Wendy van Dijk wil The Passion presenteren

Wendy van Dijk is er nog nooit gevraagd, maar ze zou er wel heel graag aan meedoen: The Passion. Als de EO haar belt, dan gaat ze direct voor de bijl. Dat vertelt de SBS 6-ster in Veronica Magazine. Zelf is Van Dijk niet gelovig. “Ik ben zelf niet gelovig, maar ik kan me voorstellen dat het veel hoop en steun biedt, ook in moeilijke tijden. Mijn kleine meisje zit wel op een christelijke school en vertelt mij als het straks Pasen is het hele verhaal. We kijken ook altijd samen op tv naar The Passion.

Ze zijn allebei gelijk op het grootste tv-evenement. “Als mij gevraagd wordt om The Passion te presenteren, zou ik ook zeker ‘ja’ zeggen.

Johnny de Mol, met wie ze nu samenwerkt bij SBS, zou dit jaar de verteller zijn in The Passion. Het evenement is echter afgelast door corona. Ook hij is fan van het programma.

De Mol: “Tijdens een event als The Passion wordt expres gekozen voor bekende gezichten en popnummers om het breed toegankelijk te maken. Dat zorgt voor een verbinding die voorbijgaat aan religie.”

Zorgt religie niet alleen maar voor ellende? “Negentig procent van de mensen voert zijn of haar religie voor zichzelf uit en valt een ander daar niet mee lastig. Het is hetzelfde als zeggen dat voetbalsupporters voor ellende zorgen. Je hebt altijd een handjevol dat het verpest voor de rest.”

Foto: RTL

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen