Na Passion en Koningsdag: Songfestival volgende?

Het coronavirus grijpt om zich heen en legt heel Nederland plat. Het ene na het andere grote evenement sneuvelt. Na The Passion op 9 april is nu ook Koningsdag op 27 april afgelast: een ramp voor Astrid Kersseboom, die haar jaarlijkse uitje buiten de NOS-studio in rook op ziet gaan. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook het Songfestival op 12, 14 en 16 mei wordt geannuleerd. Het zou een verlenging betekenen van de thuisquarantaine van de oververmoeide Jan Smit.

Hoewel de huidige, strenge coronamaatregelen gelden tot en met 6 april, is een Koningsdag op 27 april daardoor niet meer te realiseren, aldus gaststad Maastricht. “De gevolgen hebben een dergelijk grote impact op de voorbereidingen dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd.

Waar The Passion met een alternatief programma komt, stelt Maastricht het koningsfeest een jaartje uit. “De uitnodiging aan de Koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.

En het Songfestival dan? Uitstellen naar het najaar is geen optie, want dan krijgt het volgende organiserende gastland te maken met tijdgebrek. De enige realistische optie lijkt om het Songfestival op te schuiven naar mei 2021.

Er kan ook worden gekozen voor een uitgeklede versie van het Songfestival, zonder publiek. Het zou de geschiedenisboeken ingaan als de meest treurige editie van het liedjesfestijn ooit.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb liet eerder weten pas begin april een besluit te willen nemen over het Songfestival.

Foto: NOS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen