Verlenging coronaregels: ook tv-land plat tot 28 april

Het lag al in de lijn der verwachting, maar nu is het ook officieel: minister-president Mark Rutte heeft zojuist de huidige coronamaatregelen verlengd. Tot in elk geval dinsdag 28 april moeten we zo veel mogelijk thuis werken en afstand van elkaar houden. Dat betekent ook een forse klap voor televisieland, waar de meeste tv-producties stil zijn komen te liggen en voorlopig dus niet kunnen worden hervat. Zo is dat de kans dat het GTST-seizoen kan worden afgemaakt wel zo’n beetje verkeken.

RTL 4 bracht het aantal GTST’s dat per week wordt uitgezonden onlangs terug van vijf naar vier, zodat er in elk geval nog tot 20 mei (zo’n twee weken langer dan gepland) nieuwe afleveringen kunnen worden vertoond.

Producent EndemolShine hoopte de opnames op 6 april weer te kunnen hervatten, maar dat gaat dus in elk geval tot 28 april niet lukken. Op die datum lopen de uitzendingen nog drie weken voor op de opnames. De kans is reëel dat het seizoen niet wordt afgemaakt.

Maar ook tal van andere producties liggen stil en dan met name studioshows met publiek. Een groot evenement als de live-finale van The Voice Kids mag zelfs tot 1 juni niet plaatsvinden en is daarom uitgesteld.

Al met al zullen de sterren van het land hun zomervakantie moeten afzeggen, want er moet dan flink worden ingehaald in de hoop op een glansrijker tv-seizoen 2020/2021.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen