Opnames Vlaamse GTST’s gestaakt: ‘Risico vermijden’

Waar de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden vooralsnog doorgaan – alleen de zoenscènes zijn geschrapt – worden de producties van de Vlaamse tv-soaps Thuis (Eén) en Familie (VTM) volledig stilgelegd. Dat hebben de tv-zenders laten weten. Er vinden elk geval tot en met 3 april geen opnames meer plaats. “Nadat we de voorbije dagen al voorzorgen namen, nemen we nu deze veiligheidsmaatregel om mee het coronavirus te helpen indijken“, aldus een woordvoerder van het publieke VTM.

De beslissing is volgens de Vlaamse publieke omroep tot stand gekomen na overleg met het commerciële VTM. “Een dagelijkse fictiereeks is een zeer specifieke productie”, legt netmanager Olivier Goris uit.

De Eén-baas vervolgt: “Cast- en crewleden werken op verschillende studio-sets waar de ruimte beperkt is, en interactie en fysiek contact tussen acteurs is in vele scenes onvermijdelijk. Bovendien zijn zowel bij cast als crew verschillende leeftijdsgeneraties vertegenwoordigd. Daarom willen we zeker risico’s vermijden en nemen we deze beslissing. We zijn in Vlaanderen niet de enige die dit doen.

VTM-baas Dirk Lodewyckx zegt: “We willen geen enkel risico nemen en de gezondheid van de cast en crew staat voorop. Het is nu van groot belang om er voor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk wordt ingedijkt, dus we nemen het zekere voor het onzekere. Het spreekt voor zich dat dit op termijn ook impact zal hebben op ons programmaschema. We zijn dan ook volop aan het bekijken hoe we één en ander moeten bijsturen.

Zowel op Eén als op VTM blijven de afleveringen van de soapseries doorlopen. Momenteel zijn er nog zeker tot en met vrijdag 17 april afleveringen.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen