Songfestival met alleen videoclips lag ook op tafel

De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft ook overwogen om het liedjesfestijn door te laten gaan in een uitgeklede versie. Er was echter niet genoeg draagvlak voor. Dat laat de NPO weten. Het Songfestival kan niet doorgaan vanwege het coronavirus dat een groot deel van de wereld in zijn greep houdt. Het samenbrengen van grote groepen mensen uit heel Europa zou verspreiding in de hand werken. Maar is er gekeken naar een veilig alternatief? Ja, zegt de NPO.

Er is volgens de NPO bijvoorbeeld naar gekeken om alle landen vanuit hun eigen land mee te laten doen of door videoclips te vertonen. “Dat is een scenario dat voorbij is gekomen.”

De EBU (de Europese organisator achter het festijn) heeft echter aangegeven dat dit niet de voorkeur had. “Omdat dit absoluut niet zou tegemoetkomen en bijdragen aan het bewezen concept en aan de behoefte van de vele fans over de gehele wereld.”

Ook de fans wilden dit niet hebben, aldus de NPO. “Er zijn vanuit de fan community veel signalen gekomen waaruit overduidelijk bleek dat dit niet de voorkeur van de fans heeft.”

Kan Rotterdam een volgende editie in 2021 nog wel ophoesten? “Dat is het gesprek dat we nu gaan voeren met de EBU en de gaststad. Het belangrijkste besluit dat de EBU nu moest nemen is het cancellen van de productie in mei 2020.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen