Twan Huys: ‘De carte blanche van RTL verdween’

De komst van Twan Huys naar RTL 4 leidde in 2018 tot scepsis, maar ook tot hooggespannen verwachtingen. Zou hij de late avond van de zender eindelijk weer wat cachet geven na de jaren vol kritiekloze interviews door Humberto Tan? Het leek er wel op: de presentator had carte blanche gekregen van de zenderleiding. Maar toen hij nóg slechter begon te scoren dan Humberto, waren de rapen gaar. “Als de kijkcijfers niet in orde zijn, verdwijnt de carte blanche. Zo gaat dat.

Voor het eerst sinds de teloorgang van RTL Late Night met Twan Huys laat de presentator zich interviewen over dit persoonlijke drama. Op de vraag wat er mis ging bij RTL, zegt hij in het AD: “Natuurlijk heb ik me afgevraagd wat er is gebeurd, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat dat niet zo zinvol is.

Heeft hij iemand iets kwalijk genomen voor het wegnemen van de carte blanche? “Nee“, zegt hij. Was hij misschien te goed van vertrouwen? “Totaal niet.

Nederland zat naar een voormalig Nieuwsuur-host te kijken die opeens heulde met types als Gordon en Patty Brard. ‘Iedereen kon zien dat het programma niet bij u paste’, legt het AD hem voor. Huys: “Daarom is het ook gestopt.

Zag hij zelf dan niet dat het volstrekt de verkeerde kant op ging? “Zeker. En dan probeer je het alsnog goed te krijgen. Maar zoals ik net al zei: het heeft helemaal geen zin om daarover na te denken. Dan wordt het zelfkwelling.

Na het einde van RTL Late Night verdween Huys volledig uit de publiciteit. Een van zijn vrienden vertelde hem lachend: “When the ego cries, the soul rejoices.

Wat betekent dat? “Als ik het ego had laten prevaleren, ik niet zoveel trek had gehad in dit gesprek.

Het AD-interview met Twan Huys kunt u lezen via Blendle of de site van De Limburger.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen