Besluit is gevallen: Songfestival-liedjes prullenbak in

Geplaatst op za 21 mrt 2020 om 9:10

Een bittere pil voor Jeangu Macrooy: zijn Songfestival-liedje Grow moet de prullenbak in. De liedjes die dit jaar op het liedjesfestijn in Rotterdam zouden worden gezongen, mogen niet gebruikt worden bij de editie van 2021. Dat heeft de organisatie van Europese publieke omroepen EBU laten weten. Grow, en alle andere liedjes die in mei gezongen zouden worden, zullen nu op een nadere manier worden geëerd. Daarmee wil de EBU tegemoetkomen aan de grote teleurstelling bij artiesten.

Kennelijk komt er in mei alsnog een soort verkapt Songfestival. “De EBU is zich er zeer van bewust hoezeer het Songfestival dit jaar gemist zal worden. We zoeken daarom naar een alternatief om de eenheid te bevorderen en om het publiek in Europa te entertainen in deze uitdagende tijden.

Het wordt in ieder geval geen competitie, zegt de EBU. De 2020-editie zal dus geen winnaar of verliezer kennen. De hele wedstrijd wordt verschoven naar 2021.

Het roept wel de vraag op of Jeangu Macrooy in 2021 nog wel de beste keuze is. Hij is dit jaar gekozen op basis van zijn liedje en misschien komt het beste liedje volgend jaar wel van een andere artiest.

De Vlaamse omroep VRT heeft al officieel bekendgemaakt dat Hooverphonic de inzending blijft. “Fijn dat we zo snel bevestiging hebben dat we volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival kunnen gaan. We hebben daar nog altijd énorm veel zin in. We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar.

De EBU bekijkt nog samen met Rotterdam en NPO/NOS/AVROTROS of het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Rotterdam kan plaatsvinden.

Foto: Anton Corbijn
42 Reacties op “Besluit is gevallen: Songfestival-liedjes prullenbak in”


 1. Piet Pannelap

  Wijs besluit

 2. Jochem

  Jammer, begon net te wennen aan dat k*t-nummer.

 3. KlimaatOptimist

  Een geluk bij een ongeluk..
  Ook meteen een andere zanger graag!
  Deze jongen heeft een hele mooie stem, maar met soul ga je never nooit dat feestje winnen..

 4. Erwin

  Komt goed mensen. Als we dan nog leven. Ook op deze website zitten weer tokkies die een dagje bouwmarkt hebben gepland met het hele gezin. BLIJF MET JE TAKKEKOP BINNEN ASOCIALE KL*OTHOMMELS.

 5. MAASTRICHT 2021

  Uitgelezen kans om Maastricht de hoofdstad van de wereld te maken in 2021.

 6. Tommy

  @Erwin, kom je lekker mee naar de bouwmarkt? Ik kan nog wel een hulpje gebruiken.

 7. Chazia Mourali

  Alsof we nu überhaupt nog moeten winnen. Stel je voor: nu al miljoenenstrop voor Rotterdam en dan volgend jaar weer extra miljoenen uitgeven om het alsnog voor elkaar te krijgen (overheid zal wel moeten bijspringen), dan het festival nog winnen en in 2022 weer zoveel geld nodig hebben om het in een andere stad in Nederland te organiseren? Kan echt niet.

  Het zou Europa wel sieren als ze Rotterdam in 2021 steunen mwt giften, zodat de financiële strop meevalt en tich iedereen plezier heeft van het festival in Rotterdam.

 8. CB

  Wat mij betreft komt er een ‘united edition’ vanuit Brussel om zogenaamd te laten zien dat ‘Europa één is’. De boel in 2021 alsnog in Rotterdam organiseren vind ik een slecht plan. We hebben hier genoeg aan onze eigen sores.

 9. MAASTRICHT 2021

  Dat is ook een mooi plan CB.

 10. MAASTRICHT 2021

  Maar Maastricht heeft toch een lichte voorkeur boven Rotterdam en Brussel.

 11. PC

  @CB Rotterdam 2021.

  Brussel? Waarom Brussel? EU heeft helemaal niets met EBU/Eurovision van doen. Sterker, de meeste publieke omroepen in de EBU komen uit landen van buiten de EU.

 12. CB

  Maastricht: ik ben één keer in het MECC geweest, bied dat genoeg capaciteit? Is wel meteen het probleem van MAA opgelost…

 13. Piet Pannelap

  Inderdaad, organiseer die gay show in een oost Europees land. Daar wordt die troep gewaardeerd. De gays overigens niet. Best opmerkelijk.

 14. RaymondVL

  Het nieuws wordt steeds positiever over het songfestival. Nu Jeangu Macrooy nog laten vallen als een baksteen.

 15. Sjors van Kempen

  Sowieso wint het organiserende land zelden of nooit. We doen mee voor de vorm.

 16. Kuis

  Er word iets besloten en zonder slag of stoot legt men zich erbij neer? Dan is men het er blijkbaar gewoon mee eens.

 17. TVjunkie

  Is misschien beter want ik weet bijna zeker dat we anders dit jaar weer hadden gewonnen.

 18. xandertje

  Wees er maar blij mee, het was een hele hele hele slechte editie. Het liedje van Bulgarije sprong er bovenuit.

  Hopelijk volgend jaar een goede editie maar ik voorspel dat iedereen in de corona modus schiet met een tranentrekker.

 19. Marko

  Weg ermee.

 20. X

  Ik val in slaap bij dit lied, dat dan weer wel ;)

 21. Janus

  Mooi! En nu Jeangu Macrooy nog de prullebak in!

 22. Ans van de Prairie (het lesbische nichtje van Country Wilma)

  Die mongool kijkt alsof hij een baseball knuppel in zijn aars heeft.

 23. Turbojugend

  Erwin denkt dattie wat te zeggen heeft. Ben net lekker buiten geweest, naakt, en reed 150 over de snelweg, ook naakt, en ik had mn id kaart en rijbewijs thuis liggen en reed in een apk afgekeurde Gestolen auto die niet verzekerd was met rode diesel

  Mag allemoal niet he erwin?

  Ga lekker wcpapier kopen joh!!

  Roeptoeter

 24. Feder

  Mooi zo. Kunnen we dat slaapverwekkende en totaal niet aansprekend …lied meteen vergeten. Weg ermee.

 25. critikast

  Als we toch aan het weggoien zijn. Neem dan die zanger, die drie presentatoren, Niki Tutorial en het hele festival ook meteen mee . Dan zijn we voorgoed van deze onzin af . Derderangsevenement !

 26. Eric Kip

  Mooi zo! liedje was toch 3x ruk en graag ook een andere artiest nu

 27. Ted

  Nou dan als ze het songfestival verplaatsen naar 2021 dan kunnen ze ook gelijk een betere jury selecteren. Jantje Smit mag thuisblijven, dat sowieso, en dat enge gedrocht Nikki T. móet gewoon thuisblijven als we nog een beeetje serieus genomen willen worden als land want sinds Conchita Würst zien we Oostenrijk wel een beetje als een debielerig apenstaartje nietwaar? Niks van het fiere, trotse of krachtige beeld van Oostenrijk is beklijft, allenig een lelijke kerel in een jurkje.
  Wel bijzonder hoe dat doorwerkt op je onderbewustzijn.
  Hetzelfde effect heeft Trump dus op de Amerikaanse bevolking, je neemt er geen één meer serieus met zo een leider.
  Edsilia Romly zou Nederland heel erg goed vertegenwoordigen, Ilse en Waylon ook, en verder natuurlijk Eva Crutzen, Elise Schaap, Ilse Warringa….brutale meiden kunnen zo een show dragen.
  Smit is een verkouden cokesnuiver en Nikki is een verwarde psychiatrische patiënt.

 28. Meine Kreidler und Ich, wir fahren bis zum Horizont

  Waaarom pleurt die neeeger niet op naar Paramaribo?….
  Wij hgoeven hem niet hier. Of wel dan

 29. Mijnheer de Man

  Kan die groene kogel niet wijken?
  De vuile Surinaams L U L.
  Ik dacht het we als direcreut van ded WW fabriek

 30. Aardappelpiet

  Ik vind dat het songfestival volgend jaar in Amsterdam gehouden moet worden.

 31. Simon Versteegh

  Ik vind dat het songfestival volgend jaar in Italië gehouden moet worden

 32. Ronald

  Logische keus.

 33. Max

  Die moderator van MC is ook ziek zeker!? Mijn God, tegenwoordig mag je alles zeggen op dit formulier! Het wordt een beetje de dumpert onder de mediasites!

 34. Het meisje dat de randen van haar velgen verft...

  Ik vind dat het songfestival in Neegeristan moet worden gehouden. Dan hebben wij de perfecte afgevaardigde. Een aaap las kandidaad, dat is toch leuk ke?

 35. NikNak de Liplapper

  Het lijkt wel of alle neegers en islamieten ons mooie land hier overnemen. De collectieve verontwaardiging, de roep om smartegeld en de spleet tussen de tanden van die bruine nieuwslezeres. Het gaat verkeerd met ons mooie landje.

  AAPEN horen in de dierentuin.

 36. Esmee

  Max, jij zure k u t. Ga toch zeuren bij je geloofsgekkies op Joop maar blijf hier weg als je alleen maar kan kkagen

 37. W. Zwageman

  Esmee
  zo 22 mrt 2020 om 15:26

  Het moet een onbeschrijflijk gevoel geven om je zo te kunnen en te mogen uiten. Wat ben jij een klasbak. Wat schrijf ik? Je bent een fenomeen! Je ouwelui zullen je wel de hemel in prijzen als ze zien hoe je hun fatsoensnormen weet uit te dragen.
  Je bent een regelrechte kanjer. Dat denk je tenminste.
  Helaas moet ik constateren dat je gewoon een druiloor zonder weerga bent die het begrip fatsoen maar niet onder de knie kan krijgen. Uiteindelijk toch een kwestie van opvoeding? Ga vooral zo door … met kkagen …

 38. Nathan

  @Ted Lekker tolerant van je. Grow a brain.

 39. Brenda Schaamhaar (ik ben niet zo op bruine mensen, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen)

  Ik ben een neegur en ik eet het liefste kip.

  En nu de boom in.

 40. Bianca Loopneus

  Zeg Brenda Schaamhaar, ga jij je eens schamen, vuile racist.

  Wat is er mis met neeegers dan? Niets dus (alleen doen ze geen flikker).

 41. Ron2010

  Betreft de afgelasting songfestival ben ik van mening dat er een album met alle deelnemers moet uitgebracht worden waarvan de winst gebruikt wordt om mensen die nu financieel geraakt worden door covid 19 een ruggesteuntje te geven. daarnaast vind ik dat Rotterdam volgend jaar absoluut een herkansing moet krijgen en dat alle gekozen kandidaten met een nieuw nummer moeten aantreden. Tevens zou het songfestival geopend moeten worden met een intro waarbij de slachtoffers geëerd worden en vreedzame verbondenheid tussen de deelnemende landen de leidraad is naar een gelukkiger en betere wereld.

 42. StefanV

  Helaas is het zo dat Songfestival-liedjes – op de inzending van het eigen land na – altijd een beetje “besmet” zijn. Hoe goed of leuk een liedje ook is, de nummers worden niet opgepakt door Nederlandse radiozenders.

  Er zitten dit jaar diverse liedjes tussen die absoluut niet zouden misstaan op de playlist van Nederlandse radiozenders. Ik denk daarbij onder meer aan de inzendingen van IJsland, Finland en vooral België. Zenders als Radio 2 en 3FM zouden zulke nummers gewoon op hun playlist moeten zetten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.