RTL 4 smeert The Voice Kids uit: finale van mei naar juni

Geplaatst op ma 30 mrt 2020 om 17:24

RTL 4 heeft ervoor gekozen om de populaire vrijdagavondshow The Voice Kids maar liefst een maand langer door te laten lopen. De live finale is daardoor niet op 1 mei, maar pas op 5 juni op televisie. Dat heeft een woordvoerder van de tv-zender bevestigd. Aangezien evenementen met publiek in elk geval tot juni verboden zijn in verband met de coronacrisis, zou The Voice Kids op 1 mei een wel héél erg kale finale krijgen. Voor de zenderleiding van RTL 4 was dit geen aantrekkelijk scenario.

Het station heeft dus voor een alternatief scenario gekozen. “Gezien de huidige situatie heeft RTL besloten The Voice Kids langer door te laten lopen. De ingeplande afleveringen worden ingekort en omdat we nu meer afleveringen maken worden ze ook verrijkt met extra en nieuw materiaal“, aldus de persvoorlichter.

De ingekorte uitzendingen van The Voice Kids starten vrijdag om 20.00 uur en zullen niet tot 22.00 uur, maar tot 21.30 uur duren. “Op deze manier hopen we in de eerste week van juni meer mogelijkheden te hebben om een te gekke finale neer te zetten, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Uiteraard houden wij continu de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten en volgen die op.

Een soortgelijke maatregel nam RTL 4 eerder al met Goede Tijden Slechte Tijden. Die soap is niet langer vijf, maar vier dagen per week op zender, zodat er in elk geval nog tot diep in mei verse afleveringen kunnen worden uitgezonden.

Nu The Voice Kids voortaan kortere uitzendingen heeft, zal Eva Jinek ook op vrijdag al om 21.30 uur beginnen.

Foto: RTL
41 Reacties op “RTL 4 smeert The Voice Kids uit: finale van mei naar juni”


 1. Norvo

  Bizarre keus. De audities waren vorig jaar juni, tegen de tijd dat de jonge talentjes nu in de finale staan zijn ze minstens een kop gegroeid.

 2. Cees

  Goede keus om het zo te doen.

 3. RTL, geen cent teveel meer in kas

  Ik zou alle RTL programma’s opknippen in kleinere stukken en uitsmeren in de tijd.

  Kunnen we nog jaren vooruit.

  Wat een armoede.

 4. Kusje

  En RTL ging niet bezuinigen.. laat me niet lachen zeg. Nog langer the voice op vrijdag creatief armoe en dat powered bij Talpa wat een giller

 5. Pippa

  Nog meer RTL werknemers huilend op de bank

 6. Donald Dumb

  Niemand die meer geïnteresseerd is in een finale van een zangshowtje dat kinderen uitbuit en iedereen een week later alweer vergeten is…
  John de Mol gaat echt over lijken, da’s duidelijk

 7. Pippa

  Nog meer RTL werknemers op de bank

 8. Henk K

  @Kusje, Powered by Talpa? Mocht don John willen. Hij heeft geen fuck meer over dat programma te zeggen.

 9. Gwendolyn

  Begrijpelijk. Ik wil niet te zwart kijken, maar ik zie begin juni nog geen honderden mensen in een tv studio zitten.

  En ook: dat ze maar door gaan met de huidige opzet van All you need is love en dan dat Legogedoe uitstellen.

 10. Lies

  Het geld is dus op?

 11. Patrick

  Weet je waar ik mij mateloos aan erger, dat er op elke RTL zender rechtsboven op het scherm staat vermeld, # blijf thuis.
  Dat maak ik gvd zelf wel uit, daar heeft RTL geen flikker over te zeggen

 12. Alle negatievelingen hierboven hebben breinschade

  Goede beslissing van RTL. De finale hoort met publiek. Dus uitstellen kan niet anders. Alle negatievelingen hierboven hebben breinschade.

 13. Alle negatievelingen hierboven hebben breinschade

  Goede beslissing van RTL. De finale hoort met publiek. Dus uitstellen kan niet anders. Alle negatievelingen hierboven hebben breinschade..

 14. Boerenverstand

  Een redelijke oplossing. Morgen krijgen we van Rutte te horen dat de maatregelen allemaal langer gaan duren. RTL kan niet anders dan de liveshow opschuiven, en de afleveringen ervoor uitsmeren, snap ik dan ook nog wel. Wie the Voice Kids niet leuk vindt, heeft nog tientallen andere zenders ter beschikking.

 15. hoe simpel kan het zijn

  @Gwendolyn Tegen dan is er al lang een zelftest op de markt (Belgisch bedrijf brengt dit deze volgende week op de markt) om te zien of je antilichamen in het bloed hebt en dus corona al doorstaan hebt, ze kunnen dit als voorwaarde koppelen om zo toch hun publiek vol te krijgen.

 16. Jan

  Wat een vreselijke mensen hier op deze site, je moet juist iedereen steunen die door deze crisis in de problemen komen,en het maakt niets uit waar deze mensen werken , of het nu bij NPO RTL TALPA of wat voor zender dan ook ! Heel veel gezinnen werken bij de omroep, hebben een hypotheek, of hoge huur ,en de lasten gaan door , ook als ze niet meer nodig zijn !
  Zou wel eens willen weten als RTL een week op zwart gaat, of in zijn geheel zou stoppen in Nederland , nou dan zijn de klaagzangen niet van de lucht,
  Om over Talpa / SBS maar te zwijgen , want die Talpa nu bekritiseren, zijn de vaste kijkers van morgen, omdat ze met alle winden meewaaien. Com tv zenders zijn een aanwinst voor de hele branche ,en heeft alleen maar veel produktie/ media /facilitaire bedijven opgeleverd. Zij zorgen er voor dat u een brede keus aan programma`s heeft ! Elke dag weer , voor u…! en de meeste hebben geen 9 to 5 job, maar maken vele uren op een dag !
  Daar zouden we eens aan moeten denken, en hun werk respecteren, en niet meteen alles bekritiseren omdat het toevallig niet jou zender of programma is
  We hebben een uniek omroep bestel waar iedereen in een vrij land programmas naar eigen inzicht en zonder sensuur mogen maken, en geen staats omroep hebben waar de mond gesnoerd wordt
  Dus even nadenken dat het allemaal mensen zijn , die voor u programmas maken!
  En een programma helemaal uitkijken ,die je niet aanstaat, of dat je een uur zit te ergeren en dan hier gaat afkraken is de grootse waanzin aller tijden !

 17. RTL een maand op standby en iedereen is het vergeten

  De toegevoegde waarde van RTL Nederland is nihil tegenwoordig.

  Nederland zal gauw nieuwe en andere keuzes maken.

 18. Patrick

  Ha ha ha, daar zal Jinek niet blij mee zijn, zojuist bij M een fragment van het Corona lied van die zgn BNers.

 19. KlimaatOptimist

  Oh oh oh oh oh..
  Neeee, alleen die kop al van Margriet!

  Ze straalt to-taal geen warmte uit..
  Ze trekt steeds een kop alsof er een drol in de weg zit..

  Geen warmte, geen verschijning, geen gezelligheid..

  En hier moeten we dan weken naar kijken NPO???!!

 20. MediaPrak

  Deze actie heeft ook betrekking op RTL Nieuws. Items worden uitgesmeerd. Na verwachting kan hiermee het ‘nieuws’ over een stille Koningsdag op 23 mei worden uitgezonden.

 21. Rob

  Mediapark heeft RTL dan ook een nieuwsrubriek.

 22. Donald Dumb

  @Jan

  Zou wel eens willen weten als RTL een week op zwart gaat, of in zijn geheel zou stoppen in Nederland , nou dan zijn de klaagzangen niet van de lucht,
  Om over Talpa / SBS maar te zwijgen ,

  Ik zou het niet missen hoor en velen met mij.ik kijk zelden naar RTL of SBS. Raakt men wel weer aan gewend als het er niet meer is.
  Wat mis je eraan?
  Achterhaalde zangwedstrijdjes en programma’s met domme bimbo’s die tot vreemdgaan aanzetten…

 23. Disco Stu

  @jan
  Naïeve dreumes. Tv-volk werkt voor het geld en geeft helemaal niets om de kijker. Ze interesseren zich puur en alleen om zichzelf. Egocentrische narcistische grootgraaiers zijn het. Eigenpijpers die alleen naar op insta zitten om te showen hoe verheven zij wel niet zijn boven het gepeupel.
  Laat me toch niet lachen, met die mensen hoef je helegaar geen rekening te houden.

 24. Jan

  Donald Dump Ja we missen inderdaad niets, maar daar gaat het niet over
  Als er een deur dicht gaat, gaat er altijd een andere deur open!
  Talpa en RTL hebben dagelijks wel honderdduizende kijkers, en Talpa is nog altijd de 2e com. zendergroep van Nederland, oke ze scoren altijd lager dan RTL. Maar de kijker is niet gek, en weet SBS , Veronica wel te vinden
  en RTL heeft altijd het voordeel dat ze op 4 zitten !
  Qua programmering is het bij de com tv wel eenheids worst, maar daar moet men ook de producenten aanspreken die het aanleveren Zenders zijn doorgeef luiken
  en com zenders kijken wat de massa wil, en waar het meeste aan verdiend wordt
  Dat is ook in het gewone bedrijfdsleven zo , kwaliteits spullen die niet verkocht worden gaan er gewoon uit, maar als er behoefte is naar goedkope produkten
  , zoals bij ACTION, dan verkoopt dat. ook in tv land is het gewoon zakendoen en geldverdienen . Abraham haalde ook zijn mosterd bij diegene die het goedkoopst was
  maar de massa vond ze heerlijk en zo is dat met tv ook

 25. Jan

  Disco stu , Als je die mentaliteit hebt als programma maker, ben je niet geschikt voor het vak.ik maak documentaires/ radiomuziekprogramma`s en leg daar wel mijn hele ziel in, als er èèn foutje in zit ,of een muziek format klopt niet ,gaat het gewoon opnieuw, ik zie veel docus en weet dat bijvoorbeeld bij de VPRO/ NTR tv programmas met liefde worden gemaakt, en zo hoort het ook!
  Natuurlijk heb je graaiers en liever gauw klaar en naar huis, maar iemand die voor zijn vak / job gaat kijkt niet op een paar uur meer werkt, zo was dat ook bij Joop in Aalsmeer je gaf je helemaal en op je horloge kijken was er niet bij
  Als je echt voor het radio/tv vak inzet, ook als zzp er of medewerker , als bN`ner
  of producent, dan ga je er ook voor, al maak je 20 uur per dag

 26. Jan

  @ klimaat optimist Daarom kijkt u liever RTL NIEUWS .Gezellig met een lachend gezicht dat er weer zoveel doden zijn bijgekomen, ja RTL is in elk progrogramma gezellig

 27. De Waarheid

  @Jan

  Je eigen homevideo’s zijn geen documentaires en de muziekprogramma’s die je via een illegale piratenzender ten gehore brengt aan anderhalve man en een paardenkop overtuigen verder niemand hoor. Kom eens uit je sprookjeswereld.

 28. Leo knots

  Snap niet dat dit programma niet verboden wordt. Puur misbruik van kinderen en dat alleen voor geld

 29. De Heer

  Waarom negeren de programma’s op tv het Borsato en Maan gedoe?

 30. de groote lul van sbs 6 john

  LEO KNOTS JE BENT EEN LUL

 31. aammehoela

  Ben geen fan van RTL 4, maar dit is een slimme keuze. Leuk voor de kids die de finale halen om er publiek bij te hebben en je kunt inderdaad de afleveringen korter maken en Jinek eerder starten en zo hopen dat er kijkers die The Voice Kids niets vinden al om half tien naar RTL 4 gaan zappen. Aan de andere kant, je moet wat verzinnen om de lege programmering vol te krijgen.

 32. Nils Holgersson

  Wanneer gaat RTL herhalingen uitzenden van Prijzenslag met Hans Kazan?

  Ik zou kijken.

 33. Bart

  Wanneer krijgen we eindelijk herhalingen van de Pin Up Club? Ik zou kijken.

 34. Per Huismans

  DAT IS TOCH LOGISCH!! Stel losers zijn jullie ook.

 35. René

  Op videoland waar afgelopen vrijdag al de (toen nog) aflevering van a.s.vrijdag opstond staat nu nog steeds een afl. van volledige lengte. Zal binnenkort verdwijnen dus.

 36. Simon Dekker

  @Patrick; doe normaal.

  @Norvo (bovenaan): is waar ik ook aan dacht. Die opnames zijn in juni al een JAAR GELEDEN. Dat is eigenlijk gewoon niet normaal meer. Die kids hebben straks allemaal baard in de keel, haha!

 37. xandertje

  VRAAG:
  @De Heer Waarom negeren de programma’s op tv het Borsato en Maan gedoe?
  ______________________________________________

  Begrijp ik ook niet. Harvey Weinstein krijgt 23 jaar en in dit geval wordt het ‘stilgehouden’.

 38. Mr X

  @xandertje Maan was niet minderjarig, dat is een vd grote verschillen met Weinstein

 39. MolTalk

  Terwijl de finalisten en winnaar al aan het begin van het seizoen zijn bepaald en dus al vaststaan.

 40. MolTalk

  tEn dat Terwijl de finalisten en winnaar al aan het begin van het seizoen zijn bepaald en dus al vaststaan.

 41. J.Bouwmeister

  Waarom moet tegenwoordig alles in het Engels?
  We leven toch in Nederland, dus titels van diverse progamma’s kunnen toch ook in
  gewoon Nederlands of werken bij de omroepen alleen maar landverraders?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.