Shula Rijxman blij met hoge coronacijfers NPO 1

Shula Rijxman, de bazin van de publieke omroep, is blij met de hoge kijkcijfers die NPO 1 neerzet tijdens de huidige coronacrisis. Dat laat ze weten in een corona-update aan de pers. Het was gewoon bizar hoeveel mensen er gisteren afstemden op NPO 1: de nieuwste persconferentie van Mark Rutte scoorde 5,9 miljoen kijkers, waarna DWDD bijna 4,6 miljoen kijkers bediende en het Journaal nog eens 4 miljoen. Het zijn scores die we alleen van het EK of het WK Voetbal kennen.

Al die hoge scores ontgaan de NPO niet. “NOS Journaals, extra uitzendingen, actualiteiten, talkshows en de meer ontspannende programma’s bereiken in deze tijd een groot publiek“, aldus de publieke omroep.

Het heeft natuurlijk alles te maken met corona. “Mensen kijken – mede omdat ze noodgedwongen thuis zitten – meer televisie: de afgelopen week steeg de gemiddelde kijktijd per dag bij NPO 1, 2 en 3 met 43 procent in vergelijking met de weken daarvoor.

Shula Rijxman laat in een verklaring weten: “Iedereen gaat op zijn eigen manier om met de nieuwe situatie, waarin de programma’s van onze omroepen goed worden gevonden.

Natuurlijk is het fijn om te zien dat wij in een behoefte voorzien, maar het gaat om veel meer: hoe wij met onze programma’s Nederlanders informeren en met elkaar in contact houden.

Foto NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen