Eddy Keur wil ontslag voor 3FM-baas Sharid Alles

Geplaatst op zo 08 mrt 2020 om 10:30

Eddy Keur vindt dat Sharid Alles, de baas van NPO 3FM, het veld moet ruimen nu de zender onder haar leiding historisch slechte luistercijfers behaalt. Dat heeft de radiomaker zaterdagavond gezegd in Shownieuws op SBS 6. Keur vindt het echt niet kunnen hoe 3FM naar z’n mallemoer wordt geholpen. “Dat je in vijf jaar tijd tachtig procent van je aanhangt kwijt bent, dat betekent dat je dj’s neerzet en platen draait die de mensen geen reet interesseren. Het kost een miljoen per maand.”

Alles moet het veld ruimen, adviseert Keur. “Ik zou dan zeggen tegen de dame die er nu zit, Sharid Alles… Zij heeft een aantal jaar geleden gezegd: ‘Nou, als het richting de 2 procent marktaandeel gaat, dan ga ik er echt mee stoppen.’ En wat zegt ze nog geen half jaar geleden? ’Ik blijf toch zitten.’ Dat begrijp ik voor dat geld dat je blijft zitten. Maar je doet het gewoon niet goed, je bakt er gewoon helemaal geen reet van.”

Het is tegen beter weten in, aldus Keur. “Hoe het nu klinkt en waar de cijfers nu zijn – op 2,2 procent – dat is natuurlijk op haar credit af te rekenen. Ik zou zeggen: jij weg en een nieuw credo hanteren: alles in de buurt van de 2, weg ermee! Je moet draconische maatregelen nemen.”

Tot slot laat Keur weten dat hij het schandalig vindt dat het dj-duo Mark van der Molen en Ramón Verkoeijen onlangs een nieuw, meerjarig contract kreeg, terwijl ze nu uit de middagspits worden gehaald. “Het is ons geld en het wordt gewoon down the drain gegooid. Dat vind ik niet kunnen.

Het is overigens niet bekend of Sharid Alles de positie van de Shownieuws-leiding nog houdbaar vindt. Ook dat programma zet de laatste maanden historisch lage cijfers neer.

Foto: SBS
48 Reacties op “Eddy Keur wil ontslag voor 3FM-baas Sharid Alles”


 1. Puist

  Niemand interesseert het

 2. Ron

  Helemaal eens met de Keurbaas. Sharid weet waar ze nu staat, trek je conclusies.

 3. shrink

  Eddy Keur, zag hem al zappend laatst in een soort praatprogramma, met Gordon en nog wat vertegenwoordigers van de promiscue gemeenschap. Lijkt me het prototype van een bejaarde relnicht.

 4. Erfgooier

  Nu Eddy Keur er ook nog uit. Praat net zo moeilijk te verstaan als Santegoed.

 5. Sum

  Die laatste regel van de MC meneer vind ik misplaatst.
  Keur is gepokt en gemazeld in het radio dj vak en heeft dus recht op een mening hierover, Sharid Alles heeft niets met shownieuws of met televisie te maken gehad en bovendien is Talpa geen belastingontvanger.

 6. Sum

  Dat mensen aannemen op basis van kleur, afkomst, religie, handicap en politieke overtuiging (identity politics) en niet op basis van vaardigheden en capaciteiten leidt tot de ondermijning en algemene achteruitgang van de samenleving.
  Straks worden we een tweede Suriname of Nigeria.

 7. Sum

  Dat die twee 3FM grappenmakers een meerjarig contract kregen aangeboden voordat ze thuis gingen zitten duidt op volstrekt mismanagement en een gebrek aan contact met je personeel.
  En wij mogen het betalen.
  In het bedrijfsleven had je al lang een schop onder je hol gehad bij zoveel onkunde.

 8. Keur er uit

  Keur er uit.
  Uitgerangeerde Talpa artiest.

 9. Suzy Wang

  Keur. Die is toch n pornoster? Nou ja,ster.

 10. Paul Grijpstra

  Dus toch.
  Ik dacht dat 3FM al een tijdje geleden was overgenomen door een bende hiphoppers en drillrappers….wat een irritante muziek kwam daar een paar jaar geleden vandaan, nooooit meer geluisterd.

 11. Toyboy

  Twee non-valeurs .Eddy Keur kan beter weer achter de allochtone jongetjes in de Paardenstraat aangaan en bij SHARID mislukt ALLES. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet….

 12. Curryworst

  Eddy Keur heeft iets ranzigs over zich.
  Lijkt me een viezerikje in het uitgaanscircuit.

 13. Geox

  Persoonlijke aanvalletjes richting Keur en niet over de boodschap an sich nadenken.
  Kom op jongens, laat dat aan de vrouwtjes over. Jullie kunnen beter.

 14. Pepijn

  Het is al een raadsel waarom Eddy Keur is aangenomen.
  Die heeft zoveel minderjarige jochies in zn bed gehad waarvan sommigen nu H.I.V. hebben

 15. Frits van Eert

  Er zijn wel meer stations die het slecht doen t.o.v. een paar jaar geleden. Ook Radio Veronica en 100% NL verloren veel bereik en marktaandeel de laatste jaren met dat verschil dat het hier niet gaat om publiek geld. 3FM kan alleen maar bestaan met geld van de NPO. Als het commercieel was geweest, was het zinvoller geweest om de stekker eruit te halen. Het kost aanmerkelijk meer dat het oplevert. Nog los van de vraag wat de publieke waarde is. In het verleden zijn er veel radiomerken overleden of met een stitte trom vetrokken. NPO 3FM, 100% en Veronica zijn in 2020 misbare radiomerken want hebben nu een marginaal bestaan.

 16. Job

  Verbijsterend dat de regering de stekker er niet allang heeft uitgetrokken.

 17. Jop

  Radio is DOOD in Nederland
  EENHEIDSWORST
  Je bent toch gek als je die zogenaamd lollige kwallen aanzet die alleen om zichzelf lachen.
  Spotify heeft de hele schatkamer en is overal bereikbaar

 18. Maaike

  Eddy Keur.

  Uit het slijk getrokken over het paard getild onkruid.

 19. roy

  Helemaal waar wat die radiogast zegt. Was ooit groot fan van 3fm maar jonge jonge niet om aan te horen. Geen sfeer, kutmuziek en dj’s om van te rillen. Kost veel geld en leveren niks. Keur is right WEG ERMEE! Veronica is cool… Radio 10 top! Keur weet waar die het over heeft!

 20. Emelie

  EENS met vorige schrijver. Keur weet waar hij he tover heeft en mag dat zeggen. Zure andere commentaren zijn wannebee;s. Gemeenschapsgeld hoort niet over de balk gegooid te worden. Zeker niet als er niemand luistert. Hulde aan Keur.

 21. Edwin

  Met het oppimpen van NPO Radio 2 destijds, heeft NPO 3FM eigenhandig de nek omgedraaid en dus hoort men er conclusies aan te verbinden.
  Het gaat immers om publiek geld!

 22. RaymondVL

  Bij 3FM geloven ze echt nog dat jongeren naar hun k*tzender luisteren met een transistorradiootje. Anders blijf je niet krampachtig vasthouden aan die FM frequenties.

 23. bigTisdenaam

  Klopt! Zet FUNX op die frequentie DAT is jongeren radio. Niet die suffe 3fm gasten van nu. Zet 3fm op internet. Fans weten dat wel te vinden. Goeie leus van die sbs presentaor Keur. Cijfers bijna 2? WEG ER MEE! Ik doe mee met Keur! Toin.

 24. Wesley de Kabouter

  Geen idee waar het over gaat.
  Radio? Alleen in de auto nog. En 3FM heb ik al 15 jaar niet meer aangehad en zo te lezen heb ik er niks aan gemist!

 25. Ad

  Dat je bij de publieken op tv en veelheid aan spotjes ziet van Radio2, zegt al genoeg. Al die ‘verplaatste’ diskjockeys van 3FM blijven populair en daar scoor je mee. 3FM is al lang afgeschreven, maar ja, zo lang de overheid er nog voor wil lappen…

 26. Zomaar Een Persoon

  Begin eerst maar met een andere naam (‘Radio 3’ of zo). De doelgroep luistert maar zeer beperkt radio via de FM-band.

 27. Sperma ballen

  Ah joh, 3fm is de NPO en dat is de anus van de politiek; die zeggen ook allemaal dingen van “we gaan dit doen” en dan vervolgens gebeurd er niks of to-taal het tegenovergestelde.

  En laat NL alsjeblieft zoals Nigeria of Suriname worden, dat betekend dat er een coup of revolutie moet komen en ik kan nu al niet wachten totdat het moment daar is dat Rutte afgezet wordt!

 28. M@rk - Etten-Leur

  3FM? Bestaat dat nog? Geef die ether frequentie gewoon aan Radio 5 en stop helemaal met 3FM!

 29. Keta Minek

  M@rk – Etten-Leur nee dat bestaat 10 jaar niet meer, is nu radio 538.

 30. Kim Wieft

  Is 3FM niet meer te beluisteren in Ettenleurstelling? Goh..

 31. Jan

  Vroeger heette het Hilversum 3, en luisterde half Nederland. Maar toen was de disk -jockey nog een echte man en was er geen zenderbaas die daar alleen maar is neergezet want vrouw en uit Allochtonië. Het is typerend voor de zieke staat waarin dit land verkeerd.

 32. Rik

  De vraag is niet: hoe gaan we het redden.

  De vraag is: Hoe bouwen we een nieuw merk dat de doelgroep omarmt en waarbij radio een plek krijgt op de oude 3FM frequentie. Maar het is dan meer dan radio, denk aan fashion, shops, bars, social media, etc.

 33. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Helemaal eens met Eddy Keur. Weg met Sharid Alles!

 34. 🖱

  Het klassieke radiostation Radio 4 heeft nog minder luisteraars dan 3FM, maar daar horen we niemand over…..

 35. Pieterke

  3FM Speelt al jaren geen enkele rol van betekenis. Hebben ze aan zichzelf te danken met o.a. dat spul dat Giel Beelen heet en anderen die kampioen van ’t onfatsoen waren op die staatszender.

 36. Piet Pannelap

  Iemand met zo’n verknipte naam kan je niet serieus nemen. Net als die andere met een achterlijke naam: Shula Rijxman.

 37. Suzy Wang

  Ja ranzig dat klopt.

 38. Marry Hens

  Bejaarde Eddy Keur (62) is een quasi-intellect en van oorsprong een John de Mol hater. Snap niet dat hij te zien is bij Shownieuws. Altijd in het middelpunt willen staan met valse nichten-grapjes ten koste van een ander, is niet goed voor Shownieuws.
  Kom op John, verder zonder Eddy en Ronald.

 39. Apfelflapf

  Ik heb de afgelopen jaren met stijgende vebazing en vol ongeloof gekeken naar het soort DJ’s dat 3FM neerzet . Dit valt echt niet meer serieus te nemen . Maar datzelfde geldt voor de presentatoren van nieuwprogramma’s .

 40. 3FM kent geen The Voice bagger

  Nederland wil het liefst elke avond patat met appelmoes.

 41. Leo knots

  Kan Keur in de middag niet terug Komen op radio 10?

 42. Bart

  @Leo Volgens mij komt dat tegenwoordig op NH Radio.

 43. Erik Slachter

  Hoe lang gaat dit gezanik over 3FM nou nog duren ? Trek de stekker eruit !!! dat is toch een no-brainer ? Ze maken voor een heleboel geld radio maar niemand weet voor wie. zogenaamd voor jongeren. Had vorige week het huis vol met jongeren i.v.m. 16e verjaardag van mijn dochter en heb ze gevraagd naar 3FM. ze kennen het niet eens ! Die Sharid Alles is natuurlijk volstrekt niet geschikt als zenderbaas, maar ik denk dat ook iemand anders dit volkomen overbodige radiostation nog nieuw leven in kan blazen, lijkt mij ook geen overheidstaak om voor miljoenen een clubje radioamateurs van de straat te houden. Stoppen ermee, FM net naar Radio 5 en zand erover.

 44. Thierry Kroket

  Deze radio heks zal echt niet uit zichzelf weggaan hoor, waarom houdt zij de eer niet aan zichzelf ? omdat ze dan naar het UWV moet ! Dan stroomt er nog steeds belastinggeld naar haar toe maar wel een stuk minder dan nu. Sharid eruit, zender opdoeken en FM net niet naar radio5 maar voor zoveel mogelijk miljoenen verkopen aan een commercieele partij zodat er nog iets van als dat verspilde belastinggeld terugkomt.

 45. Jack L.

  De luistercijfers waren al slecht voordat Sharid Alles bij 3FM de baas werd. Ze moest aan een dood paard trekken. Dat lukte dus niet, ondanks haar staat van dienst bij Funnix.

  Misschien hadden ze 3FM geen jongerenzender moeten noemen. Vroeger luisterde het hele gezin naar Radio 3. Nu hebben ze iedereen h weggejaagd naar Radio 2, en vinden ze het gek dat niemand meer luistert?

 46. Thea Ternauw

  Vroeger werd gezongen en gefloten in de straat,
  Had de slagersjongen nog een opera paraat,
  De metselaar kon zingend op de steiger staan,
  De melkboer lengde fluitend zijn melk een beetje aan.

  Hilversum III bestond nog niet,
  Maar ieder had zijn eigen stem.
  Op elke steiger klonk een lied,
  Van Paljas of Jeruzalem.

  Alle venters hadden eigen aria’s,
  Voor sprot en haring, voor begonia’s.
  Zelfs in de fabrieken kwam van overal
  Toch weer een liedje door de grote hal.

  Hilversum III bestond nog niet,
  Maar ieder had zijn eigen stem.
  Op elke steiger klonk een lied,
  Van Paljas of Jeruzalem.

  Tussen het geratel van machines door,
  Klonk in de confectie een mooi meisjeskoor,
  Dromend van de prins van……

 47. Ron Meeuwissen

  Wel grappig als je Alles heet, maar niets kunt.

 48. BRAAK

  Eddy weet je nog dat je ooit tijdens een 06 programma smerige homo handelingen verrichtte, weet je nog Eddy, s m e e r l a p !!!!.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.