3FM trekt Serious Request uit kast tijdens coronacrisis

Geplaatst op ma 30 mrt 2020 om 8:35

De noodlijdende zender NPO 3FM trekt de vergane-glorie-actie Serious Request uit de kast om geld in te zamelen tijdens de coronacrisis. De actie begint op 13 april, duurt een week en draait om dj’s die extra lang ‘on air’ zijn. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Elke dj-shift duurt telkens zes uur tijdens de speciale radioweek. Sander Hoogendoorn trapt maandag 13 april, op tweede paasdag, af van 06.00 tot 12.00 uur. Na hem is Timur Perlin te horen, namelijk van 12.00 tot 18.00 uur.

De avonduren zijn voor Frank van der Lende en Eva Koreman, van 18.00 uur tot 00.00 uur. In de nacht presenteren verschillende 3FM-dj’s.

Een spectaculaire manier van radiomaken hoeven we niet te verwachten. “In december lopen dj’s door het land om voor 3FM Serious Request geld op te halen, maar vanwege de coronamaatregelen blijven zij nu in de studio.

Zenderbaas Sharid Alles: “Deze bizarre tijd vraagt om een bijzondere actie. 3FM Serious Request verbindt en dat is nu meer nodig dan ooit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: veelal thuis en vaak afgezonderd van anderen.”

Toch kunnen we samen iets doen. Bij 3FM willen we graag ons steentje bijdragen en ik nodig iedereen uit om met ons mee te doen en het Rode Kruis te steunen.”

Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg. Het ingezamelde geld gaat naar het Rode Kruis toe.

Voor meer informatie: 3fm.nl/seriousrequest.

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “3FM trekt Serious Request uit kast tijdens coronacrisis”


 1. Albert Verlinken

  Gaat dit om geld inzamelen of gaat het om 2,2%FM te profileren? Ik vrees het laatste. Lekker deugen voor ons eigen.

 2. Pippa

  Ik ga toch maar eens 3FM luisteren in plaats van NPO Radio 1.

 3. Erik Kessen

  Ach bij 3FM menen ze zich ook iets te moeten roeren in de corona crisis door serious request maar weer van stal te halen. (zucht) Ik denk dat ik het corona lied ga aanvragen, of nee, ik weet iets beters, ik ga het ontslag van Sharid Alles aanvragen !

 4. Bart

  Als dit echt om geld inzamelen ging dan hadden eindelijk de handen ineen geslagen met de andere radiozenders. Dit is weer zo’n ideetje van juffrouw Alles waarbij ze denkt 3FM verder op de kaart te kunnen zetten. Gooi deze vrouw er uit. Sander Hoogendoorn denkt al bijna dat het nu wel gaat lukken met 3FM. Geld inzamelen voor een goed doel valt altijd te prijzen, alleen moet je dat niet gaan zitten doen op een zender die al een paar jaar niet meer relevant is. Had dit om te beginnen op Radio 2 gedaan.

 5. Sjors van Kempen

  Leuk!

 6. 🖱

  Genoten van Boulevard.
  TLP wederom 3de…..
  Veronica andermaal beter!

 7. Pippa

  Alles voor het goede doel. Top

 8. 🖱

  Gėnoten van Boulevard.
  TLP wederom 3de…..
  Veronica andermaal beter!

 9. Zucht

  Naar die onbeschofte Timur Perlin luister ik niet. Ik ben blij dat deze egotripper nu wat minder op radio 2 te horen is.

 10. Mink Vaillant

  Terwijl de zender zelf bijna op het kerkhof ligt, hopen ze op deze manier wat meer mensen te trekken voor de begrafenis. Maar het blijven er maximaal 30 hoor. Vanwege de corona.

 11. Gerard Cocks

  Laatste stuiptrekkingen van een niche-zendertje. En laten we dat beschamende Serious Request z.s.m. wegrotten in het verdomhoekje.

 12. Arie Schoenlepel

  ach ach. Een irrelevante zender de lucht in proberen te houden over de rug van Corona crisis. NPO 3FM, wat een trieste zooi zeg. Klaar ermee. Stekker eruit. 3FM van “de beademing“ af. Zonde van het “IC bed”.

 13. Giggio

  Begint het 13 maart of 13 april?
  Wordt alles live op deze site getikt?

 14. RaymondVL

  Kijk eens aan…. proberen je belabberde luistercijfers op te krikken over de ruggen van corona patiënten. Hoe diep kan je zinken als 3FM?

 15. Troya

  Raymond, pleur eens op met je eeuwige negatieve gezeik hier steeds. Altijd maar weer je gasten vertrouwen zoals de waard. Misschien hebben mensen, in tegenstelling tot jou, wel goede bedoelingen.

 16. Marky

  Komt er een glazenhuis?

 17. Jan

  Wat een droeftoeters hier. Doet 3Fm niets, is het niet goed. Doet 3Fm wel wat, is het ook niet goed… zuurpruimen, zoek een hobby!!!

 18. Annoniemus

  Na alle schimmige vage doelen van de laatste jaren (die niemand snapte) , nu eens wat voor eigen volk !
  Maar het is puur bedoeld voor eigen belang en goede sier te maken voor de bühne , door de doortrapte schurken van 3FM !!!!!!

 19. Piet Pannelap

  Haal 3FM van de beademing af!!

 20. Gerard Cocks

  3FM ligt al jaren op de IC.

 21. Ron

  Spuit 11 actie. Het is gewoon marketing over de rug van een grote crisis. Even weer de aandacht vestigen op een station wat er totaal niet meer toe doet. Had dit inderdaad op je vlaggenschip Radio 2 gehouden met een Bonanza actie zoals ze al eerder deden. Ze snappen er nog steeds geen jota van bij de NPO radio.

 22. Dirrek

  Hier had uw advertentie kunnen staan.

 23. MERS Pardoel

  Oh ik wil 3FM wel knuffelen door deze geweldige actie! Want niet geld maar knuffels kan ons genezen!

  Alleen wel sneu dat gelijk de nieuw gepresenteerde programmering de prullenbak in gaat.

 24. Teo Hiddepa

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

 25. Bo van Def en Hooreens

  Lekkerrrr deugen!

 26. Bart

  @Ron Helemaal eens

 27. Jan Lol

  niet in Gods naam, maar dan maar in Corona naam ,zegen de greep, wat een stelletje graskaffers zijn dat toch die 3 fm jongentjes en meisjes, losers….

 28. aammehoela

  Mooie actie van 3FM. Hopelijk scoort het goed. Maar de azijnzeikerds hierboven hopen van niet. Stel dat de NPO het weer goed zou doen. Rampzalig toch voor die jankerds hierboven.

 29. Ronaldz

  Heb je die nephuilerd van 3FM (tijdens You’ll never walk alone) weer. Niemand luistert naar die zender en al helemaal niet naar….geen idee hoe hij heet. Laat ook maar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.