‘Coronavirus groter drama dan afgelasting Songfestival’

De uitbraak van het coronavirus in Nederland is een groter drama dan de afgelasting van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft producent Sietse Bakker woensdagavond gezegd in Op1. Het ene na het andere evenement wordt afgeblazen vanwege het coronavirus, maar de bazen van het Songfestival hielden nog lang vast aan een editie in mei. Gisteren ging alsnog de stekker eruit en dat is volgens Bakker een persoonlijk drama voor alle betrokkenen die eraan hebben gewerkt.

De afgelopen dagen werd steeds meer duidelijk dat het niet houdbaar is, aldus Bakker. “De EBU kijkt natuurlijk naar de situatie in Nederland, maar natuurlijk ook naar in de andere landen. Er doen 41 landen mee en dat zijn duizenden mensen die gaan reizen en verblijven. Het zijn artiesten van over de hele wereld. Dat is op een gegeven moment niet meer houdbaar.”

Bakker baalt er stevig van. “Het is verdrietig. Er heeft een team ontzettend hard aan gewerkt de afgelopen maanden om een fantastisch visitekaartje voor Nederland te gaan afgeven aan Europa.”

Heeft hij zijn team zelf ingelicht? “Ja. Dat is een verdrietig moment. Een droom valt toch in duigen. Mensen hebben keihard gewerkt en het komt nu plotseling tot stilstand.”

Toch moet er ook worden gerelativeerd, aldus Bakker. “Ik voel dat eigenlijk de hele uitzending: er worden hier hele serieuze dingen besproken. Er gebeurt meer in de wereld, in Europa, in Nederland en het team voelt dat ook. Dat maakt het drama bij ons relatief klein. Enig relativeringsvermogen past daar ook bij. Dat voelt iedereen bij ons.”

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen