Tv-makers willen ook coronacompensatie van overheid

Het coronavirus heeft half Nederland compleet stilgelegd. Om de mensen er doorheen te helpen heeft de overheid een compensatieregeling in het leven geroepen, maar die is niet van toepassing op film- en tv-makers. Hun beroepsvereniging, de NBF, vindt dat onbestaanbaar. Zij heeft de overheid zondag dringend gevraagd om deze zzp’ers en bedrijven aan de lijst toe te voegen, zodat tv-makers niet in de knel komen. Met de regeling kunnen zzp’ers tot 1.500 euro per maand ontvangen.

De tv-branche is net zo hard getroffen als bijvoorbeeld de horeca, meldt de NBF. “Het is door de regering verboden om met drie of meer mensen dichter dan anderhalve meter bijeen te zijn, waardoor vrijwel alle opnames zijn stilgelegd.”

Ook het werk voor bedrijven die films en programma’s afwerken droogt hierdoor op. “De NBF ziet dat iedereen thuis blijft en constant naar het werk van deze professionals kijkt, maar dat de makers zelf ondertussen zonder inkomsten zitten.”

Veel van de programma’s en films die nu op tv zijn, zijn al veel eerder gemaakt. “Vooral de productie van dramaseries wordt getroffen door de overheidsmaatregelen.”

Foto: Google

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen