Wendy denkt niet dat Talpa sterren gaat ontslaan

Wendy van Dijk denkt niet dat Talpa presentatoren gaat ontslaan vanwege de coronacrisis. Uiteindelijk zijn alle sterren straks weer hard nodig. Dat zegt de SBS 6-ster in gesprek met Privé TV. Waar men bij NPO en RTL de rust probeert te bewaren, bracht John de Mol bij het eerste zuchtje coronategenwind direct zijn hele personeelsbestand in paniek. Hij kondigde ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aan. Maar die vallen niet in het presentatorenbestand, zo verwacht Van Dijk.

Op de vraag of Van Dijk verwacht dat er afscheid wordt genomen van tv-sterren, antwoordt ze: “Nah, ik kan het me niet voorstellen. Uiteindelijk zal het misschien zo zijn dat dingen opgeschoven worden en verlengd worden. We blijven elkaar nodig hebben.”

De volledige, dure sterrenstal zit nu thuis. “Mijn programma’s worden ook uitgesteld. Dat betekent dat je straks geen zomervakantie hebt en dit moet je dan zien als een gedwongen rustperiode.”

Zomervakantie zit er dit jaar niet in voor de Talpa-sterren. “Het is niet zo dat als straks het leven weer gaat draaien, dat je denkt: we gaan een paar weken op zomervakantie. Ik realiseer me dat hij (John de Mol, red.) daar ook op doelt, van: dan moeten we paraat staan om met z’n allen aan de bak te gaan en een tandje harder moeten gaan lopen om al die programma’s die uitgesteld zijn te maken.

Wat vond Wendy van de paniekboodschap van John de Mol? “Het was eigenlijk een hele goede duidelijke mail en ook echt wel ondersteunend, van: ‘We moeten dit met elkaar gaan doen en we moeten deze tijd met elkaar aangaan.’ Ja, ook wel heel realistisch. Ja, er moeten miljoenen uit ons schema gehaald worden, omdat er nu niet op een normale manier geproduceerd en geprogrammeerd kan worden. Dat heeft voor iedereen natuurlijk consequenties. Dat was de boodschap.”

Er gaan echt miljoenen verloren, maar dat is natuurlijk bijna in elke sector het geval.”

Foto: SBS, Tom Cornelissen

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen