Paul de Leeuw niet gevraagd voor coronalied BN’ers

Paul de Leeuw is niet gevraagd voor het nieuwe coronalied Zon, dat door honderd bekende Nederlanders, zoals Gordon, Leontien Borsato en Yolanthe Cabau, is opgenomen. Dat heeft hij zondagavond gezegd in Op1. Het coronaliedje wordt vanavond gepresenteerd in de talkshow van Eva Jinek en moet steun bieden tijdens de coronacrisis. Veel mensen zitten echter niet te wachten op deze aandachtstrekkerij van bekende Nederlanders en hebben er negatief op gereageerd.

De Leeuw had er graag aan meegedaan. “Nee, ik doe niet mee. Ik had zo meegedaan“, zei hij in Op1.

Jeroen Pauw daarop: “Je bent gewoon niet gevraagd?

De Leeuw lachend: “Nee.”

Componist Han Kooreneef, die heeft meegeschreven aan het coronalied, begrijpt de ophef overigens niet, zei hij vanochtend op Radio 538. “Ik begrijp dat er door de bijna ‘quarantaine life’ de verveling toeslaat bij mensen en dat is hier ook een uitvloeisel van. Blijkbaar is het zo, als heel veel artiesten samen iets doen, dat het sinds ‘We Are The World’ niet altijd in goede aarde valt ofzo.”

Gevarengroep

Even terug naar De Leeuw: hoewel hij niet is gevraagd voor het coronalied, houdt hij zich wel erg met corona bezig. “We houden ons er heel erg goed aan. Mijn moeder is 88 en ik was afgelopen woensdag jarig. Ik had een tijd lang last van een koudje. Geen griep, geen koorts of ademhalingsmoeilijkheden, maar je gaat toch niet naar je moeder toe. Ik heb haar afgelopen woensdag voor het eerst gezien en blijven echt anderhalve meter van haar af.”

Maakt hij zich ongerust? “Nee, kijk, je kan er een heftige griep aan overhouden. Er zijn in onze omgeving al mensen die het hebben en daar schrik je wel enorm van, maar ik zit nog niet in de gevarengroep. Ik heb wel last gehad van blaaskanker, maar dat is alweer vier jaar geleden. Dat halfjaarlijkse onderzoek is uitgesteld, maar het loopt als vier jaar goed. We praten er wel over.”

Je moet positief blijven denken. Ik luister wel elke dag naar Jinek, naar jullie, Nieuwsuur en al die informatie slurpen we op.”

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen