Paul Witteman (73) heel bang voor corona: ‘Ik heb angst’

Paul Witteman is heel erg bang voor het coronavirus dat steeds meer Nederlandse slachtoffers eist. Met zijn 73 jaar behoort hij tot de risicodoelgroep en dat baart hem zorgen. Dat heeft de presentator vrijdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. Witteman maakt zich heel veel zorgen. “Ik ben zelf bevangen door angst. Dan wil ik deze toon horen“, zegt hij, wijzend op de toespraak van koning Willem-Alexander. Tafelheer Marc-Marie Huijbregts vroeg daarop: “Ben je echt bang zelf?

De presentator beaamde dat. “Ja. Nou ja, kijk, ik volg de hele dag het nieuws – en dat moet je eigenlijk niet doen, maar ik doe het toch, ambtshalve misschien zelfs wel – dan zie je de ene ellende na de andere.”

Als je het nieuws kijkt, heb je het gevoel dat het erger en erger wordt, aldus Witteman. “En als het niet uit Spanje is, dan is het uit Portugal. En als het niet in Noord-Italië is, dan is het in Brabant. En elke keer komt er iets op en gaat er niet iets af. Elke keer wordt genoemd dat de oudere medemens de risicogroep is.”

Huijbregts: “Maar is het daadwerkelijk voor je eigen dood, dat je denkt…?

Witteman: “Ja, Marc-Marie, dat is nooit zo precies te omschrijven. Angst heeft geen begin- en een eindtekst. Het waart rond.

BNNVARA-collega Youp van ’t Hek (66) ligt momenteel in het ziekenhuis, omdat hij slachtoffer is geworden van het coronavirus. Hij is inmiddels weer herstellende.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen