Martien Meiland wil niet besmet raken met coronavirus

Martien Meiland wil niet besmet raken met het coronavirus. Hij denkt daarom dat de strenge maatregelen in Frankrijk beter zijn dan die in Nederland. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Hoewel er geen gasten zijn, zijn Meiland en hun gezin nog wel aanwezig op hun bed and breakfast in Frankrijk. Er zijn al drie weken geen gasten meer. Het is daar allemaal nog iets heftiger dan bij ons, legt hij uit. “Wij in Frankrijk leven natuurlijk heel anders met het coronavirus dan jullie in Nederland“, zegt hij.

Wat is het verschil? “Nou ja, moet je luisteren, bij jullie kan je gewoon naar de winkels, naar de tuincentra’s, naar bouwmarkten. Weet je, iedereen loopt maar gewoon alsof er niets aan de hand is. Hier in Frankrijk is gewoon alles dicht. Alles is gesloten.”

Meiland denkt dat de Franse aanpak beter is. “Ja, ik vind dat beter hoor. Ik vind het eng zoals het nu in Nederland is. Ik las ergens dat 60 procent kans heeft op het coronavirus. Nou, mij niet bellen!

Hij moet er niet aan denken om nu naar de Nederlandse bouwmarkten te gaan. “Ik vind het raar dat je hutjemutje bij kassa’s staat of in een bouwmarkt. Ik zou zeggen: sluiten de winkels! En iedereen thuisblijven zoals in Frankrijk. Dan heb je toch de minste kans dat je het krijgt?

De tv-ster verwacht nog tot eind oktober in zijn Franse chateau te resideren. Daarna verhuist de familie naar Nederland.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen