George Clooney aangeboden bij DWDD, Matthijs weigert

Geplaatst op za 28 mrt 2020 om 8:40

Matthijs van Nieuwkerk heeft in de loop der jaren heel wat internationale grootheden aangeboden gekregen voor een optreden in De Wereld Draait Door, maar dat heeft hij allemaal geweigerd. Dat onthulde de presentator vrijdagavond in de allerlaatste uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk heeft er nooit een geheim van gemaakt niet graag in het Engels te interviewen. Hij heeft het uiteindelijk één keer gedaan, namelijk bij Andre Agassi, maar dat smaakte niet bepaald naar meer.

Tafelheer Marc-Marie Huijbregts: “Engels heb jij nooit gedaan, hè?

Van Nieuwkerk: “Ik heb het één keer gedaan. Ik heb Agassi geïnterviewd, de tennisser. Nee, ik heb het niet willen doen eigenlijk.”

Huijbregts: “Omdat je je niet vrij genoeg voelde?

Van Nieuwkerk: “Ja, dat is het precies. Ik lees wel Engelse kranten en ben geabonneerd op een Engels weekblad, Engelstalig.

Huijbregts: “Toe maar.”

Van Nieuwkerk: “Nou ja, niet toe maar, maar dat is feitelijk. Maar ik zal je eerlijk zeggen: er zijn veel gasten die ons zijn aangeboden, want als je een grote etalage bent dan rolt veel jouw kant op, en dan heb ik het over bijvoorbeeld John Cleese en George Clooney. Die zijn ons wel aangeboden en de redactie denkt natuurlijk: jaaaa, dat gaan we doen! En dan denk ik: nee, dat durf ik niet.”

Wat houdt hem tegen? “Ik durf John Cleese niet in het Engels te interviewen. Ik ben uiteindelijk toch met de vocabulaire die beperkter is en de lenigheid die ik mij verbeeld in het Nederlands volstrekt kwijt. Je bent een beetje een toerist die de weg vraagt. Ik heb het nooit gedurfd. Ik heb er wel spijt van gehad bij sommige gasten. George Clooney is daar een voorbeeld van. Dat had ik misschien wel willen of kunnen doen, maar ik heb het nooit gedurfd.”

Foto: BNNVARA
27 Reacties op “George Clooney aangeboden bij DWDD, Matthijs weigert”


 1. Jihals

  Alstublieft redactie Mediacourant, dit is al het 3e topic over Mathijs Van Nieuwkerk vandaag. En het is nog geen eens 9.00 uur. Ik kan die verlopen kop nu al niet meer zien. Zo blij dat hij is opgehoepeld. En nu maar hopen dat hij niet weer op een sneaky manier terug keert op TV, zoals die Jeroen Pauw.

 2. MERS Pardoel

  Als je inderdaad met honderd woorden wilt vragen wat een ander mens met 50 woorden kan, en je bent de engelse taal niet machtig dan wordt het inderdaad wel een erg pijnlijke gang van zaken voor onze Matthijs.

  Ik wil hem heel graag knuffelen om niet alleen het coronavirus bij hem weg te houden maar ook graag om hem te bedanken voor al die jaren van geweldige televisie, wat een liefde heb ik voor die man! Oh Matthijs, KNUFFEL MET ME!

 3. Ingmar

  Nivo van Robert ten Brink; “ how was it on the plane?” “Have you seen the windmills in holland?”
  Laat jezelf lekker in de kaarten kijken als je talenkennis zo beperkt is ten opzichte van de goddelijke status en vergoedingen in €!
  Daarom maar steeds dezelfde gasten, hoef je ook niets engs te verwachten, lekker eenzijdig en veilig steeds over hetzelfde klagen over alles wat niet links of Amsterdams is.

 4. Beppie uit Balkboerengat

  Slim gedaan. John Cleese lult die grachtengordel tijgers binnen 2 minuten onder de tafel. Afgang zou Epical zijn geweest. Hij was zijn eigen advocaat tijdens een rechtszaak. Dan heb je lef en ballen. Niet jezelf verstoppen achter katja schuurman of Halina Rijn als het heeel even moeilijk wordt.

 5. Annoniemus

  Gaan we nu elk wissewasje wat ooit mogelijk gespeeld heeft bij DWDD uitmelken , Tot Zover is er gezegd en laten we ons daar aan houden !!!!!

 6. Herman

  tot zover het piepkuiken.
  had Halina nog sappige details of is die opgedroogde zuurpruim net als Peter de betweter ook uit de gratie?

 7. Bart M.

  Waarom beroemdheden interviewen als je Marc Marie, de mekkerende roltong in huis had?

 8. Pippa

  Eerlijk

 9. Dokter Tinus

  Erger dan Wim Kok En Ruud Lubbers had het niet kunnen worden

 10. teuntje

  Kan je nagaan die klootzak 600.000 vangen maar niet in het Engels kunnen interviewen..….. Clooney had hem omvergeblazen die malloot

 11. Geralda

  Kijk, teuntje mongеultje is uit bed gevallen. Niet vergeten dit weekend de klok vooruit te zetten, hoor!

 12. aqua

  Ik heb 1000 x meer respect voor de zorg als voor van ,van Nieuwkerk deze man vulde op een ongelooflijke manier zijn zakken .

 13. Ronald Z

  Ik denk als een internationale slet als Pamela Anderson zou willen komen, hij wel zou proberen te interviewen. You have sssuch a pretty face and 2 nice bolletjes.
  Vroeg of laat valt deze man van de troon, net als Humberto Tan en Marco Borsato.
  Matthijs is met menig vrouwelijke gast, vrouwen uit zijn redactie en Marc Marie (vandaar dat piepstemmetje), in bed gedoken. Er gonst zoveel geruchten van hotel medewerkers in Amsterdam. Allemaal wilde verhalen? Ik betwijfel het. Ik kan me niet voorstellen dat dit nooit naar buiten zal komen.

 14. Paulus

  😷Matthijs heeft gelijk, als je Engels beperkt is kan je die buitenlandse gasten beter weren. Wat dat betreft heeft mooie 👩‍🦳Eva een streepje voor. Je moet wel sterk in je schoen staan wil je in het Engels een goed improviserend gesprek voeren. Eva 👩‍🦳en 👨‍⚖️Twan zijn hier meesters in.

 15. Bram

  Wie is Matthijs van Nieuwkerk?

 16. chris?

  DWDD gisteren 3,5 miljoen kijkers. We zullen hem missen.
  @Bram; Wie bent U ?

 17. chris?

  @ Ronald Z; man van de geruchten. Schaam je

 18. Herres Huisman

  Ik snap de clou nie?

 19. Chief Osita Osadebe

  Paar keer gezien dat DWDD maar die schreeuwerige presentator was te irritant gewoon.

 20. Tim

  Waarom george clooney interviewen, als je ook piepkuiken voor de 100e keer kan interviewen.

 21. Caramba

  Een mens moet altijd tussen de regels door lezen. De welbespraakte Matthijs die Clooney weigert, of klepperende vuilnisbak Paul de Leeuw die met mavo 3 Engels Robbie Williams ontvangt.
  Kun je nagaan hoe Matthijs over De Leeuw denkt. Of anders ik wel.

 22. Ronaldz

  @chris?
  Als er iemand moet schamen, dan is het Matthijs wel. Dikke Marco verbleekt bij hem.
  Matthijs is met zijn gezin verhuisd van het verleidelijke Amsterdam naar een saaie boerderij. Doordeweeks bleef hij voor DWDD in Amsterdam, ver weg van zijn gezin. Hij heeft er flink van genomen oa. met Iris Hond. Maar dat kan je inmiddels overal over lezen. Zonder twijfel was hij, samen met Jeroen Pauw, de grootste womanizer in de hoofstad. Een running gag in de hoofdstad onder de vrouwen is, als je niet met een van deze 2 mannen hebt gedaan, je niet hoort bij hun vriendinnen kring.
  Ik besef dat niemand mij gelooft, helemaal geen probleem, maar wacht maar heel even af. De beerput gaat heel snel open.

 23. Bedorven Aambeienspleet

  haha Mister Big Star kan geen eens in het Engels interviewen.

 24. Er ist wieder da

  Louis van Gaal zou het zo doen…

 25. Herman

  En wat dan nog?
  Marco van Basten spreekt Duits als geen ander.
  Waarvan akte,

 26. Jordao

  De beste presentator die de Engelse taal wel machtig is, is Humberto. Jinek is ook beregoed maar die heeft wel jarenlang in de VS gestudeerd en gewoond.

 27. Arie

  Hij zal toch niet zo zijn als Heintje Davids zij bleef afscheid nemen .
  Weg is weg en niet meer terugkeren .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.