Maxim Hartman: ‘Coronazorg heel knap, maar helpt niks’

Maxim Hartman vindt het heel knap dat alle zorgmedewerkers de klok rond werken om coronapatiënten te helpen, maar hij heeft tegelijkertijd het idee dat het helemaal niets helpt. Dat heeft hij gezegd in de talk-tv-show Beau Blijft Binnen. Er gaan steeds meer geluiden op om de economie weer op te starten, omdat een hele diepe recessie misschien wel meer schade teweeg kan brengen dan het coronavirus. “Ik vraag me ook af of de mensen minder dood gaan door al die zorg.

De mensen gaan toch wel dood, ziekenhuis of niet, denkt Hartman. “Ik vind het fantastisch hoor wat die mensen flikken in het ziekenhuis – ik zou het niet kunnen – maar de vraag is: levert het ook wat op? Even los van de economische schade. Stel dat we niks doen, gaan er dan zo veel mensen minder dood dan nu? Volgens mij doen ze eigenlijk niet zo veel in het ziekenhuis nu.”

Hartman hekelt de enorme schade die wordt toegebracht aan de economie. “Er was een filosoof op NPO 3 die het er ook over heeft dat we de angst moeten omarmen en we ons moeten afvragen of het zin heeft om zó’n economische klap op te lopen met z’n allen.”

We moeten corona gewoon z’n gang laten gaan, denkt Hartman. “Er is toch niets aan te doen. Tachtig procent van ons krijgt die corona. Laat het maar gewoon komen. Dan gaan er 40 of 50 duizend dood. Het is hard, maar het is niet anders. De natuur is hard.”

Hoe voelt Hartman zich zelf? “Ik ben superfit. Voor mij maakt het eigenlijk helemaal niets uit. Ik kan heel goed tegen isolatie. Ik denk dat de meeste mannen daar wel goed tegen kunnen. Ik denk dat vrouwen het veel zwaarder hebben. Die willen veel meer kletsen en elkaar zien. Zij worden helemaal gek thuis en daar lijden wij ook onder.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen