BN’ers walgen van corona-uitspraken Eric Wiebes

BN’ers vinden de uitspraken die minister Eric Wiebes van Economische Zaken heeft gedaan over het lot van zzp’ers in de coronacrisis walgelijk. Dat laten ze weten op Twitter. Wiebes zat zondag in de Rick Nieman-talkshow WNL Op Zondag en deed daar uitspraken die menig wenkbrauw deed fronzen. Ook BN’ers zijn er behoorlijk verbaasd over. “Het zal voor heel veel zzp’ers een teruggang in inkomsten betekenen. Daar hebben zij ook een beetje zelf voor gekozen“, zei Wiebes.

Hij vervolgde: “De zzp’ers hebben zelf gezegd dat ze geen vast dienstverband willen. Deze mensen hebben zelf bewust dat risico genomen.

Volkskrant-journaliste Eva Hoeke, de vrouw van Marcel van Roosmalen, zegt: “De ene na de opdracht wordt gecanceld, de kinderen zijn thuis maar de opvang moet gewoon worden doorbetaald en uitgerekend nu zijn de schilders aan de gang met de buitenboel. Ergo: weg buffer. En dan zo’n flapdrol die zegt dat je het aan jezelf hebt te danken. #wiebes #kwiebus.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Complotdenkers zouden zeggen: ‘Als we Wiebes nou ff wat doms laten roepen, kunnen we ons in alle rust voorbereiden op de lockdown.’

Societyster Judith Osborn: “Wiebes hoop dat hij chronisch zonder pleepapier komt te zitten.

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Altijd weer knap hoe politieke brekebeen Wiebes in tijden dat het erop aan komt net het verkeerde zegt of doet en zijn eigen oppositie weet te mobiliseren.”

Journalist Eric Smit: “Wiebes behoort tot de meest treurige bewindspersonen die ik in mijn leven heb moeten verdragen.”

Stylist Maik de Boer: “Pannenkoek.

Schrijver Abdelkader Benali steunt de column van Marcel van Roosmalen: “Van Rosmalen fileert wereldvreemde pannenkoek Wiebes. Van Roosmalen fileert deze politicus zonder hart, tact of inzicht in het menselijk tekort. In tijden van pest ga je mensen niet schofferen. Schaam je.

Muziekproducent Stacey Rookhuizen: “Oelewapper.”

Acteur Thijs Römer: “Waar ik echt van uit het veld ben geslagen vandaag, en het was nogal een dag vol tegenslag, is de reactie van Wiebes. Wat een onverwachte en genadeloze klap onder de gordel. Wat een totaal gebrek aan respect. Wat een LUL. Ik kan er niets beters van maken.

VARAgids-journalist Norbert Pek: “Nog een keer Wiebes. Juist op een moment dat het hele land moet samenwerken, en elke sector de beste aanpak verdient, schuift hij meteen al een megagroep opzij. Dit is op zoveel niveaus verwerpelijk gedrag. Wat een gast.”

Professioneel travestiet Mayday: “Van mij mag Eric wiebes aan de Corona wat een lul. Alsof wij geen belasting betalen. #zoboos.

Schrijfster Saskia Noort: “Wiebes moet weg. Wat een armoedige minister. Weg Wiebes.

3FM-dj Herman Hofman: “Wiebes is echt gek.

Stylist Fred van Leer staat op ‘ontploffen’: “Ik heb als ZZP’er zo hard gewerkt de afgelopen 18 jaar dat ik een buffer heb … maar zoveel hard werkende mensen hebben dat niet! Alsof wij geen belasting betalen!

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen