The Passion gaat toch door met soort live-herhaaleditie

Geplaatst op ma 30 mrt 2020 om 10:30

NPO 1 zendt op Witte Donderdag tóch The Passion uit. De reguliere editie die gepland was in Roermond is ingeruild voor een live vertelling van Johnny de Mol die wordt afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Van de BN’er-cast die dit jaar zou optreden in Roermond, is dus alleen De Mol overgebleven. “Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen.”

De Mol vindt het geweldig dat The Passion alsnog doorgaat. “Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scene.

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers zijn even enthousiast als hoopvol over deze actuele alternatieve vertelling: “Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus staat stil bij de dingen waar wij als land en als individuen naar hunkeren: hoop voor een land dat angstig is, opoffering in een tijd waar we elkaar zo hard nodig hebben en verbinding voor de vele Nederlanders die zich verloren en alleen voelen.”

Niet de vorm en de grootte, maar het verhaal is leidend in The Passion.”

LIVE Tien jaar The Passion: geef mij nu je angst is op donderdag 9 april om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: EO, KRO-NCRV
30 Reacties op “The Passion gaat toch door met soort live-herhaaleditie”


 1. Insider

  Tja, de druk van de NPO van voor het leveren van content, leidt tot het bedenken van dit soort creatieve, maar ook armoedige oplossingen…

 2. Rene

  Insider, waarom weer zo negatief, dit is een prima oplossing.
  Ga zeker kijken, kijk jij maar naar de herhalingen van IHVH

 3. Zomaar een persoon

  Tja, ze moeten íets.

 4. xandertje

  De verteller is dus wel heel erg belangrijk dit jaar en dan zou ik daar ook een verteller voor uitkiezen. Ik hoorde van de week nog een voice over van Johny de Mol en het viel me op hoe slecht en ongeloofwaardig het klonk. Hij doet de stem onder de commercial van de Vrienden Loterij. Klinkt gewoon heel amateuristisch.

  Had een BN-er uitgekozen die het vertellen ook echt kan dragen.

 5. hoe simpel kan het zijn

  Ik had liever Mien Dobbelsteen als verteller gehad.

 6. Jeep

  @Insider: In het noodscenario van de NPO worden creatieve keuzes gemaakt ten aanzien van de programmering. Fan of geen fan, het blijft in deze tijden van corona, denken in oplossingen en roeien met de riemen die je hebt…

 7. Blinde Herdershond

  hoe simpel kan het zijn
  ma 30 mrt 2020 om 10:50

  Roflmao!

 8. b

  Het is maar goed voor christenen dat christus niet verzopen is, want dan hadden ze nu een aquarium aan de muur gehad.

 9. Gwendolyn

  Goed plan. En dan volgend jaar gewoon naar Roermond.

 10. Marko

  b

  Wat een achterlijke reactie of je gelovig bent of niet jij kunt
  toch iedereen in zijn waarde laten hoe moeilijk is dat voor jou.

 11. sport

  Leuk dat ik het op tijd weet, want dan ga ik naar een andere zender.

 12. Mark

  Haalt alsnog wel week minimaal 2,5 miljoen kijkers. Als alleen al het woord Passion in beeld komt schakelt half tv-kijkend NL al in. Dan maar hoogtepunten. Is toch een soort van merk geworden, net als DWDD, BZV, HHB, ZML, enz.

 13. Jantien Visser

  Elk jaar was The Passion heel indrukwekkend, dus deze oplossing lijkt mij prima!

 14. LD

  Creatieve oplossing, gewoon om de beperkingen heenwerken en alsnog een programma leveren. Top

 15. critikast

  Armoe troef zeg! Niemand zit te wachten op dit walgelijke programma. Gelovigen vinden het een verkrachting van het verhaal uit de bijbel en ongelovigen vinden er geen zak aan ! Besteed dat belastinggeld beter NPO !

 16. Nils Holgersson

  Van de cast die dit jaar zou optreden is alleen Johnny overgebleven.

  We weten dus nu al wie de mol is.

 17. Henk

  Eens met Criticast. Verzin eens wat beters en smaakvoller.

 18. Bertje

  Nou, b. Zelfs een onschuldig grapje wordt soms al heftig opgepakt. Ik vond em wel leuk.

 19. LD

  @ critikast : 2,4 miljoen kijkers vorig jaar dus wat betreft interesse zit het wel goed.

 20. kritisch avro-lid

  Gatverdamme, die rondne*kende vadsige nageboorte van John de Mol. Hij doet alles om salon fahig te worden om maar een BN-er carriere er op na te kunnen houden. Dat de EO/KRO/NCRV voor deze patjepeejer gekozen heeft….

 21. Vincent

  Alweer De Mol op TV. Je kan ook overdrijven.

  *gaat kelder weer in*

 22. NieuwHier

  Ik ben nieuw hier. Valt me op hoe negatief er meteen gereageerd wordt, en, wat dom. Het is toch fantastisch dat er een alternatief is. Ik volg het al jaren, vind het steeds beter worden. En, er zit een ‘uit’ knop aan je tv. Dan kijk/luister je toch niet! Ik denk dat juist in deze tijden veel mensen een dergelijk programma ontzettend zullen waarderen.

 23. Annoniemus

  Waarom moet er met alle geweld zo’n Passion komen , voor de makers ???
  Krijgen ze er een hard piemeltje van ?
  DONDER OP MAN !!!!!

 24. One and only

  Iesch cultuur anoniemus, daarom! En je hebt het maar te slikken! Want inbreng is alleen voor mensen met + 10.000 insta volgers ok!?

 25. Lau

  Jammer dat er net niet wat creatievers is verzonnen.
  Volgens mij waren de sfeerbeelden in Roermond al opgenomen.
  Had dit afgewisseld met de artiesten in een leeg stadion, zoals Davina Michelle haar thuisconcert deed in Ahoy.

 26. One and only

  Davina Michelle moet opdonderen, wat voor omhoog gevallen tering debiel ben je nou eigenlijk als je een optreden geeft in een leeg ziggodome ofzoiets…..

  “Jullie moeten allemaal binnenblijven vanwege corona, maar ikke niet hoor, mijn beroep als influencer en zangeres is cruciaal, ik doe het wel zonder jullie! Ik hebbgeen publiek nodig om succes te hebben”

  Dom kut wijf, uitzetten naar Mexico zodat de kartels het wel afhandelen met die “witte rijke vrouw”

 27. Fons

  @ One and only: ik hoop voor je dat je onder behandeling bent van een psycholoog, zoniet, maak dan (liefst deze week) een afspraak met een psycholoog want je bent behoorlijk labiel. Zelden iemand mee gemaakt die zoveel onzin uitkraamt als jij. Mafkees !!!

 28. One and only

  Ahh een Davina Michelle enabler….

 29. Maan

  Ik ga liever een leuk gezelschapsspel spelen met iemands vriend/man.

 30. Anja

  Wat een ontzettende negatieve tijd en wat een aanvallen op de vertellen of artiesten niemand heeft een pistool op je hoofd gezet. Met de opmerking je moet kijken er zijn ook een hoop mensen zoals ik die er naar uitkijken en die dit een top oplossing vinden en nee ik ben niet gelovig ik heb een humanistische leven eens overtuiging dus daar kunnen we het ook niet op gewoon je hou toch eens allemaal je mond en gun iedereen wat zijn zoveel meer mensen die het leuk vinden hun die het plezier en gaan de mensen die het niet leuk vinden lekker naar iets anders kijken iets met veel dooie en bloed of slecht voetbal commentaar voor iedereen. Ik een hele fijne Paas dagen die wij hopelijk in gezondheid mogen doorbrengen groet Anja

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.