Trijntje Oosterhuis: ‘Cancel het Songfestival nou maar’

Trijntje Oosterhuis denkt dat het maar beter is om de voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival direct te staken, voordat er nóg meer geld verloren gaat. Dat heeft ze laten weten op Telegraaf TV. Nu zelfs het EK in de zomer is afgelast, is ook wel duidelijk dat het Songfestival niet doorgaat, aldus Oosterhuis. De zangeres vindt het moeilijk te begrijpen dat AvroTros, de NPO en Rotterdam maar blijven trekken aan dit dode paard. Er zit niks anders op dan annuleren, zo adviseert ze.

Oosterhuis begrijpt niet waar AvroTros op wacht. “Ik zou echt zeggen: cancellen. Dat is natuurlijk de goden verzoeken. Hoe moeilijk dat ook is – ik heb echt te deo niet de burgemeester van Rotterdam – maar laten we eerlijk zijn: dat moet je niet willen riskeren. Al zou het net een beetje onder controle zijn: er zijn nog te veel mensen van te veel verschillende landen op één plek. Ik zou dat nooit nu riskeren. Helaas.”

Ook haar eigen The Passion, waarin ze dit jaar een rol zou hebben, is in de eigenlijke vorm geannuleerd. “Wat ik ervan begrepen heb, is dat ze het door willen laten gaan met publiek. Met een hele kleine cast.

Kan het niet gewoon worden verschoven naar volgend jaar? “Dat kan natuurlijk niet. Dan is er een nieuw jaar en heb je weer een hele nieuwe cast, verwacht ik. Ik denk dat ze hoe dan ook iets gaan proberen te doen. Maar ja, we moeten de veiligheid en gezondheid van mensen boven alles stellen.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen