‘Verzinnen RTL Boulevard-tune was niet makkelijk’

De tune van RTL Boulevard is een van de meest herkenbare tunes van de Nederlandse televisie en hij gaat ook al ongelooflijk lang mee. De bedenker is de bekende componist Stephen Emmer. Hij weet nog goed dat hij het twintig jaar geleden best een lastige klus vond. “Boulevard bestaat al bijna 20 jaar en heeft in de tussentijd alles veranderd, behalve de tune. De opdracht was niet makkelijk: muziek verzinnen bij roddelen op tv“, vertelt de muzikant in gesprek met het Het Parool.

Hoe is hij op het uiteindelijke idee gekomen? “Uiteindelijk leek een sleazy saxofoon me het roddelen het best te symboliseren. Ik wilde hem wel op dubbele snelheid, niet zo loom als in een nachtclub.”

Verder zitten er geluiden in die je met paparazzi associeert, legt Emmer uit. “Een typemachine, het flitsen van een fototoestel. In vier dagen was het af. Een oorwurm, zo blijkt. Als ik op een verjaardagsfeestje uitleg wat voor werk ik doe, zingen mensen het melodietje vaak uit zichzelf: taddataddatadaaa.”

Waar veel programma’s hun tune om de zo veel jaar veranderen, is dat met Boulevard niet gebeurd. “Net als met popliedjes kun je nooit voorspellen welke tune een hit wordt. Dat hangt bij ons erg af van het succes van het programma.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen