Ruud de Wild: ‘Minder hiv door cancelen Songfestival’

Radio-dj Ruud de Wild liet gisteren een wel héél ongepaste grap horen in zijn radioshow. Het afgelasten van het Eurovisie Songfestival werd in verband gebracht met het aantal hiv-besmettingen in ons land. Dat was te horen op NPO Radio 2. De Wild bracht in zijn rubriek ‘De Top 5 over 5’ ditmaal ‘vijf voordelen van geen Songfestival’. De Wild en zijn team lezen in deze rubriek grappen van luisteraars voor, maar de grap die de radio-dj op één had gezet sloeg volledig de plank mis.

Als belangrijkste voordeel van geen Songfestival in mei had De Wild uitgeroepen: “Het hiv-virus zal in elk geval beheerst blijven.

Een schande, vindt de homoseksuele theatermaker Manoj Kamps. “Je zal maar Ruud de Wild zijn en denken: laat ik in deze tijden van grote onrust de homo’s nog lekker een trap na geven!

Kamps: “En ja, Ruud de Wild, het was een inzending van ‘Monique‘ (die zichzelf ook mag weggooien) maar JIJ kiest het uit en zet het nota bene op nummer 1 in je top 5. Echt, ga jezelf even physically distancen van alle radio. Dit heeft de wereld niet nodig nu.

Veel mensen met hiv maken zich momenteel extra zorgen over het coronavirus. Zij vragen zich af of zij extra vatbaar zijn voor dit nieuwe dodelijke virus.

De rubriek van Ruud de Wild kunt u hier terugluisteren.

Foto: Jasper Zwartjes, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen