  Het enige wat zeker is het feit dat we DWDD gaan missen. Wel in het achterhoofd dat niet alles leuk was, maar dat geeft niets. Met name de laatste jaren met al die muziekrubrieken en openhartige gesprekken en deskundigen als bv. Beatrice de Graaf en Jeroen Dijsselbloem was het een programma waar ik graag naar keek. En baalde soms best als ik het niet kon zien. Terugkijken deed ik dan wel eens. Maar het gezeur en gedoe rond Zwarte Piet riep inderdaad ergernis op, geef ik gewoon toe. Maar neemt niet weg dat het voor een dikke 90% genieten was.

 64. Anita van Splunter

  Ben in het verleden zelf een keer of 5 bij DWDD geweest en al die keren kwam Matthijs na afloop een praatje maken en wat drinken met het publiek en gasten die ook nog even bleven hangen.(Zou dit kunnen bewijzen met foto’s.)
  Misschien dat hij dit de laatste jaren niet meer doet,maar hij deed dit in het verleden wél.

 65. Shoukeviah

  Daarom is het maar goed dat hij opt y y f t, geldt voor beiden overigens.

 66. Peter R. de Vries

  Het is pertinent niet waar dat ik een ongelofelijke lul met vingers ben.
  Daarbij is het toevallig ook nog eens een keer zo, en dat kan ik bewijzen, dat ik mezelf pertinent niet herken, ik zeg niet herken, in het beeld dat in de bovenstaande 83 reacties geschetst wordt van mij. En waarom, dat zal ik je vertellen waarom.
  Ik vind namelijk zelf dat ik het best goed doe (understatement) en het volgende punt is:
  dat ik Matthijs nu bedonderd en natrap heeft niks te maken met mijn achterbakse karakter. Wie dat zegt is een laffe leugenaar.
  Ik heb nu eenmaal aandacht nodig. Is dat nu zo erg? Is het nu zó erg dat ik zo ziekelijk snak naar aandacht dat dit nu ineens heel groot gemaakt gaat worden?
  Als geboren narcist en ijdeltuit interesseert het me geen donder als ik daarmee mijn trouwste vrienden publiekelijk kwets of beledig. Ik bedoel er tenslotte niks mee en het is niet persoonlijk gericht tegen de persoon. Laat dat duidelijk wezen.
  En als het je niet bevalt dan klaag je me maar aan. Ik ken een hele goede advocaat uit de familiekring en die, o wacht, die zit nog met z’n scriptie.
  Peter.

 67. Wil van Bil

  Ik ben nooit écht fan geweest van geldwolf van Nieuwkerk maar die de Vries vind ik nog wel een paar tandjes erger. Wat een etterpuist is die kerel zeg!

 68. Ton

  Als Peter R de Vries in de bar staat nam ik ook de eerste taxi naar huis !!!! Dat is niet zo vreemd.

 69. Esther

  Misschien ging Matthijs niet naar de borrel, maar na de uitzending nam hij wel de tijd voor publiek. Wij zijn met een groep nog samen met hem aan tafel op de foto gegaan. Altijd maar zeiken… pffff

 70. Paul Kager

  Ik ben bij een uitzending geweest en toen kwam Mathijs weldegelijk in het cafe en sprak ook met diverse mensen.
  Nou staat de Vries al bekend om zijn te kritische opmerkingen, maar hij moet geen dingen roepen die niet waar zijn. Hij is een publiek figuur, die door menen onvoorwaardelijk wordt geloofd. Ik hoop dat hij zich dat wel realiseert.

 71. Derhal Flynn

  Het is een izegrim.
  Blij dat het voorbij is.

 72. ietje

  Dit is nou typisch gezeik van die Peter R de Vries!!

 73. Wil

  Krijgt De Vries weer te weinig aandacht? Komt hij weer met een of ander klets verhaal. Hij heeft het publiek jarenlang met suggestieve verhalen proberen te indoctrineren. Wanneer gaat dit heerschap met pensioen? Waarschijnlijk nooit!!???

 74. Brenda Zwemmer

  Wat een onzin wat Peter R de Vries uitkraamt, wij zijn 1x bij DWDD geweest en na afloop kwam liep hij gewoon tussen het publiek door en kan je met hem praten en op de foto met hem gaan. Dus meneer Peter R. de Vries er zal wel een reden voor zijn dat hij u na afloop niet benaderde!

 75. Tashtego

  Ik heb niks tegen Peter, integendeel, maar ook uit de DWDD-special van vandaag blijkt onder het kopje Nazit dat hij het bij het verkeerde eind heeft.

 76. Eduard van Gog

  Peter r de vries is een zieligfiguur die zelf media gek is en overal maar bij wil zijn omdat zijn populariteit al sterk gedaald is bij publiek. Altijd commentaar zo ook Brigitt Maasland altijd zelf roddelen over andere en sensatie zoeken, maar als het dan over hen gaat staan ze te janken. Waardeloos programma rtl 4 wat jaloers is op van nieuwkerk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.