‘Optredens Gijs Rademaker in Jinek strijdig met wet’

De optredens van Gijs Rademakers namens het EenVandaag Opiniepanel in de commerciële talkshow van Eva Jinek op RTL 4 zijn strijdig met de Mediawet. Dat zegt mediakenner Marianne Zwagerman op Twitter. Rademakers was altijd al veel te gast bij Jinek en ook nu ze is verhuisd naar de commerciëlen is hij er een graag geziene gast. Ze horen echter niet meer bij dezelfde club: Rademakers en zijn opiniepanel zitten natuurlijk bij de NPO en worden betaald door de belastingbetaler.

Dit knelt ontzettend, aldus Zwagerman. “Ik wil er in tijden van crisis niet over zeuren maar dit is niet alleen raar maar lijkt me ook strijdig met de mediawet.”

Jinek en haar RTL profiteren op deze manier van het met publiek geld gefinancierde EenVandaag Opiniepanel, legt ze uit. “Dienstbaar aan een commerciële organisatie. Dat panel is van een publieke organisatie.

Rademaker kwam in de uitzending onder meer met cijfers over de angst van de Nederlanders voor het coronavirus. “Als het gaat om zelf ziek worden dan zie je dat zo’n 60 procent zich daar een beetje tot heel veel zorgen over maakt“, zei hij. “Het gaat vooral om de angst die mensen hebben om hun naasten te besmetten.

Toch zie je buiten nog genoeg mensen lopen. “Niet iedereen is bang. Misschien zijn we niet bang genoeg.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen