Eddy Keur wil ontslag voor 3FM-baas Sharid Alles

Eddy Keur vindt dat Sharid Alles, de baas van NPO 3FM, het veld moet ruimen nu de zender onder haar leiding historisch slechte luistercijfers behaalt. Dat heeft de radiomaker zaterdagavond gezegd in Shownieuws op SBS 6. Keur vindt het echt niet kunnen hoe 3FM naar z’n mallemoer wordt geholpen. “Dat je in vijf jaar tijd tachtig procent van je aanhangt kwijt bent, dat betekent dat je dj’s neerzet en platen draait die de mensen geen reet interesseren. Het kost een miljoen per maand.”

Alles moet het veld ruimen, adviseert Keur. “Ik zou dan zeggen tegen de dame die er nu zit, Sharid Alles… Zij heeft een aantal jaar geleden gezegd: ‘Nou, als het richting de 2 procent marktaandeel gaat, dan ga ik er echt mee stoppen.’ En wat zegt ze nog geen half jaar geleden? ’Ik blijf toch zitten.’ Dat begrijp ik voor dat geld dat je blijft zitten. Maar je doet het gewoon niet goed, je bakt er gewoon helemaal geen reet van.”

Het is tegen beter weten in, aldus Keur. “Hoe het nu klinkt en waar de cijfers nu zijn – op 2,2 procent – dat is natuurlijk op haar credit af te rekenen. Ik zou zeggen: jij weg en een nieuw credo hanteren: alles in de buurt van de 2, weg ermee! Je moet draconische maatregelen nemen.”

Tot slot laat Keur weten dat hij het schandalig vindt dat het dj-duo Mark van der Molen en Ramón Verkoeijen onlangs een nieuw, meerjarig contract kreeg, terwijl ze nu uit de middagspits worden gehaald. “Het is ons geld en het wordt gewoon down the drain gegooid. Dat vind ik niet kunnen.

Het is overigens niet bekend of Sharid Alles de positie van de Shownieuws-leiding nog houdbaar vindt. Ook dat programma zet de laatste maanden historisch lage cijfers neer.

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen