Wendy denkt niet dat Talpa sterren gaat ontslaan

Geplaatst op za 28 mrt 2020 om 10:34

Wendy van Dijk denkt niet dat Talpa presentatoren gaat ontslaan vanwege de coronacrisis. Uiteindelijk zijn alle sterren straks weer hard nodig. Dat zegt de SBS 6-ster in gesprek met Privé TV. Waar men bij NPO en RTL de rust probeert te bewaren, bracht John de Mol bij het eerste zuchtje coronategenwind direct zijn hele personeelsbestand in paniek. Hij kondigde ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aan. Maar die vallen niet in het presentatorenbestand, zo verwacht Van Dijk.

Op de vraag of Van Dijk verwacht dat er afscheid wordt genomen van tv-sterren, antwoordt ze: “Nah, ik kan het me niet voorstellen. Uiteindelijk zal het misschien zo zijn dat dingen opgeschoven worden en verlengd worden. We blijven elkaar nodig hebben.”

De volledige, dure sterrenstal zit nu thuis. “Mijn programma’s worden ook uitgesteld. Dat betekent dat je straks geen zomervakantie hebt en dit moet je dan zien als een gedwongen rustperiode.”

Zomervakantie zit er dit jaar niet in voor de Talpa-sterren. “Het is niet zo dat als straks het leven weer gaat draaien, dat je denkt: we gaan een paar weken op zomervakantie. Ik realiseer me dat hij (John de Mol, red.) daar ook op doelt, van: dan moeten we paraat staan om met z’n allen aan de bak te gaan en een tandje harder moeten gaan lopen om al die programma’s die uitgesteld zijn te maken.

Wat vond Wendy van de paniekboodschap van John de Mol? “Het was eigenlijk een hele goede duidelijke mail en ook echt wel ondersteunend, van: ‘We moeten dit met elkaar gaan doen en we moeten deze tijd met elkaar aangaan.’ Ja, ook wel heel realistisch. Ja, er moeten miljoenen uit ons schema gehaald worden, omdat er nu niet op een normale manier geproduceerd en geprogrammeerd kan worden. Dat heeft voor iedereen natuurlijk consequenties. Dat was de boodschap.”

Er gaan echt miljoenen verloren, maar dat is natuurlijk bijna in elke sector het geval.”

Foto: SBS, Tom Cornelissen
82 Reacties op “Wendy denkt niet dat Talpa sterren gaat ontslaan”


 1. Pippa

  De media maakt meer kapot

 2. Flip de Beer

  Dat denkt Wenny, zij gaat als eerste. Haar vrijdagavondshow kun je ook net zo goed Kim Lian op zetten.

 3. NPO the only one

  Waar heeft Wendy ’t eigenlijk over? Talpa heeft helemaal geen sterren!! Sterren staan in ”t heelal!!!

 4. robb

  Er gaat wel een op schoon actie komen niet alleen bij Talpa .

 5. Herman

  wakker worden.
  Talpa schopt iedereen eruit die niks doet.
  op een dag komt ook Wendy aan de beurt zo interessant is zij niet.

  een mooie periode voor John om eens een grote schoonmaak te houden.

 6. Bart M.

  Voor zover ik kan waarnemen heeft Talpa geen Sterren, maar louter zwarte gaten.

 7. Derhal Flynn

  Ik weet niet precies hoeveel ze verdient daar bij Talpa maar gezien de hoeveelheid geluid die ze produceert en de frequentie waarmee ze zichzelf in de picture wurmt zal het wel een substantieel bedrag zijn. Dure knaken in onzekere tijden. Ik denk dat John wel zonder haar kan. Eland en Ronald eruit. Gordon en Patty eruit. Jandino en pratende Wenkbrauw eruit, en dan zorgvuldig werken aan een zender en een programmering die wél werkt.
  Kim Lian van der Mey kan dat prima. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak.

 8. Curryworst

  Als er dan toch een ontslaggolf komt, knikker dan eerst Henny Huisman eruit.
  Is hij eindelijk weer op de buis met een eigen programma, kijkt er geen hond op de vrijdagavond naar Waar Is Dat Feestje.
  Hij struint allerlei “feestjes” af maar de enige die nonstop in beeld is is Huisman zelf.

 9. man pan

  Met die 1.5 afstand houden moet Wendy wel stoppen met Dirty Dancing en Wie het laatste lacht.

 10. Curryworst

  Als er dan toch een 0ntslaggolf komt, kni kker dan eerst Henny Huisman eruit.
  Is hij eindelijk weer op de buis met een eigen programma, kijkt er geen h0nd op de vrijdagavond naar Waar Is Dat Feestje.
  Hij struint allerlei “feestjes” af maar de enige die n0nst0p in beeld is is Huisman zelf.

 11. NPO the only one

  Derhalve, mijn gelijk, opruimen daar!!! en er ’n ”echte” familiezender van maken!!

 12. Ikke

  Gisteravond scoorde Wendy prime time 9% marktaandeel.

 13. NPO the only one

  Derhalve = Derhal

 14. aldus

  Er valt niet veel te ontslaan want die “sterren” hebben contracten. Maar niet verlengen kan wel.

 15. Klaas Flink

  Talpa gaat SBS niet redden omdat John de Mol maar niet berijpt dat de gemiddelde kijker niet zit te wachten op overdaad van onzinTV. Dit is zijn derde poging en het is gewoon weer helemaal niks. Bij elkaar verzonnen onzin, that’s it. Dan kun Linda heten, Galjaard, Wendy; als je geen reden hebt om te kijken dan wordt het nooit wat en nu dus ook niet, minachting voor de gemiddelde kijker

 16. Amber

  Met Wendy gaan er nog vele miljoenen verloren.

 17. Beppie uit Balkboerengat

  Preken voor eigen parochie. Doodsbang voor de grote baas in zijn ivoren toren. Met meel in de mond praten en stroop smeren geeft enige hoop maar de cijfers zijn hard en onverbiddelijk. Dure werknemers gewoon doorbetalen en niks laten doen? Dat kan alleen in medialand.Overbetaalde “sterren” of regulier personeel eruit? Misschien denkt de Baas wel dat hij oorlogen kan winnen met uitsluitend maarschalken, generaals en kolonels.

 18. Esmeralda

  Wendy is een leuk opgeruimd optimistisch typje lijkt me.
  Die komt wel weer aan de bak. Is het een idee om van SBS een leuke familiezender te maken? Met een leuke serie erop, een paar keer per week een speelfilm en heel af en toe een kwis? Ik mis dat een beetje. Het lijkt nu nogal veel op een schooltv-zender met alleen maar opnieuw dezelfde gezichten. Gek hè, ik mis dat oude SBS6 zo.

 19. Sandra

  John de Mol heeft er vast nog wel een paar met overgewicht op de schopstoel zitten waar het contract nog niet van ontbonden kon worden en kan zich nu achter deze crisis verschuilen om het alsnog te doen.

 20. Beppie uit Balkboerengat

  Bollenpel seizoen begint straks weer. Werk zat. Meer kunnen ze toch niet buiten valse lachjes veinzen.

 21. Leeuwarder

  Vallende sterren.. Het is nu niks en het zal nooit wat worden

 22. Josien

  Waarom gaat Wendy van D niet een keertje naar de kapper om haar dooie sprieten te laten behandelen? Het lijkt wel mode bij die talpaclub om met stroblonde slierten op zender te gaan, waarschijnlijk omdat ze denken dat dat ‘tokkie’ is, maar er is nog zoveel meer tokkie dat ze niet hebben. Dat écht ordinaire heeft bijvoorbeeld Dries Roelvink wel. Olcay is erg ordinair. Patricia, Bridget, André. SBS heeft gewoon de verkeerden binnengehaald.

 23. Jan.

  De sterren zijn het probleem niet simpele Wendy, de productie assistenten die 80 uur per week maken voor 1800 euro bruto, de geluidsmannen die voor 1600 euro bruto in dienst zijn van de facilitaire berdrijven en de cateringsmedewerkers van de lege bedrijfsrestaurants, die gaan er allemaal uit. Niet de sterretjes die allemaal minimaal een ton per jaar verdienen en een mooi spaarpotje hebben kunnen opbouwen als ze het niet wegsnoven. De sterrenstal die heel goed dichtgetimmerde contracten heeft die doorlopen voor 3 jaar of soms wel meer, uitonderhandeld door hun sluwe management. Nee Wendy, jij hebt genoeg poen om het de komende 10 jaar uit te zitten zonder een verandering van lifestyle maar het gros van de mensen in de media gaat kapot als dit maar lang genoeg duurt. En ja, wat kut voor je als je dan even niet op vakantie kan omdat miljardair Mol je vraagt dan ook echt weer aan de slag te gaan, grote kans dat alle collega’s aan de andere kant van de camera de komende jaren niet aan vakantie hoeven denken maar alleen aan hun huur, hypotheek of kinderopvang achterstanden.
  Wendy, mensen zoals jij moeten in dit soort tijden gewoon niet zoveel zeggen want je bent niet representatief voor de branche en je spreekt niet voor je collega’s want je hebt geen idee.

 24. Broer

  Eens met Jan.

 25. Gvd

  Waarom worden de verkeerde altijd zwaar beloond in deze wereld?
  Waarom worden de keiharde werkers bv die alles draaiende houden zwaar onder betaalt en er als eerste uitgegooid!?
  Waarom word een Dave Roelvink geboekt voor 1500 per uur en krijt een verpleegkundige 15 euro per uur?
  Ik kan er zo kwaad om worden.

 26. Geraldo Fernandéz

  Wat Jan zegt is waar.
  Het zou in deze onzekere tijden zeer prettig zijn als Wendy zich een beetje inhoudt. Ze is niet de spreekbuis van het Talpa personeel en aan haar valse sentiment hebben we nochtans helemaal niets.

 27. Hoe is het mogelijk!

  Niet zo jaloers, Josien!

 28. teuntje

  Talpa en sterren hoe verzin je het en Verwendy met niet denken kan ze niet die malloot

 29. SBS6 groeit

  Die coronacrisis gooit die ‘tv-oorlog’ ook wel roet in het eten.
  SBS6 tikt op bijna elke dag het miljoen aan of gaat eroverheen, als Miljoenenjacht daar nu bij was gekomen dan had SBS6 een hele goede periode gehad.

  Chateau Meiland ver over het miljoen, Paleis voor een Prikkie rond het miljoen, Steenrijk Straatarm rond het miljoen, Mr Frank Visser rond het miljoen en Wie Het Laatst Lacht rond het miljoen.

  Wie had dat kunnen bedenken.

 30. tv goed idee

  Ik heb me gisteren weer rotgelachen met waar is dat feestje? die kamperzanger met zijn praatjes, ‘henny ik heb nog wat voor je’, henny, ‘oh, een klokkie’? top tv

 31. Leo knots

  Dag Verwendy. Denk dat je 1 van de eerste bent. Volgende keer beter Snuifje

 32. Chiel

  @SBS6 groeit, 600.000 is niet ‘rond het miljoen’.

 33. Geraldo Fernandéz

  SBS6 wordt het nieuwe NPO.
  Ze rijgen succes na succes aan elkaar.
  Minstens éénmaal per maand is het kassa!
  Tot zover heb je gelijk.
  De rest van de tijd is het bedroevend slecht en kijkt er geen hond.
  Droom lekker verder.

 34. Jantien Visser

  Fijn, dat Wendy dat denkt.
  Daarentegen heeft John nu een geweldige legitieme stok om de hond te slaan. Al die mislukkelingen kan ie zo de laan uitsturen, met Wendy voorop, lijkt mij.

 35. Marco B.

  Wendy heb ik ook gedaan.

 36. Tsja

  Wat een onzin. Al die mensen die nu ontslagen zijn, die zijn straks niet weer gewoon nodig, maar Wendy en Kim-Lian wel?

  Koekoek.

 37. Sip

  Waarom moet Wendy weer zonodig onzin uitkramen. Mens hou toch eens je mond.

 38. Snoezigkleinhertje Lover

  Een beetje nederigheid zou je sieren dame.

 39. Huub

  Wendy heeft wel gelijk, denk ik. John weet dat die sterren ook kosten hebben.

 40. realMarcoBorsato

  Ik heb Wendy wel eens gedaan, maar toen had ik wel twee flessen Chianti op.

 41. johan

  als je zulke nep maakt wel Wie gelooft dit nu nog.kleuters wel denk ik

 42. MediaPrak

  @Jan 👍👍👍. Volgens JdM moeten ‘we’ samen door de crisis maar lig je er als freelancer, ZZP’er en met je nul uren contract er het als eerste uit. Het enigste wat JdM echt treft is dat de vluchten naar Portugal zijn opgeschort en hij met z’n privé jet er niet mag landen.

 43. By the way

  Misschien is Wendy wel de eerste die wordt ontslagen??

 44. Lachgas

  Zoals John er in staat, zou ik maar nergens op rekenen of juist wel.

 45. Nils Holgersson

  De mensen die dit het minst verwachten vliegen er vaak als eerste uit

 46. Uuuh

  Ik heb nooit een hekel aan Wendy van Dijk gehad zoals veel mensen om mij heen. Maar sinds zij haar nieuwe programma ‘Wie het laatst lacht’ heeft genoemd, denk ik: Je doet het er om zus! Zij zou wel even met heel laagdrempelig amusement een overwinning komen boeken op al die criticasters en de titel ‘Wie het laatst lacht’ zou dan met terugwerkende kracht haar opgestoken middelvinger zijn. Zij zou immers het laatst en het hardst lachen!

  Die missie is mislukt. Zelfs het coronavirus en de algemene behoefte aan laagdrempelig amusement entertainment, drijft thuiszittend Nederland niet in de armen van deze zure, calculerende en minst lachende vrouw.

 47. Hallo hier is john de Mol

  Wendy ik kan het nul vast zeggen jij vliegt er als eerste uit ik hou niet van snuivers en die vent van je volgt punt uit

 48. Hallo hier is john de Mol

  Nul is nu

 49. Lil kleine

  He John ik snuif niet hoor dat was mijn hond.

 50. Rolf Wenting

  Nee, mensen die iets kunnen gaan er als eerste uit. Waarom is bij Sbs trouwens de muziek in die bedank filmpjes veranderd? Heeft de wereld liefde nodig of helden? Ik dacht helden.

 51. Pippa

  Het televisiejaar 2020-2021 gaat het jaar worden van Wendy van Dijk, let op mijn woorden!

 52. Rick

  Rick
  Over welke sterren heeft Wendy het eigenlijkdie sterren die makendat er niemend behoefte heeft om naar te kijken SBS6 van mij mogen ze alleemaal in de supermart gaan werke kan John het gaan proberen met ( gewonen) mensen in zijn nieuwe stal!!!

 53. Erfgooier

  robb
  za 28 mrt 2020 om 10:38
  “op schoon” actie ?? = opschoon van opschonen!

 54. .

  En we trappen er allemaal weer in. We blijven reageren.

 55. By the way

  Zou ome John wel voldoende ontslagbriefjes in huis hebben??

 56. Peter R.

  Wendy nog steeds een lekker ding.

 57. Paulus

  😷Wendy 👩‍🦳 is cool, die galjaard waar ze meegetrouwd is vindt ik een 🧟‍♂️kop hebben. 🤬🤬🤬🤬

 58. Peter R.

  Paulus die galjaard zit er niet op vast.

 59. Paulus

  😷@Peter R. Gelukkig!

 60. By the way

  Was dat niet bij Jeroen Pauw in ’t programma, dat John de Mol stellig zat te vertellen, dat hij van SBS6 ’n grote familiezender zou maken, die hoog in de ranking zou komen????

 61. Gwendolyn

  Geit.

 62. fuall

  wendy van dijk is een racist en een 1 trick pony.

 63. Dorre haarbos

  Afknippen en opnieuw laten groeien.

  Kapsel ziet er nu uit als Talpa TV. Dor en doods.

 64. Heeft Talpa TV sterren?

  Nog nooit sterren gezien bij Talpa TV.
  Wel zogenaamde BN’ers.

 65. Leo knots

  Nieuw programma. De suprise show met H Huisman. Aflevering 1 gaan ze naar Verwendy. Suprise je bent onstslagen. Kan leuke tv worden denk ik

 66. By the way

  Leo, dan ga ik zeer zeker kijken!!

 67. Geraldo Fernandéz

  Hyperleuk. Theo Knots.
  Een soortement van ‘Jij vertrekt’ maar dan anders.
  Jammer eigenlijk dat ‘Jij vertrekt’ maar kort heeft mogen duren, ik heb er hartelijk om moeten lachen.

 68. Bastiaan

  Wendy moet niet denken

 69. Rob Geus

  Nee Wendy dat klopt. De gene die eruit moeten zijn de mensen met netto 1900 euro en net hun hypotheek kunnen betalen.

  Maak je vooral niet druk om je villa

 70. Guttegut

  Sterren?

 71. Frans

  Wendy voor sterren moet je in het ziekenhuis of het verpleeghuis zijn daar werken de echte sterren,

 72. Boet

  Haar manier van praten, net zo overdreven als Jinek en Meiland.
  Kromme tenen krijg je ervan.

 73. de groote lul van sbs 6 john

  wendy bij deze je bent onslagen sl.t

 74. Patsy Brardslee

  Zolang Erland er zit mag Verwendy nog blijven.

 75. Nicolette van Dam

  Ik ben al gewipt afgelopen jaar.

  Wie volgt?

 76. Jan

  Met alle respect voor de zender RTL ,maar als het nog slechter gaat met RTL , zal daar ook een flinke reorganisatie plaatsvinden , waarvan het begin al enigzinds is begonnen , maar houden gewoon de schone schijn op, en geven nooit voor 100%
  de echte plannen weer! Talpa , en mogelijk ook andere kleinere tv zenders zullen in de problemen komen, Maar die krijgt RTL NEDERLAND ook .

 77. M

  Een met Jan. Zo ongelooflijk eens.

 78. Viroloog

  Iedereen die gezond is kan gewoon naar buiten…kunnen we ook weer normaal verder gaan..Ouderen en zieken lockdown geven voor een maand, kan de economie weer verder…

 79. Bert de Bikkel

  Kan me niet never nooit voorstellen dat faggit roelvink zo hot is voor 1500 /uur. Discootjes met pubermeisjes in portugal. Typisch Amsterdams nivo; plat en simpel

 80. NPO Hater van het eerste uur

  Frans

  Vergeet het supermarktpersoneel en de hulpdiensten niet te noemen, dat zijn ook sterren

 81. Mink Vaillant

  Hoezo Wendy denkt?

 82. GrijzePilion

  Nou ik hoop en verwacht dat dat hele Talpa bedrijf om gaat vallen. Beter voor mens, milieu en maatschappij! Alles wat John de Mol aanraakt = Poep!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.