Catherine Keyl doodsbang: ‘Heb ik het coronavirus?’

Catherine Keyl stond doodsangsten uit tijdens haar verblijf vorige week in Zuid-Afrika. Toen ze op een gegeven moment flink begon te hoesten, vreesde ze voor het dodelijke coronavirus. Uiteindelijk bleek er buiten iets in de brand te staan. Dat vertelt de tv-diva in De Telegraaf. Het was een heel lastige situatie, aldus Keyl. “Op een middag, krijg ik het benauwd. Ik begin enorm te hoesten. Het zal toch niet…?“, aldus de presentatrice, die voor het ergste vreesde. “En zo zie je hoe relatief alles wordt.”

Keyl werd snel uit haar nachtmerrie verlost. “Ik zie dat de berg achter het appartement in de fik staat met een enorme rookontwikkeling en ik denk: gelukkig, vandaar die hoest. Vorig jaar had ik ach en wee over de brand geroepen, nu ben ik opgelucht dat ik geen corona heb.”

In Kaapstad zit Keyl in ‘zelfgekozen quarantaine’, omdat iedereen daar bang voor haar is. “Het woord ‘Europa’ doet mensen hier terugdeinzen. Alle afspraken die stonden geboekt, zijn afgebeld. ’Sorry, maar de kans dat je het virus draagt is ons te groot.’

Overigens zit de presentatrice momenteel nog steeds in Afrika. “Oké, hier zit ik dus, in zelfquarantaine. En het ergste is dat ik niet weet of ik nog kan terugkomen. Wordt er nog gevlogen? De telefoonlijnen van de KLM zijn overbelast.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen