RTL 4 smeert The Voice Kids uit: finale van mei naar juni

RTL 4 heeft ervoor gekozen om de populaire vrijdagavondshow The Voice Kids maar liefst een maand langer door te laten lopen. De live finale is daardoor niet op 1 mei, maar pas op 5 juni op televisie. Dat heeft een woordvoerder van de tv-zender bevestigd. Aangezien evenementen met publiek in elk geval tot juni verboden zijn in verband met de coronacrisis, zou The Voice Kids op 1 mei een wel héél erg kale finale krijgen. Voor de zenderleiding van RTL 4 was dit geen aantrekkelijk scenario.

Het station heeft dus voor een alternatief scenario gekozen. “Gezien de huidige situatie heeft RTL besloten The Voice Kids langer door te laten lopen. De ingeplande afleveringen worden ingekort en omdat we nu meer afleveringen maken worden ze ook verrijkt met extra en nieuw materiaal“, aldus de persvoorlichter.

De ingekorte uitzendingen van The Voice Kids starten vrijdag om 20.00 uur en zullen niet tot 22.00 uur, maar tot 21.30 uur duren. “Op deze manier hopen we in de eerste week van juni meer mogelijkheden te hebben om een te gekke finale neer te zetten, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Uiteraard houden wij continu de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten en volgen die op.

Een soortgelijke maatregel nam RTL 4 eerder al met Goede Tijden Slechte Tijden. Die soap is niet langer vijf, maar vier dagen per week op zender, zodat er in elk geval nog tot diep in mei verse afleveringen kunnen worden uitgezonden.

Nu The Voice Kids voortaan kortere uitzendingen heeft, zal Eva Jinek ook op vrijdag al om 21.30 uur beginnen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen