Linda de Mol ‘heel bezorgd en angstig’ door tv-journaals

Linda de Mol probeert tijdens deze coronacrisis zo veel mogelijk thuis te zijn. Ze kijkt op de bank veel naar nieuwsprogramma’s over het coronavirus, maar wordt daar heel naargeestig van. Dat heeft de tv-koningin dinsdagavond telefonisch gezegd in De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk belde haar spontaan op in het programma. “Linda, dit is Matthijs van Nieuwkerk. Je zit rechtstreeks in De Wereld Draait Door. Ik weet voor God niet waar je bent. Stoor ik je?“, vroeg hij.

De Mol daarop: “Nee, nee, nee. Ik zit natuurlijk thuis en ik zat naar jullie te kijken.”

Van Nieuwkerk: “Oké, dus dan hoef ik je helemaal geen inleiding te verschaffen. Je weet waar het om gaat.”

DWDD belde met De Mol vanwege een plan van vaste gast Paul Haenen. In het tijdslot van de dagelijkse DWDD-herhaling op NPO 3 wordt de komende tijd zijn project Troost-tv uitgezonden.

Iedere werkdag vanaf 23.00 uur zijn oude programma’s en filmpjes te zien om Nederlanders een hart onder de riem te steken tijdens de situatie rondom het coronavirus. Gisteren werd gekozen voor De Mols vroegere show Love Letters. Er keken 174.000 mensen (6 procent) naar.

De Mol: “Ik vind het een fantastisch idee van Paul Haenen. Ik vind het echt een heel goed idee. Ik merk het bij mezelf ook. Je zit zo veel naar het nieuws te kijken en dan word je heel bezorgd en een beetje angstig voor wat het allemaal gaat brengen en dan zoek je een beetje vertier in nostalgische dingen.”

Wat doet De Mol in coronatijd? “Ik heb vanmiddag met mijn dochter zitten puzzelen. We hebben een puzzel gekocht van duizend stukjes en daar word je best een beetje rustig van. Ik kan me voorstellen dat als mensen kijken naar oude tv-programma’s, dat dat een soort gevoel geeft van: ach, toen was de wereld nog zo lekker overzichtelijk.”

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen