The Passion gaat toch door met soort live-herhaaleditie

NPO 1 zendt op Witte Donderdag tóch The Passion uit. De reguliere editie die gepland was in Roermond is ingeruild voor een live vertelling van Johnny de Mol die wordt afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Van de BN’er-cast die dit jaar zou optreden in Roermond, is dus alleen De Mol overgebleven. “Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen.”

De Mol vindt het geweldig dat The Passion alsnog doorgaat. “Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scene.

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers zijn even enthousiast als hoopvol over deze actuele alternatieve vertelling: “Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus staat stil bij de dingen waar wij als land en als individuen naar hunkeren: hoop voor een land dat angstig is, opoffering in een tijd waar we elkaar zo hard nodig hebben en verbinding voor de vele Nederlanders die zich verloren en alleen voelen.”

Niet de vorm en de grootte, maar het verhaal is leidend in The Passion.”

LIVE Tien jaar The Passion: geef mij nu je angst is op donderdag 9 april om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: EO, KRO-NCRV

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen