George Clooney aangeboden bij DWDD, Matthijs weigert

Matthijs van Nieuwkerk heeft in de loop der jaren heel wat internationale grootheden aangeboden gekregen voor een optreden in De Wereld Draait Door, maar dat heeft hij allemaal geweigerd. Dat onthulde de presentator vrijdagavond in de allerlaatste uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk heeft er nooit een geheim van gemaakt niet graag in het Engels te interviewen. Hij heeft het uiteindelijk één keer gedaan, namelijk bij Andre Agassi, maar dat smaakte niet bepaald naar meer.

Tafelheer Marc-Marie Huijbregts: “Engels heb jij nooit gedaan, hè?

Van Nieuwkerk: “Ik heb het één keer gedaan. Ik heb Agassi geïnterviewd, de tennisser. Nee, ik heb het niet willen doen eigenlijk.”

Huijbregts: “Omdat je je niet vrij genoeg voelde?

Van Nieuwkerk: “Ja, dat is het precies. Ik lees wel Engelse kranten en ben geabonneerd op een Engels weekblad, Engelstalig.

Huijbregts: “Toe maar.”

Van Nieuwkerk: “Nou ja, niet toe maar, maar dat is feitelijk. Maar ik zal je eerlijk zeggen: er zijn veel gasten die ons zijn aangeboden, want als je een grote etalage bent dan rolt veel jouw kant op, en dan heb ik het over bijvoorbeeld John Cleese en George Clooney. Die zijn ons wel aangeboden en de redactie denkt natuurlijk: jaaaa, dat gaan we doen! En dan denk ik: nee, dat durf ik niet.”

Wat houdt hem tegen? “Ik durf John Cleese niet in het Engels te interviewen. Ik ben uiteindelijk toch met de vocabulaire die beperkter is en de lenigheid die ik mij verbeeld in het Nederlands volstrekt kwijt. Je bent een beetje een toerist die de weg vraagt. Ik heb het nooit gedurfd. Ik heb er wel spijt van gehad bij sommige gasten. George Clooney is daar een voorbeeld van. Dat had ik misschien wel willen of kunnen doen, maar ik heb het nooit gedurfd.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen