Vlaamse shows vanwege corona met minder publiek

Shows van de Vlaamse publieke omroep VRT worden per direct opgenomen met minder publiek in de studio om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de VRT laten weten. Mensen kunnen het coronavirus makkelijk overdragen als ze dicht op elkaar zitten. Dat wil de VRT niet faciliteren. “Bij uitzendingen met publiek, zoals Vandaag en De zevende dag, zullen de mensen met minder zijn en verder uit elkaar zitten“, legt de woordvoerder uit.

Bij grote tv-evenementen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Wie is de Mol-finale van zaterdag bij ons, worden zónder publiek gehouden. “Het directiecollege van de VRT heeft besloten om alle publieksevenementen waarbij veel mensen in een binnenruimte dicht op elkaar komen tot en met dinsdag 31 maart te annuleren.”

De finale van De Humorklas zal daardoor bijvoorbeeld zonder publiek worden uitgezonden. “Dat is een drastische maatregel, maar we nemen ze uit bezorgdheid om de gezondheid van de mensen.”

De VRT-directie volgt de situatie op de voet op. “En beslist in nauw overleg met de experts van de FOD Volksgezondheid.

Rondleidingen bij de VRT worden vanaf geannuleerd tot en met 5 april.

In Nederland vinden grote tv-evenementen als de Wie is de Mol-finale, The Passion en het Eurovisie Songfestival voorlopig nog doorgang.

Foto: VRT

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen