Opnames Vlaamse GTST’s gestaakt: ‘Risico vermijden’

Geplaatst op ma 16 mrt 2020 om 8:15

Waar de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden vooralsnog doorgaan – alleen de zoenscènes zijn geschrapt – worden de producties van de Vlaamse tv-soaps Thuis (Eén) en Familie (VTM) volledig stilgelegd. Dat hebben de tv-zenders laten weten. Er vinden elk geval tot en met 3 april geen opnames meer plaats. “Nadat we de voorbije dagen al voorzorgen namen, nemen we nu deze veiligheidsmaatregel om mee het coronavirus te helpen indijken“, aldus een woordvoerder van het publieke VTM.

De beslissing is volgens de Vlaamse publieke omroep tot stand gekomen na overleg met het commerciële VTM. “Een dagelijkse fictiereeks is een zeer specifieke productie”, legt netmanager Olivier Goris uit.

De Eén-baas vervolgt: “Cast- en crewleden werken op verschillende studio-sets waar de ruimte beperkt is, en interactie en fysiek contact tussen acteurs is in vele scenes onvermijdelijk. Bovendien zijn zowel bij cast als crew verschillende leeftijdsgeneraties vertegenwoordigd. Daarom willen we zeker risico’s vermijden en nemen we deze beslissing. We zijn in Vlaanderen niet de enige die dit doen.

VTM-baas Dirk Lodewyckx zegt: “We willen geen enkel risico nemen en de gezondheid van de cast en crew staat voorop. Het is nu van groot belang om er voor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk wordt ingedijkt, dus we nemen het zekere voor het onzekere. Het spreekt voor zich dat dit op termijn ook impact zal hebben op ons programmaschema. We zijn dan ook volop aan het bekijken hoe we één en ander moeten bijsturen.

Zowel op Eén als op VTM blijven de afleveringen van de soapseries doorlopen. Momenteel zijn er nog zeker tot en met vrijdag 17 april afleveringen.

Foto: RTL
13 Reacties op “Opnames Vlaamse GTST’s gestaakt: ‘Risico vermijden’”


 1. Melvin

  Wat is het stil hier

 2. Peter

  Een acteur uit Familie zei vanmiddag op de radio dat beiden soaps waarschijnlijk al zullen stoppen op 17april i.p.v. einde Juni zoals voorzien.
  Het is onwaarschijnlijk dat ze begin april al terug mogen beginnen filmen, waarschijnlijk eerder pas midden mei. In dit geval zullen de zenders de afleveringen ineens doorschuiven naar September en zullen de cliffhanger seizoen finales van eind Juni pas in November uitgezonden kunnen worden.

 3. Piet Pannelap

  “Soap” en “Cliffhanger”; die combinatie is hilarisch. Voor een cliffhanger moet iets ‘spannend’ zijn. Dat zijn Nederlandse soap-series per definitie niet omdat de ‘acteurs’ totaal gebrek aan acteer kunsten hebben. Het is lachwekkend en tenenkrommend tegelijk om die lui aan het werk te zien….

 4. Germofiel

  Het gaat hier om Belgische soaps, schele!

 5. Piet Pannelap

  Vlaamse series ken ik niet goed, want Belgen krijgen het niet voor elkaar om fatsoenlijk Nederlands te spreken. Dus naast het totale gebrek aan acteren storen ze mij met hun spraakgebrek.

 6. Germofiel

  Je weet duidelijk bar weinig van het Nederlands. Dat jij als Nederlander gewend bent aan een andere uitspraak wil niet zeggen dat het de Belgen zijn die de boel “niet fatsoenlijk” uitspreken. Sterker nog, Vlamingen spreken het Nederlands correcter uit dan wij Nederlanders. 90% van de Nederlanders kan de V niet correct uitspreken, maakt een diftong van de E en van de O, en ga zo maar door.

 7. Piet Pannelap

  Verhuis lekker naar Duitsland Germongool!

 8. Germofiel

  Krijg kankеr.

 9. Piet Pannelap

  Wie zegt dat ik dat niet heb sufferdje?

 10. Marko

  Dat je er maar gauw aan stеrft dan.

 11. Piet Pannelap

  Sorry Marko. Het is niet dodelijk. Wie weet door Corona.
  Anyway…ik ga lunchen. Laterzzz

 12. wieze

  “aldus een woordvoerder van het publieke VTM.” Hoort één te zijn en niet VTM. Zender één is de publieke omroep.

 13. Paulus

  Ze hadden de kans moeten grijpen om spannende corona aflevering te maken. Effectief en hoge kijkcijfers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.