Beau haalt nét kijkcijfer top 25 met coronatalkshow

Geplaatst op zo 29 mrt 2020 om 9:33

Beau van Erven Dorens heeft zaterdag maar nét een plek in de kijkcijfer top 25 veroverd met zijn nieuwe coronatalkshow Beau Blijft Binnen. Er keken vanaf half elf 489.000 mensen (12 procent) naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een buitengewoon goedkoop programma voor de zender: Van Erven Dorens presenteert het programma vanuit de woonkamer en er zijn geen reportages, andere instarts of dure schakelingen met verslaggevers.

De presentator praat via skypeverbindingen met bekende én gewone Nederlanders. Tijdens de eerste uitzending praatte Van Erven Dorens met BN’ers als Nicolette van DamFrank Lammers en Frank & Rogier.

Van Erven Dorens doet alles met een heel erg klein team. Op die manier helpt hij RTL 4 tóch nog aan een actueel liveprogramma in het weekend, al kan de zender met Beau Blijft Binnen lang niet op tegen concurrent Op1.

Op1 is sinds vorige week zeven dagen per week te zien en doet ook in het weekend erg goede zaken. Ook zaterdag was Op1 met 1,2 miljoen kijkers (26 procent) de grote winnaar op de late avond.

Waar Beau Blijft Binnen het 24ste meest bekeken programma van de avond was, was Op1 de nummer 9.

Beau Blijft Binnen is ook vanavond nog te zien op RTL 4. Of hij volgend weekend door mag, zal op een later moment worden bepaald.

Foto: RTL
93 Reacties op “Beau haalt nét kijkcijfer top 25 met coronatalkshow”


 1. Bsbs

  Titel klopt niet; top 15

 2. Drama queen

  Leuk programma! Was trending op Twitter dus deze kijkcijfers verbazen me wel..had meer verwacht!

 3. Peanut

  Netjes. Programma is pas vrijdag aangekondigd. Het was een genot om naar te kijken.

 4. Pippa

  Mocht hij willen de top 15

 5. RTL, geen cent teveel

  Had dit goedkope programma beter niet gemaakt RTL.

  Het voegt 0% toe.

 6. Hilde

  Wat een amateurisme.

 7. Bep

  Vrees het ergste vanavond tegenover Pauw.

 8. Arie Schoenlepel

  De kijkers zijn nu misschien eindelijk klaar met hulp-tv en hulp-Beau en links-lullen-&-rechts-vullen. RTL4 mag vrezen voor haar voortbestaan.

 9. TVOOST

  Goedkoper dan een regionale zender.

 10. Lize

  Ik vond dit een heel fijn en eerlijk programma. Bijzonder hoe creatief makers worden in deze tijden. Petje af voor Beau!

 11. Peanut

  Ik vind het dan ook weer zo triest dat er staat dat voor rtl goedkoop om te maken is. Dit gaat echt om een spontaan idee van Beau. Waarom moet echt overal dat zure sausje overheen. Werk eens mee aan iets positiefs, wat dit programma is.

 12. Wim

  Heb begrepen dat Berg v Leeuwen dit al heel de week s’middags op NPO1 doet.
  Waarom altijd dat na-apen

 13. Anouk

  Ik heb het niet gezien maar ongetwijfeld een viroloog die zegt dat we afstand moeten houden, een BN- er die het gepeupel toespreekt etc etc

 14. Wim

  Sorry, is Bert v Leeuwen

 15. Pippa

  Best leuk programma, ik heb het helemaal uitgekeken, en een half miljoen is prima voor iemand die thuis achter een tafel wat praat.

 16. Jan

  @drama queen: “
  Leuk programma! Was trending op Twitter dus deze kijkcijfers verbazen me wel..had meer verwacht!”

  Trending op Twitter in Nederland zegt vaak geen drol. Programma’s als Hotter Than My Daughter zijn vaak op de avond van uitzending ook top trending op Twitter en halen de top 25 kijkcijfers niet eens.

 17. RTL, knippen, plakken en kopiëren

  Een jaar Peter vd Vorst heeft nog geen vernieuwing gebracht.

 18. Pippa

  Dit is ook wel echt vernieuwende televisie en prima geschikt voor de late avond. Het lijkt een beetje op het Amerikaanse talk radio, maar dan met beeld.

 19. By the way

  Tja, dit was natuurlijk hartstikke voorspelbaar, Beau als talkshow host, dat weten we inmiddels wel!!!

 20. Mark2

  Dat waren dan denk ik veel benieuwde kijkers die gaan afhaken. Alleen de aankon dong al door Beau gemaakt zegt al hoe gemaakt leuk deze man wil doen. Dat maakt waarop hij een talkshow niet kan dragen. Hoezeer ik hem in boulevardblad geweldig vind, dit soort dingen doet hij ronduit slecht

 21. Broer van...

  Beau staat op een vierentwintigste plaats zie ik zojuist. En kukelt er dus bijna uit.
  Wat is er dan zo goed????

 22. By the way

  Waar is RTL in vredesnaam toch allemaal mee bezig???

 23. Peanut

  @anouk: ‘niet gezien, maar…’. Wat voeg je toe aan een discussie op deze manier? Je slaat de plank ook mis. Dus kijk of hou gewoon je commentaar voor je.

 24. De Heer

  @ Drama Queen, doe eens onderzoek naar hoe de kijkcijfers tot stand komen. Klopt niks van, onbetrouwbaar( bewees promenade al)

 25. CharlyZ

  Als Kees en Co vele malen beter scoort, dan moet het toch wel een triest programma zijn geweest, want Kees en Co is al niks

 26. Anouk

  Peanut , muil houwe!

 27. Peanut

  Met zo’n reactie kom je er wel ‘Anouk’.

 28. By the way

  Alweer ’n doodgeboren kindje voor RTL!!!

 29. Gwendolyn

  Ik vond AYNIL heel mooi gemaakt. Creatief en integer. Dat van Beau zag er een beetje uit als Astro TV op de Stadsomroep. Toch vind ik Beau zelf wel goed.

 30. Snoopie

  @Anouk, je had moeten kijken voor jij je mond open deed dan had je niet zo gereageerd.

 31. Henk

  Al die fans van Beau zorgden voor een twitter hype, waar negatieve tweets niet werden gewaardeerd en hard afgestraft:-) Dit was in de periode van zijn talkshow ook zo, dus dan weet je wat de kijkcijfers zijn: slecht! Je mag niks van Beau zeggen, want hij is leuk, eerlijk, vrij en maakt supergave tv! Houd toch eens op, dit had RTL nooit mogen uitzonden, want het was goedkoop en slecht gemaakt en natuurlijk ging Beau bijna huilen na het interview van de patiënt in het ziekenhuis. Een paar BNérs uit e grachtengordel en wat youtube filmpjes, schiet mij maar lek! Ik snap de mensen niet die dit geweldig vinden en bijna alles wat Beau maakt slikken als zoete koek. Gelukkig zijn het er niet erg veel en zullen de kijkcijfers vanzelf aantonen, dat niemand zit te wachten op deze emo-tv van huilebalk Beau! Ik in ieder geval niet!

 32. By the way

  Beau, de grote mislukkeling van de talkshows!!!!

 33. Tsja

  Weg met die man. Heb 5 minuten gekeken, maar het kwam zo amateuristisch over. En totaal ongeloofwaardig. Deze man wil graag de held uithangen en laten zien dat hij heel erg betrokken is, maar het is net iets te berekenend en doorzichtig. Tenenkrommend slecht gewoon.

 34. Mart

  Basis idee aardig maar zo slecht uitgevoerd. Ik wist niet wat ik zag. Doe dit lekker life op facebook.

 35. Mike

  Dit programma is een verademing.

  Geen studio en de eenvoud. Zo kan de tv ook zijn. Puur zonder opsmuk.

 36. Ron

  Was best aardig gedaan moet ik zeggen, en technisch ging het wel goed eigenlijk. Opvallend waren de kijkcijfers net zo hoog als bij zijn reguliere late night talkshow van vorig jaar, dus als dit een voorbode is voor wat komen gaat vanaf mei, dan zou ik er nog maar eens over nadenken of het wel zo verstandig is dat hij dat late night slot gaat doen als Jinek er even mee stopt. Maar deze vorm past Beau wel veel beter.

 37. Mike

  Nette kijkcijfers gezien het niet in de gids staat.

 38. klaarmee

  Toen dat verschrikkelijke over de top blije deugstelletje Nicolette en dr vent weer hun momentje moesten hebben ben ik afgehaakt. Gatverdamme wat kots ik toch op die lui!!!!!!!

 39. Jon

  Heel huiskamer gevoel! Echt een leuk idee van Beau, en super snel in elkaar gezet.
  Zet deze cijfers eens af tegen Ladies Night 🤣

 40. Pippa

  Past precies bij het plebs van RTL

  1 minuut was voor mij lang genoeg. Zag die Jumbo kop en weg was ik.

 41. Henk

  #klaarmee….brrr eng stel…..en #Jon je noemt het huiskamergevoel? Geweldig!!!! Ik vind het geweldig dat je het huiskamergevoel ervoer van een programma dat notabene vanuit een huiskamer wordt uitgezonden!? hahahahahhahahahaha

 42. CB

  Hebben ze nou Blue Circle er weer opgezet? Beau zit toch bij Ewart tegenwoordig?

 43. Boet

  Tja, je bent een liefhebber van Beau of niet. Ik dus niet. Beau grijpt alles aan voor aandacht. Maar inhoudelijk stelt het allemaal bar weinig voor. Oppervlakkig vermaak.

 44. Henry

  Wat vreselijk slecht programma, weg mee Beau

 45. robb

  Ik ben niet geinteresseerd wat bnn’ers doen .

 46. Xylon

  Goedkope nietszeggende Fake televisie van een Fake host op een Fake Nederlandstalig commercieel televisiestation vanuit Luxembourg !.. Die twee Nederlandse dienstkneusjes van Bertelsmann weten werkelijk totáál niet hoe ze het tij moeten gaan keren !.. Kortom een kansloze missie !..

 47. Peter. R

  Of hij volgend weekend door mag, zal op een later moment worden bepaald, ik denk het niet.

 48. Peter. R

  Of hij volgend weekend door mag, ik denk het niet.

 49. Xylon

  Fake Angela de Jong staat natuurlijk al in de startblokken met positieve recensies, columns en vele optredens waarin ze Fake Beau roemt om zijn one man Fake showtje !..

 50. Wilfred Degens

  RTL is een commerciële zender die het moet hebben van haar reclame inkomsten. Die zijn nu nul. Dit in acht genomen was deze formule een ijdele hoop op meer succes. Ik vond het van BvED een gewaagd expiriment voor zijn toch stijgende tv imago.

 51. Rene

  En altijd dat zgn tegen zijn tranen vechten, allemaal Toneel.

 52. By the way

  Mike, wie leest er nog ’n tv gids??

 53. By the way

  CB, Bluetooth Circuleren?? Dit nivo kun je met ’n gewone home camera ook maken!!

 54. By the way

  Ik bedoelde Blue Circle!!

 55. CB

  @By the Way, kijk bij de geïmproviceerde aftiteling aan het einde ;-)

 56. By the way

  Low cost HD of 4K camera, Roland VR videomixer, via internet streamen naar RTL en ’t kan zo ”opzender” Kost allemaal geen drol!!!

 57. Mink Vaillant

  Van mij mag Beau dit iedere avond doen.

 58. By the way

  Het mag ook niks meer kosten want RTL heeft geen centjes meer, bijna bankroet!!

 59. Indy

  @Mink Vaillant
  zo 29 mrt 2020 om 11:54

  Van mij ook maar ik zal niet kijken.

 60. Cobweb

  Was een heel leuk programma, een verademing, super.

 61. By the way

  Vroeger werd gezegd: ”onkruid vergaat niet” maar tegenwoordig vergaat onkruid wel, gelukkig!!!

 62. Volger

  Was wel geinig om ff te kijken, dit deed hij zoveel jaar geleden ook bij Talkradio in de nacht. Dit is weer ff wat anders, dan 28 deskundigen rond een tafel, hier gewoon mensen aan het woord, die aangeven vanuit huis hoe ze deze periode doorkomen.

 63. Ron

  Dit was gewoon Talkradio maar dan met beeld. Beau is in de jaren 90 begonnen bij Talkradio, hij had daar een dagelijkse middagshow. Niemand die het kon ontvangen, dus dat hield snel op helaas. Maar ik vind dat Beau wel weer radio zou moeten doen, dat kan hij erg goed.

 64. RTL, geen cent teveel

  2019 was al een slecht jaar voor RTL Nederland.

  2020 gaat nog slechter worden.

  Dus de kijker is uiteindelijk de dupe.

  Nog meer knippen en plakken, nog meer herhalingen. Nog meer uitgemolken formats.

 65. By the way

  Misschien komt Jinek volgend seizoen ook wel vanaf haar zolderkamertje, ”Jinek op zolder” hoeft niet groot te zijn, als Gerard Jolig, Peter R. de Vries en Jort Kelder er maar in passen!!!

 66. Frederik

  Rijp voor de schroothoop net zoals RTL overigens!

 67. William

  Persoonlijk heb ik het wel gehad met OP1, altijd hetzelfde. Altijd zou het kunnen dat? Dat weet ik niet. Of dat? Moet u aan minister … vragen. een hoop gelul en verder niets. Ik word depressief van dat programma. Dank je Beau om eens iets anders te proberen.

 68. MERS Pardoel

  Ik wil Beau echt knuffelen! Wat een authentiek programma!

  Op twitter werd er in tegenstelling tot het gal dat hier op WCourant wordt gespuwd wel erg positief op de show gereageerd.

  Mensen zitten gewoon vol haat en hun enige uitlaatklep is het slaan van hun vriendin en de reacties op MC. Gelukkig houd ik erg van knuffelen en handen schudden. Alleen daarmee kunnen we het Coronavirus tegengaan!

 69. Mar

  Gewoon heerlijke tv. Al die zgn. Verantwoorde programma’s kunnen wat mij betreft zo door de wc getrokken worden. Allemaal hetzelfde bah. Al die interresant doenerij. Geef mij maar Beau, niet perfect maar prima. Het was ook de eerste uitzending. En gezien het feit dat het programma op geen enkele site aangekondigd wordt en het alleen vd reclame op de zender zelf moet hebben geen slechte cijfers. Die cijfers die overigens door niemand te controleren zijn! Van mij mag het. Lekkere afsluiting op de late avond.

 70. By the way

  RTL & SBS6 zijn momenteel ”armoe tv”

 71. Ron

  @William: alle talkshows hebben dat speculatieve toontje de afgelopen weken, van Jinek tot Op1 en weet ik niet wat voor andere talkshows. Allemaal van het negatieve scenario uit gaan, je eigen angst projecteren op je gasten en woorden in de mond leggen waar volgens dan ook geen zinnige antwoorden op terug komen want die weten net zo veel als ieder ander. Daar kom je niet verder mee en voor de kijker ook niet echt zinvol om elke keer maar weer dezelfde te moeten aanhoren. Corona is het virus van de media. Die varen bij doom and gloom.

 72. Henk

  was best aardig, maar hij moet niet te vaak zeggen dat het allemaal houtje touwtje is… laat t gewoon gebeuren. Gesprek met oud veteraan in ziekenhuis was indrukwekkend. Vanavond staat t na t slecht bekeken Meisje van plezier en pal tegenover Op1. laat t bij alleen zaterdag. Vind dit ook wel iets voor Paul de Leeuw

 73. Robert

  Morgen niet meer.

 74. ivan

  Beau kan beter in een bejaardenhuis bingo organiseren vanuit zijn kamertje

 75. Hallo hier is john de Mol

  Ik word hier zo moe van die onzin van hier boven zijn er dan geen normale mensen meer die mijn zenders respecteren ik breng de beste en leukste programma van allemaal en ik word steeds de afgrond in geschreven sorry hoor maar dan kap ik er maar mee .

 76. Commerciële Yoghurt

  Aan de kijkcijfers te zien wist (bijna) niemand dat het zou komen. Dit zijn de normale cijfers voor de hh van de TV Kantine.

  Zojuist terug gekeken, want ik heb het volledig gemist en ook op de digitale Ziggo tv gids werd de aanpassing weer eens niet genoemd!

  Dit is een geweldige geïmproviseerde huiselijke van alles wat talkshow, met bekende en onbekende gasten, zoals alleen Beau die kan maken.
  Heerlijk initiatief in deze moeilijke tijden. Echt leuk.

  Vanavond zitten we er WEL klaar voor. Aanvang 22:30 uur!
  En volgende week zaterdag en zondag ook!

 77. Rik

  Prachtig programma! Hier had ik dus echt behoefte aan.

 78. RTL = Moffenzender

  Al het met Nederlandse zenders verdiende geld verdwijnt naar de Duitsche eigenaren. Iedereen die RTL kijkt is gewoon een landverrader.

 79. max

  Wat maken jullie je toch druk om de kijkcijfers. Hebben jullie zelf geen mening of je iets mooi vindt of niet? Zo niet, kijk dan lekker niet en stop met gif spuiten op deze site.

 80. Robert

  Ontzettend leuk en heel creatief. Ga zo door Beau en rtl.

 81. By the way

  Zo zat ik 30 jaar geleden ook met m’n allereerste videomixertje!!!

 82. Noekje

  Trending op twitter zegt niks want het trollenleger of de eigen bemesting is druk aan het werk!

 83. Annoniemus

  BEAU , STOP ER MEE ,BESTE MAN !

 84. Cherida

  Geweldig leuk programma!

 85. By the way

  Ik vind”t gewoon zielig voor Beau, dat ie nou weer afgaat!!

 86. HBaz

  Lijkt me ook een prima decor voor Tussen Kunst & Kitsch.

 87. Remon

  Hoeveel kansen krijgt deze waardeloze tv joker nog? De hele carrière van Beau staat voor 99% in het teken van flop programma’s. Peter van der Vorst blijft doorgaan met verkeerde beslissingen en is kennelijk te dom om dat in te kunnen zien. De vraag is niet of maar vooral wanneer deze programmadirecteur aan de kant geschoven zal gaan worden.

 88. Pippa

  Wat een stakkers zijn al die jaloerse negatievelingen op deze roddel site toch.

  Beau maakt een originele, positieve, gezellige, niet gelikte maar spontane huiselijke talkshow.
  Daar kunnen alle altijd maar negatieve flapdrollen een voorbeeld aan nemen.

  Inschakelen dus om 22.25 uur op RTL4

 89. Pippa

  Pippa
  zo 29 mrt 2020 om 20:03

  originele! daar kan jij nog wat van leren!

  Als je het niet erg vind dan kijk ik liever Op1.

 90. Rene

  Pippa, hoezo origineel.
  Deze week al elke middag op NPO1 te zien geweest bij Bert van Leeuwen thuis.

 91. Zucht

  Beau kan beter weer ergens wat daklozen uit hun opvang trekken en ze een andere levenstijl opdringen. En daar dan een potje bij gaan janken met een camera erop. Dat doet ie fantastisch!

 92. By the way

  Kan iemand mij soms vertellen wat de kijkcijfers waren van Beau gisteravond, ik kan er niks over vinden in de top 25!!! Of had Beau gisteravond geen uitzending???

 93. By the way

  NLeeuw, het staat al dagenlang in alle media!!! MC had er vrijdag ’n item over en zelfs Angela heeft er zelfs ’n stuk over geschreven, loop jij met oogkleppen op??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.