Wie is de Mol-finale en The Passion nog niet afgelast

Geplaatst op wo 11 mrt 2020 om 9:25

De grootse live-finale van Wie is de Mol die zaterdagavond vanuit het Vondelpark in Amsterdam komt en het tv-evenement The Passion dat in april plaatsvindt in Roermond, zijn nog niet afgelast. Dat meldde tv-journalist Rob Goossens dinsdagavond in RTL Boulevard. Het is een groot risico om in tijden van corona groepen mensen samen te brengen, maar de NPO gaat dat met dit soort grote shows toch doen. Tot nu toe verwijzen de omroepen nog steeds door naar het RIVM.

Goossens kreeg nul op rekest na navraag bij de omroepen. “Komend weekend is de grote finale van Wie is de Mol hier in het Vondelpark. Daar wordt een grote groep mensen verwacht, maar is die groep groot genoeg voor de gemeente Amsterdam om te zeggen: ‘Daar gaan we niet mee door’?

Wordt de Mol-finale alsnog afgelast of zonder publiek gehouden? “Dat weten we nog niet. Amsterdam zegt: ‘We volgen het RIVM.’”

The Passion is op 9 april in Roermond. “Wat zegt Roermond? Je raadt het al: ‘We weten het nog niet, we volgen het RIVM.’ Eigenlijk zegt iedereen: ‘We volgen het RIVM’, behalve het Brabants voetbal, dat er al mee stopt.”

De grootste strop voor de NPO zou het aflasten van het Eurovisie Songfestival zijn. Dat evenement vindt over twee maanden plaats in Rotterdam.

Foto: AvroTros
19 Reacties op “Wie is de Mol-finale en The Passion nog niet afgelast”


 1. Kusje

  Tuurlijk word widm niet afgelast. De mol moet bekend worden. Dat zou ook gewoon met publiek gebeuren.

 2. Jimmy Aquarius

  Alles voor de kijkcijfers en gewin! : “Effe geen solidariteit met oma en opa”!

  (denken ze …)

 3. Evelien

  Wat een gezeik weer, in het Vondelpark mensen dat is buiten!! Net zoals de Passion. Mogen we binnenkort niet meer naar buiten?
  En hoe is het dan met Holland zingt Hazes in een volgepakt Ziggo dome dit weekend?

 4. Wanny

  WIDM kun je makkelijk afgelasten. In eerdere seizoenen werd de ontknoping ook zonder publiek gedaan, dus dat draaiboek kan weer uit de kast.

  Passion moeten ze ook een streep door zetten. Volgend jaar in dezelfde stad dan maar. Kun je alles hergebruiken.

 5. Lies

  @Evelien het is wel voor iedereen beter als jij binnen blijft Wat ben jij raar.

 6. MediaPrak

  Passion een jaartje overslaan? Maar dan ook Koningsdag in Maastricht? Deelnemers ESF twee weken eerder laten komen en checken op virus en daarna in carrantaine? Italië niet uitnodigen? Voor De Nmol finale: Het aantal besmettingen in en rond Amsterdam valt gelukkig nog mee. Je kan hooguit inwoners uit Brabant verzoeken niet naar het Vondelpark te komen. Of we zijn solidair en cancelen alle niet noodzakelijke evenementen voor de komende 7 dagen.

 7. Whitedog

  Hebben jullie ook gezien hoeveel menen hun kaarten voor evenementen op dit moment voor een habbekrats weg doen?

 8. Rik

  Er is een kans dat delen van NL volgende week op slot gaan. Maar hopelijk zorgt het verwachte warme weer van komende weken voor een dalende lijn in het aantal besmettingen.

 9. Riet

  @Rik: boven de 25 graden is het nog lang niet.

 10. Snake Charmer

  Dat dit soort dingen nog niet zijn gecanceld?

  Lijkt wel of Nederland Corona niet serieus neemt… ja geen handen schudden.

  Ik ga alvast hamsteren.

 11. Piet Pannelap

  Mooi evenement om het aantal irritante import Amsterdammers uit te dunnen. Lekker hoesten met z’n allen in het Vondelpark. Dan komen er hopelijk weer wat huizen vrij.

 12. Geluidje.

  Omdat de NPO weet dat het corona virus niet erger is dan een gewone griep. En alles voor de kijkcijfers. En ondertussen maar angst blijven zaaien met fake nieuws over het virus. Wie kijkt er sowieso nog naar de npo.

 13. Ron

  Het gaat er om dat evenementen binnen een gevaar kunnen betekenen maar geen buiten evenementen, kom op zeg. Laten we nu wel even normaal doen met z’n alle. Nee, deze 2 evenementen gaan gewoon door.

 14. Smulpaap

  Oh, dus als je buiten zij aan zij op elkaar geperst staat of iemand half in je bakkes hoest of niest, krijg je t niet…. dat wist ik nog niet
  je moet al die rochelende hoesters en natte niezers buitenshuis de kost geven

 15. X

  Tjonge alsof buiten alles veilig is voor corona dat lijkt me grote onzin.
  Waarom worden de voetbalwedstrijden afgelast dan?
  Lijkt me toch dat WIDM niet doorgaat.

 16. X

  En festivals.

 17. LD

  Ik zou er wat voor geven als die Live wie is de mol finale komt te vervallen en we gewoon een show met de kandidaten krijgen met een leuke terugkijk naar mol-acties.

 18. Nils Holgersson

  Corona is het perfecte middel om ons te verlossen van veel grotere problemen: babyboomers en vergrijzing.

 19. Willie

  De mensen die naar de Mol en The Passion gaan kijken zijn al zo ziek wat een in elkaar geknutseld laag niveau.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.