The Passion gaat niet door, alternatief in de maak

Het jaarlijkse tv-evenement The Passion gaat op 9 april niet door vanwege het coronavirus. Er wordt gewerkt aan een alternatief scenario. Dat hebben de EO en KRO-NCRV laten weten. Het hing al in de lucht dat de Roermond-editie van The Passion geen doorgang kon vinden. Wel werken de omroepen aan een vervangende uitzending, zónder fysiek bezoek. “Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden“, zo klinkt het.

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers:  “Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar The Passion niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken.”

Het verhaal van The Passion gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten worden en lijden ten diepste betekent, vervolgen ze. “Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”

Burgermeester Rianne Donders van Roermond zegt: “Wij hebben als stad voor The Passion gekozen vanuit de kracht van verbinding tussen mensen. Juist nu, waarin veel mensen het moeilijk hebben, kan het verhaal van The Passion extra krachtig kan zijn.

De komende weken wordt het alternatieve scenario verder uitgewerkt door producent Mediawater en de omroepen EO en KRO-NCRV, in overleg met de gemeente. “De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend. Gezondheid en veiligheid staan voorop.”

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen