Margriet begrijpt dat men liever DWDD dan M heeft

Hoewel het ten koste van haar zou zijn gegaan, begrijpt Margriet van der Linden goed dat veel mensen hoopten dat De Wereld Draait Door verlengd zou worden vanwege de coronacrisis. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Nu DWDD er voorgoed mee is opgehouden, krijgt de kijker vanaf vanavond weer haar talkshow M voorgeschoteld. Wat vond ze van die roep om meer Matthijs van Nieuwkerk? “Dat snap ik heel goed“, zegt de presentatrice, die dat niet persoonlijk opvat.

Van der Linden vervolgt: “DWDD is in vijftien jaar een anker voor mensen geworden en uitgerekend in deze tijd moeten ze dat loslaten. Ik begrijp die oproep aan Matthijs, het is een gevoel van: we zitten in een crisis en als DWDD ook nog stopt, dan gaan we eraan.”

Ze denkt dat de DWDD-fans ook heel goed bij haar terechtkunnen. “Wat in die vergaderingen vaak terugkwam, was het begrip troost. Precies dat wat ook DWDD zo waardevol maakte in de laatste weken. Wij gaan dat op onze eigen manier doen, maar we trekken de troost wel door.

M krijgt net als DWDD te maken met de coronabeperkingen. “Ook wij weten nog niet of alle gasten kunnen of willen komen. Ongetwijfeld zullen we ook mensen via een videoverbinding in de uitzending halen.

Wordt het alleen maar corona wat de klok slaat? Nee. In haar omgeving ziet Van der Linden veel mensen coronamoe worden. “Ze zeggen: Alsjeblieft, breng ook iets anders dan corona. ‘I feel your pain’ antwoord ik dan. Gelukkig is dat ook precies onze bedoeling: een mooi pakketje leveren met een goede mix.

M is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen