VI-publiek klapt na afslachting Ronald Molendijk

Het is een van de grootste nono’s die er rondlopen in de Nederlandse televisiewereld: Ronald Molendijk. Het is geen geheim dat zijn beste vriend Erland Galjaard de enige reden is dat hij werk heeft bij de televisie: toen Erland bij RTL zat fietste hij Ronald erin bij Boulevard en nu hij bij SBS zit heeft hij Ronald bij Shownieuws geparkeerd, waar hij avond aan avond zijn lege meningen ventileert. Het leverde hem vrijdagavond een publieke afslachting op in de uitzending van Veronica Inside.

Molendijk is al wel vaker aangepakt door de mannen van VI en daarom heeft hij een gruwelijke hekel aan de voetbaltalkshow. Deze week zei hij in Shownieuws: “Laat ik het zo zeggen: kijk ik naar Voetbal Inside of naar Ladies Night? Dan kijk ik liever de hele dag naar Ladies Night dan één seconde naar Voetbal Inside. De focking hel is dat, niet te doen.

René van der Gijp na dat fragment: “En die kan dus godverdomme helemaal niks!

Het leverde een luid applaus op in de studio. Het kenmerkt de enorme kloof tussen nepotistische tv-figuren als Erland en de gewone televisiekijker.

Van der Gijp: “Er zijn dus veel mensen op tv die niet veel kunnen. Er zijn heel veel mensen op tv die misschien wel niets kunnen. Maar hij! Hij staat er nog mijlenver boven! Hij kan he-le-maal niks! Gewoon he-le-maal niks! Pleur toch op!

Opnieuw applaus. Van der Gijp: “Het is verdomme nog een enorme minkukel ook. Wat moet je daar nou mee allemaal?

Johan Derksen: “Erland heeft een midlifecrisis en die wil dj zijn. Deze jongen leert hem dj’en en als tegenprestatie mag hij bij zo’n flutprogramma staan, want anders had hij er ook niet gestaan. Dat is toch niet de goede basis om tv te maken?

Het fragment kunt u hier bekijken.

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen