Tijd voor MAX schuift zomerstop op vanwege corona

Geplaatst op wo 25 mrt 2020 om 19:08

De vijfuurshow Tijd voor MAX gaat zes weken langer dan gepland vanwege de coronacrisis. De laatste aflevering is daardoor niet al op 15 mei, maar pas op 3 juli. Dat bevestigt presentatrice Martine van Os aan het AD. Tijd voor MAX trekt momenteel erg veel kijkers, nu veel mensen noodgedwongen thuis zitten. “Normaal hadden we gemiddeld in het voorjaar zo’n 500.000 kijkers, nu zien we terwijl om 17.00 uur ’s middags de zon schijnt dat we er soms 1,2 miljoen hebben.”

Het programma kan zo lang doorgaan, omdat Van Os dit jaar geen opnames heeft van We Zijn Er Bijna. Dat programma is geannuleerd vanwege de coronacrisis.

Omroepbaas Jan Slagter heeft er ook voor gekozen om een dagelijks coronajournaal aan Tijd voor MAX vooraf te laten gaan. “Om kwart voor vijf op NPO 1, het nieuwe programma Nietalleen.nl gaat dan naar half vijf.”

Wat is er te zien in het coronajournaal? “In het journaal brengen we nieuws en reportages over corona, specifiek gericht op ouderen.’’

Foto: MAX
27 Reacties op “Tijd voor MAX schuift zomerstop op vanwege corona”


 1. Astrid-Op1 1,6 miljoen

  Top omroep Max

 2. Tom

  Goeie zet ! Leuk programma !

 3. NPO the only one

  Geweldig eigenlijk met welk gemak en souplesse alle NPO programma”s worden aangepast, verandert en verzet, dit gebeurt met ’t allergrootste gemak van de wereld. Alle neuzen staan bij NPO dezelfde kant op. In tegenstelling bij de com. zenders, die niet of nauwelijks hun programmering kunnen aanpassen, met div. redenen: wil niet, kan niet, werkt niet of ’t geld is op!!! NPO moet dus eigenlijk heten: Familie NPO!!!

 4. Turbojugend

  Corona krijgt wel veel aandacht, meer als de BN’ers op het moment…. Mag dat wel?

 5. Henk

  Ik kijk ook graag

 6. The Henk

  Bah, dat vreselijke geslijm van Sybrand N. met die Coronadokter werkt ook nog. Zo zie je, maar weer: iedereen vliegt erin, in de Corona Media Mega Kijkcijfers Hype.

 7. hork

  Voor alle mongolen en andere spelkneuzen onder ons: corona is met een kleine letter!

 8. Er ist wieder da

  Toch veroorzaakt de griep jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 290.000 tot 650.000 doden.

 9. Lachgas

  Ook een typisch programma voor de zomermaanden, eigenlijk het jaar rond. En nu we weten dat andere presentatoten geen invloed hebben, waarom niet het jaar rond?

 10. de enige echte!

  DIT IS NOU EEN VERSCHRIKKELIJK PROGRAMMA . HIJ MET DIE ARROGANTE KLOTE KOP EN ZIJ NET MOEDER MARIA .MAAR GOD HOORT BROMMEN .TWEE VAN DIE DOODS GRAVERS

 11. De Heer

  Beter dan Ladies Night.

  Begin :
  – Meid showt instagram foto met gekke bek
  – Tjitske vertelt weer over haar zoons die s’nachts opblijven
  – Roxanne vertelt via skype over het thuis zitten
  – Tjitske met een filmpje waar ze op de wc zit(ze was ooit wel geinig maar het is nu een typetje)
  – Die advocate laat haar hond uit op een filmpje

  Holy shit, ben gelijk gestopt met kijken. Wat een slecht programma. Ze waren van plan pittiger te worden? Het is zelfs nog softer en slechter.

 12. Kuis

  @er is wieder da
  Ja en in 2018 konden de ziekenhuizen het aantal griep patienten ook niet aan:

  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ziekenhuizen-kunnen-grote-golf-grieppatienten-niet-aan-enkele-stellen-opnamestop-in~bc231e84

  Zelfs daarna is er geen actie ondernomen om capaciteit uit te breiden. En toen kregen we ook niet elke avond in het nieuws een teller met griep doden. Dat doe je namelijk niet als media. Mensen elke dag in het journaal angst aanjagen met cijfers met aantallen doden.

  En als er nu iemand overlijd word zonder te testen direct aangenomen dat het door SARS-CoV-2 komt. Dat is zeker NIET altijd waar.

  Elke dode is er absoluut 1 te veel. Maar ten koste van wat.

  De hele wereld is nu als een vrachtschip die vast zit in het pool ijs. En niemand die kan zeggen wanneer er een ijsbreker in de buurt is.

 13. Peter

  Beter 2 doodsgravers dan 1 de enige echte.

 14. Jeroen

  Hebben momenteel meer kijkers dan Jinek.

 15. critikast

  Wat is dit programma televisie uit de jaren vijftig. Ik heb enkele afleveringen gezien en ik verbaas me over de oubolligheid van Van Os en de slechte interviewtechniek van haar mannelijke collega. Het programma kabbelt in een waanzinnig traag tempo over je scherm en je waant je als kijker in de begintijd van de televisie met stompzinnige interviews, nietszeggende gasten, het ontbreken van welke doordachte en kritische vraag dan ook en het decor van een soort oranje/bruin huiskamerbehang. Kortom: geen aanrader om frisser van te worden in deze ernstige tijden !

 16. Jeroen

  Critikast: Dan moet je eens naar RTL 5 uur Live kijken, dan ga je dit zeker waarderen.

 17. Er ist wieder da

  Het is een belachelijke situatie dat bedrijven waar meer dan 3 mensen werken nog open zijn terwijl je niet met meer dan 3 mensen over straat mag.

 18. Turbojugend

  Ik ben erg benieuwd wat er afgezeken gaat worden na het corona tijdperk.

  Welke discussie zal als eerste oplaaien? Zwarte piet? Milieu? Zal die gekke Greta meteen weer gaan “demonstreren”? Of zal het gemekker over corona zachtjes doven maar de “maatregelen” van Mark Rutte blijven?

  En waarom zakt de benzine Prijs niet verder dan 1,49? Hier is meer aan de band!!

 19. Zomaar een persoon

  @criticast – Dat is gezamenlijk nou net de aantrekkingskracht.

 20. Bart

  @Criticast Dat is nou precies de bedoeling van zo’n programma. Zaten we nog maar in de begin tijd van televisie. En dat zegt iemand die de eerste 35 jaar niet heeft meegemaakt.

 21. berenboot

  programma goed voor de doelgroep, zeker in deze tijd.

 22. Nils Holgersson

  Kijk Matthijs, het kan wel.

 23. Henk

  2 vriendelijke, volledig zichzelf zijnde mensen, zonder spraakmakende biografie, zonder een ander belachelijk te maken, die zichzelf niet op de voorgrond zetten maar hun gasten.

  Daar kijk ik graag naar!

 24. Sender

  Thumbs up.
  En

  @critikast,

  Provoceren, en een reactie uitlokken. Ok dat kan.
  Je kent het programma schijnbaar wel goed, je trekt de interviewtechnieken van beide presentatoren ernstig in twijfel en zelfs het decor (paar seizoenen terug veranderd) moet er aan geloven ( en dat terwijl alles vintage moet zijn, tegenwoordig)
  In jouw perceptie is Niessen arrogant en van Os oubollig.Jouw waarheid is niet DE waarheid maar ook slechts een mening zoals Nederland er wel 17 miljoen kent
  Het begrip nietszeggende gasten is overigens zeer relatief. Misschien zegt die bewering wel iets over jou als kijker, of wat de kijker graag wil zien. gasten diel De behoefte aan ‘feel good tv’ zonder opsmuk zal alleen weer toenemen. Conclusie: Jouw waarheid is zeer subjectief en een dagje zelfreflectie is aan te bevelen. En al maak ik me mezelf ook wel schuldig aan misschien is de overpeinzing weer de moeite waard.

  ‘ Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt.

 25. Kuis

  @De Heer
  Ik heb ladies night voor het eerst sinds weken weer een kans gegeven, het enige wat nog enigsinds vermakelijk was vond ik juist die “Tjitske”. Die begon net een beetje op dreef te raken.
  Ik vond dat Merel op de verkeerde momenten de flow uit het programma haalde alleen maar omdat ze kaartjes aan het afwerken was. Dat voelt ze blijkbaar nog niet aan.
  Dat is dan een verschil met Wilfred en Matthijs. Timing en op het juiste moment een gesprek door laten gaan.

 26. Sharon

  @Kuis
  do 26 mrt 2020 om 19:36

  enigsinds???? Ben je tijdens het kijken op je achterhoofd gevallen?

 27. Kuis

  @Sharon
  Fonetisch versus grammatica, zoiets? Blijft inderdaad lastig. Ik had geen 10 voor taal.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.