Sportieve Shula Rijxman met twee dumbells op de foto

Shula Rijxman laat zich vandaag in de Volkskrant van haar sportiefste kant zien.  Het dagblad heeft haar gefotografeerd in haar vaste sportschool in Bussum (‘de zondag voordat de hele wereld anders werd’) met twee dumbells in de handen. Dat is zien in de kiosk. Voor een rubriekje in de krant mocht een fotograaf langskomen tijdens één van haar zweetsessies. En die fotograaf was behoorlijk onder de indruk. “Hier zit iemand de toekomst van haar biceps veilig te stellen“, klinkt het.

Inmiddels zijn alle sportscholen natuurlijk dicht door het coronavirus en dat is vervelend voor Rijxman, want ze greep haar gymsessies (driemaal per week anderhalf uur) aan om allerlei tv-uitzendingen terug te kijken.

Vlak voor de fotograaf kwam zag ze DWDD terug, Nieuwsuur en Jinek. “Natuurlijk kijk ik ook naar de concurrent.

Het sporten grijpt Rijxman bovendien aan om te brainstormen. Denksport, noemt ze het. “Iets wat alleen lukt als ik afstand neem van mijn werk, want als je met je neus op een tomaat zit, is alles rood.

Zolang ze maar lekker solo bezig kan zijn. Klasjes? Daar doet ze niet aan. “Ik ben aritmisch en bovendien móét je dan steeds iets: armen omhoog, armen omlaag. Nee zeg, ik moet al genoeg.”

De foto van de sportende Shula kunt u zien op de website van de Volkskrant.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen