3FM trekt Serious Request uit kast tijdens coronacrisis

De noodlijdende zender NPO 3FM trekt de vergane-glorie-actie Serious Request uit de kast om geld in te zamelen tijdens de coronacrisis. De actie begint op 13 april, duurt een week en draait om dj’s die extra lang ‘on air’ zijn. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Elke dj-shift duurt telkens zes uur tijdens de speciale radioweek. Sander Hoogendoorn trapt maandag 13 april, op tweede paasdag, af van 06.00 tot 12.00 uur. Na hem is Timur Perlin te horen, namelijk van 12.00 tot 18.00 uur.

De avonduren zijn voor Frank van der Lende en Eva Koreman, van 18.00 uur tot 00.00 uur. In de nacht presenteren verschillende 3FM-dj’s.

Een spectaculaire manier van radiomaken hoeven we niet te verwachten. “In december lopen dj’s door het land om voor 3FM Serious Request geld op te halen, maar vanwege de coronamaatregelen blijven zij nu in de studio.

Zenderbaas Sharid Alles: “Deze bizarre tijd vraagt om een bijzondere actie. 3FM Serious Request verbindt en dat is nu meer nodig dan ooit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: veelal thuis en vaak afgezonderd van anderen.”

Toch kunnen we samen iets doen. Bij 3FM willen we graag ons steentje bijdragen en ik nodig iedereen uit om met ons mee te doen en het Rode Kruis te steunen.”

Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg. Het ingezamelde geld gaat naar het Rode Kruis toe.

Voor meer informatie: 3fm.nl/seriousrequest.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen