Corona bedreigt sportzomer NPO: ‘Gaan gewoon door’

Het is vooral het wankelende Eurovisie Songfestival waar men zich in Hilversum zorgen over maakt, maar de NPO heeft dubbele zorgen. Er dreigt een enorm gat in de zomerprogrammering te worden geslagen als sportevenementen geen doorgang vinden. Het eerste evenement wat dreigt te worden afgeblazen zijn de Olympische Spelen in Tokyo. Een ramp voor Hilversum, aldus de Volkskrant. “De belangen van tv-maatschappijen zijn enorm. De NOS ­rekent op de olympische beelden, deze zomer.”

Er wordt 220 uur televisie gemaakt in Tokio, vertelt Maarten Nooter, Hoofdredacteur Sport, in de krant. Hij zegt op koers te liggen met de voorbereiding en houdt nog geen rekening met annulering.

Nooter wíl er geen rekening mee houden. “We gaan gewoon door met onze voorbereiding voor dit deel van de sportzomer wanneer we met het EK voetbal, de Tour en de Spelen zestig dagen op rij sport uitzenden.

De NOS heeft er al veel geld aan uitgegeven. Er is een omvangrijke ­sublicentie gekocht van rechtenhouder Discovery-Eurosport. “En dan is er ook nog radio“, zegt Nooter.

Hij wijst op het belang van grote sportevenementen in nieuwsluwe zomers. “Hij kan als leidinggevende niet anders denken dan: dit gaat door“, schrijft de Volkskrant.

Als de sportzomer niet doorgaat zit de NPO met een acuut probleem, omdat er dan een vervangende programmering moet komen. De enige manier om honderden uren op te vullen is het uit de kast halen van een heel leger aan herhalingen. Het zou een flinke deuk betekenen in de reclame-inkomsten.

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen