Radio 538 lijkt afwezige Coen cijfermatig niet te missen

Geplaatst op di 24 mrt 2020 om 15:45

Hoewel Coen Swijnenberg al een tijdje afwezig is vanwege oververmoeidheid, gaat het met de middagshow van Radio 538 nog altijd voor de wind. Dat laat Talpa Radio vandaag weten in een persbericht. Het lijkt erop dat Talpa de radio-dj cijfermatig niet echt mist. “Het is geweldig te zien dat de 538 Ochtendshow sinds het begin met afstand dé #1 ochtendshow van Nederland is en de middag, ondanks het missen van Coen Swijnenberg, met glans wint“, zegt radiodirecteur Menno de Boer.

Tegenwoordig is NPO Radio 2 de meest beluisterde zender van Nederland. Radio 538 deelt in de nieuwste meetperiode een tweede plek met zusterzender Radio 10. In de doelgroep gaat 538 wél aan kop, aldus een woordvoerder.

De Boer is blij. “Deze eerste meetperiode is, naast alles wat er op dit moment in de wereld gebeurt, een hele spannende“, zegt hij. “Hopelijk zet deze meting de toon voor 2020. Ondanks alle ellende willen we er een mooi radiojaar van maken.”

Bovenal wil ik tegen alle 538 luisteraars zeggen: Enorm bedankt voor het luisteren en vooral bedankt voor het samen maken van geweldige radio op dit moment.”

Ook Radiocorp, het bedrijf achter 100% NL en SLAM!, heeft ondanks de coronacrisis een jubelbericht verstuurd. Het leven gaat immers gewoon door en radio levert een bijdrage aan de gemoedstoestand, legt zenderbaas Martijn Zuurveen uit.

Zuurveen: “Het zijn gekke en onzekere tijden voor iedereen. We merken dat mensen massaal afstemmen op radio. De online beluistering is voor beide zenders nog nooit zo hoog geweest. We zitten bovenop alle actualiteiten en bieden luisteraars tegelijkertijd ook wat positiviteit.

Foto: Radio 538
15 Reacties op “Radio 538 lijkt afwezige Coen cijfermatig niet te missen”


 1. RaymondVL

  Ach ja, de zelfpijpende Talpa met hun persbreideltje. Zelfs Radio 10 is 538 voorbij gegaan. Zo goed gaat het met 538. Het enige wat een feit is, is dat niemand die kneus van een Swijnenberg mist.

 2. Ron

  Swijnenberg is dan ook volkomen inwisselbaar en is helemaal niets zonder Sander. Je zou hem daarom ook zo in de daluren van Radio 10 of Veronica kunnen programmeren, niemand die het opvalt dat daar Swijnenberg zit. Het is geen personality. En dat is geen kritiek maar een feit en dat is helemaal niet erg, dan weet je waar je staat.

 3. Nils Holgersson

  Wie is Coen Swijnenberg?

 4. Steef

  Je kan je ook afvragen: waar had radio538 gestaan mét Coen? Maar ach, de zure insteek sells.

 5. Pieterke

  Leuke radiodirecteur heb je dan als er zo over je geredeneerd wordt.
  Wellicht waren de luistercijfers nog hoger geweest mét Coen.

 6. HoeDan

  Hoe je inmiddels al bijna 5 maanden afwezig kan zijn is mij een raadsel, dan speelt er vast meer, want van die 12 uur radio maken ben je niet zolang uit de running lijkt me.

 7. Peanut

  @Hoedan Ben je nou zo dom, of…?

 8. Fox Mulder

  Zonder Sander zou 538 ook goed scoren in de middag.

 9. aammehoela

  Die Barend doet het ook gewoon goed. En als niet Koen, maar Sander afwezig was geweest had je wellicht hetzelfde effect gehad. Hoe dan ook, radiomakers beseffen dat ze nu veel beter tot hun recht komen.

 10. Cor Ona

  Jubelberichten sturen tijdens een crisis is een beetje sneu. De advertentiemarkt krijgt rake klappen. Het wordt omzettechnisch gezien een dramatisch jaar. Bij 538 voelen ze de hete adem van Qmusic in 20-49. Radio 10 en Sky dalen in die groep. En 100% NL staat 10plus onder vorig jaar. Ook het bereik is flink lager. En dan moet de klap van maart nog komen. Iedereen heeft nu meer luisteraars omdat de consumptie veranderd. Het is aannemelijk dat vooral de nieuwszenders = Radio 1, BNR en de regionale omroepen hiervan gaan profiteren in marktaandeel.

 11. René

  Barend van Deelen heeft ondertussen wel bewezen een top DJ te zijn. De combinatie met Sander werkt absoluut super goed. Zodanig zelfs, dat een nieuw duo in de maak lijkt te zijn. En anders zou ik 538 aanraden Barend de ochtendshow aan te bieden, want die die jaagt momenteel de luisteraars weg.

 12. Dreetje

  Als je deze non-valeur mist is er iets goed mis in je leven.

 13. Zappa

  Die Coen is het gewoon helemaal spuugzat.bij kleuter- laagopgeleidenzender…volgend jaar op Radio 2 te horen..zeker weten…Gijs Staverman eruit,,vd Goes tijdens lunchtijd,Coen van 18 tot 20..

 14. Annoniemus

  Who the fuck is die kerel op de foto met dat blokhoofd !

 15. Respect ✌️

  Ach ja

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.