Tv-makers willen ook coronacompensatie van overheid

Geplaatst op ma 30 mrt 2020 om 8:54

Het coronavirus heeft half Nederland compleet stilgelegd. Om de mensen er doorheen te helpen heeft de overheid een compensatieregeling in het leven geroepen, maar die is niet van toepassing op film- en tv-makers. Hun beroepsvereniging, de NBF, vindt dat onbestaanbaar. Zij heeft de overheid zondag dringend gevraagd om deze zzp’ers en bedrijven aan de lijst toe te voegen, zodat tv-makers niet in de knel komen. Met de regeling kunnen zzp’ers tot 1.500 euro per maand ontvangen.

De tv-branche is net zo hard getroffen als bijvoorbeeld de horeca, meldt de NBF. “Het is door de regering verboden om met drie of meer mensen dichter dan anderhalve meter bijeen te zijn, waardoor vrijwel alle opnames zijn stilgelegd.”

Ook het werk voor bedrijven die films en programma’s afwerken droogt hierdoor op. “De NBF ziet dat iedereen thuis blijft en constant naar het werk van deze professionals kijkt, maar dat de makers zelf ondertussen zonder inkomsten zitten.”

Veel van de programma’s en films die nu op tv zijn, zijn al veel eerder gemaakt. “Vooral de productie van dramaseries wordt getroffen door de overheidsmaatregelen.”

Foto: Google
29 Reacties op “Tv-makers willen ook coronacompensatie van overheid”


 1. Jan

  Terecht….
  Overigens, vermoedelijk komt aan het onbegrensde optimisme van Rutte een einde wanneer hij beseft dat er toch niet genoeg geld is voor iedereen, en niet voor zo lang. Het gaat allemaal klappen.
  China Lied, People died

 2. Hallo hier is john de Mol

  Waar kan ik mij aanmelden dan hoef ik niet mijn spaarrekening aan te spreken. Help.help john de zomer /winter door

 3. Gwendolyn

  De NBF. Klinkt als een dochteronderneming van de NSB.

 4. man pan

  Een paar van mijn ZZP’ende vrienden hebben het nu erg moeilijk..
  Anderzijds denk ik, jongens, jullie hebben lange tijd goed geboerd, maar totaal geen buffer opgebouwd, alle geld verdween naar verre reizen, dure etentjes, mooie auto’s en alimentatie.

  Niet erg slim..

 5. Sperma ballen

  Zzp’ers zijn vaak gewoon werkkui die hun boekhoud zooitje bij een kantoortje inleveren en er verder niet naar omkijken.

  Ja dan krijg je dat dus!

 6. MolTalk

  TV-makers hebben jarenlang hun zakken lopen vullen, dus die hebben buffer genoeg en zou schandalig zijn als de overheid hier op in zou gaan.

 7. Wanny

  Er zou een onderscheid moeten komen tussen de Wendy’s en Chantal’s en de camera- en geluidsmannen die voor een minimale vergoeding staan te werken.

 8. Snavelman

  Tv-mensen zijn graaiers, profiteurs, uitzuigers en klaplopers. Allemaal, ja jij ook.

 9. GrijzePilion

  En dus ook die walgelijke Talpa mensen? Nee, geef tv makers niks! Wat dragen zij bij aan deze crisis? Helemaal niks!

 10. Scrooge

  Ze kloppen eerst maar eens aan bij De Mol en Bertelsmann.

  Door de vele herhalingen, uitgemolken formats en kopieer gedrag is er genoeg geld in hun zakken verdwenen.

 11. Paul Lamote

  Iedereen eist compensatie voor alles maar dat wordt onbetaalbaar als dit nog lang duurt. Daarnaast gaat het hier om mensen met behoorlijk hoge salarissen die kennelijk nooit een cent gespaard hebben.

 12. Sterren voor ZZP’ers

  Fijn dat Gordon, Joling, Verwendy, Jinek, etc. een benefietconcert gaan houden voor alle gedupeerde ZZP’ers in werkzaam in de TV wereld.

  Reuze attent en gul.

 13. Jinek schenkt haar miljoenensalaris aan ZZP collega’s.

  Top Jinek!

  Beter dan zo’n griezelig nep liedje van zogeheten BN’ers promoten.

 14. Huismaker

  Ik kijk al iedere avond naar Thiery Baudet/FVD. Anderhalf uur lang. LIVE. Op Youtube. En je kunt direct vragen stellen. Gasten zijn interessant en komen “uit het vak”. Daarom smeekte hij al in januari om een spoeddebat. Maar vvd en CDA deden het af met iets van “we hebben al experts”. Volg verder de uitzendingen van Cafe Welschertz op Youtube. Financieel experts wijzen op de financiële gevolgen van bijvoorbeeld de Euro door deze crisis.
  Oftewel: kijk eens naar iets anders dan de dagelijkse praatjes met dezelfde gezichten. (Talking Heads). Veel kijkplezier !

 15. Koe Man

  Floortje Dessing wil graag geld om nog eens voor de 4e keer te gaan kijken bij Nederlanders ver weg.

 16. Ingmar

  Een paar ZZP’rs als kennis: een paar leven er goed van, hengeltje van €300, velgies voor de auto voor slechts €1400. Effe een nieuw horloge kopen, hup, dikke Seiko voor hou het op €600. Voornamelijk bezig om de ogen uit te steken bij anderen kreeg ik het gevoel. 3e week geen klusjes meer en de telefoon gaat bij sommigen. Hé, pik, had jij nog interesse in dit of dat? Geen dubbeltje gespaard! Een werkloze vriendin die denkt dat ze kim kardanas is met geld uitgeven is de kers op de taart!

 17. Corrector

  Ik hoop dat iedereen die hier heeft lopen tieren op “de staatsruif” en “linkse hobbies” nu ook gewoon het handje niet ophoudt bij diezelfde staatsruif. Ik heb geen belasting betaald om dat kleinzerig rechts klaagvolk aan voedsel te helpen. Ieder voor zich en niemand van de staat, zeiden ze. Nou, laat maar zien hoe jullie dat klaarspelen!

 18. Geox

  Corrector, triest om je ongelijk over een ander onderwerp denkt te moeten behalen over lijken van anderen.

 19. Corrector

  @geox
  Dit artikel gaat erover dat tvmakers ook gecompenseerd willen worden – door de overheid. En ik zeg daarover: iedereen die jarenlang zo prachtig anti-overheid, anti-sociaal, anti-staatsruif was op deze site (en we zijn allemaal bijkbaar tvmakers want wat anders hebben we hier te zoeken), mag nu laten zien dat ze doen wat ze predikten. Toen een grote jongen, nu ook een grote jongen.
  Daar is niks triest aan. Ik ben dus gewoon on-topic en ik zeg niks dat al die anderen niet ook al jaren hebben geroepen.

 20. Geox

  @Incorrector Het blijft in mijn ogen kinderachtig en verwerpelijk om een doodstrijd aan te grijpen om je gelijk over een onderwerp dat drie zijstraten verderop ligt en slechts enkele vage indirecte raakvlakken heeft, te proberen te behalen.

 21. Corrector

  @geox
  Dat mag je vinden. Boeit me niks.

 22. Frans

  @Corrector. Ik kan jouw redenatie wel volgen. De anti staat geluiden waren vaak onredelijk hard. Een regelrechte campagne van de commerciële tak. Begonnen door Albert Verlinden die als verlengstuk van de VVD de term staatsomroep introduceerde. Hoe staan jullie er nu in? Toch wel fijn als in een beschaafd land de overheid bijspringt toch? Nu om mensen te redden. Straks weer om het aanbod te redden. Want de ‘staatsomroep’ steekt er in kwaliteit en cijfers altijd weer boven uit!

 23. Eigen broek ophouden commerciële jongens en meisjes

  Ga De Mol en Bertelsmann maar om een donatie vragen!

 24. Wilma lith

  Matthijs heeft niet gelogen, hij komt altijd na de uitzending naar de bar een
  wijntje drinken.

  Ik heb foto’s als bewijs. Altijd leuk gekletst met hem na afloop!,,

 25. Ad

  Misschien goed om eerst eens de ZZP-ers in het media-wereldje met een tonnetje of meer, aan te spreken op hun solidariteit. ZZP-se kabeltrekkers, visagisten, lampenmannen, sterkte.

 26. Sjoerd

  Voor de goede orde: het gaat de NBF om de 4.000 euro TOGS-regeling zoals ook de taxichauffeurs en kleine winkels die nog open mogen blijven ook willen. Voor de 1.000 Euro TOZO-bijstand bestaan volgens mij geen problemen.

 27. Britt Scholte Lover

  Ik vrees dat we in het najaar alleen maar herhalingen krijgen op tv

 28. Herhaling is verdienmodel RTL Nederland

  @BrittScholteLover.

  Voor RTL Nederland is herhalen en uitmelken hun verdienmodel. Dus er veranderd niets.

 29. J. Bloemheuvel

  Een compensatie?
  Voor de SHIT die zij de kijkers voorzetten?
  Waarom kijken er zeer velen naar BBC, BRT?
  Wellicht omdat zij de Nederlandse tv zat
  zijn met de uit “ons kent ons” vriendjes-.
  politiek van onder de maat presterende zgn
  tv-persoonlijkheden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.