Twee BN’ers zaten meer dan honderd keer in DWDD

Twee bekende Nederlanders hebben in de afgelopen vijftien jaar meer dan honderd keer in De Wereld Draait Door gezeten. Het gaat om Jan Mulder (127) en Felix Rottenberg (101). Dat blijkt uit onderzoek van het NRC. De top tien van vaakst geziene gasten in De Wereld Draait Door wordt afgemaakt door Prem Radhakishun (88), Twan Huys (87), Peter R. de Vries (79), Alexander Klöpping (75), Joost Zwagerman (75), Mart Smeets (75) en Peter Vandermeersch (73).

Een bont gezelschap, waarvan een groot deel eigenlijk bij het geplande afscheidsfeest van De Wereld Draait Door zou zijn. Dat feest kon door het coronavirus uiteraard geen doorgang vinden.

Net buiten de top tien valt Jort Kelder met 66 optredens. Hij vertelde vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek nog dat hij de laatste jaren minder in trek was, omdat het programma een meer verzoenende toon wilde aanslaan.

Het NRC heeft een heel statistisch onderzoek naar DWDD laten uitvoeren. Daaruit blijkt ook dat er de laatste jaren aanzienlijk minder stamgasten in het programma waren. Was dat van 2009 tot en met 2012 nog zo’n 70 procent, het afgelopen seizoen was dat ruim 40 procent.

Verder waren er ook heel veel PvdA’ers te gast, namelijk 159. VVD is de nummer twee (57), CDA nummer drie (55).

Alle resultaten vindt u in het NRC-artikel ‘Te weinig vrouwen en vooral PvdA’ers. Vijftien seizoenen DWDD in data’.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen