Opnames ouderenshow Britt niet afgerond, wel op tv

SBS 6 heeft de opnames van de nieuwe bejaardenshow van Britt Dekker vroegtijdig gestaakt vanwege coronavirus. Toch verschijnt het programma gewoon op de buis, namelijk vanaf maandag 6 april. Dat heeft de tv-zender laten weten. Dekker werkt in haar nieuwe programma Britss Gouwe Ouwen een tijdje in een verzorgingstehuis voor ouderen, maar naarmate de coronacrisis vorderde bleek het onverantwoord te zijn om de opnames te continueren. Op een gegeven moment ging de stekker eruit.

Een woordvoerster van SBS 6 legt uit: “De opnames hebben van 30 januari tot en met 10 maart plaatsgevonden. Britt zou tot 17 april in het verzorgingstehuis blijven, maar de opnames zijn vroegtijdig gestaakt wegens de extra veiligheidsmaatregelen die vanwege het coronavirus door het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM zijn ingevoerd.”

Uiteindelijk is er toch genoeg materiaal gedraaid om het programma door te laten gaan en daar is de presentatrice blij mee. “Extra zorg en aandacht voor deze kwetsbare groep is volgens Britt heel hard nodig en nu nog meer dan ooit“, aldus de zender.

We zien hoe Britt met groots materieel, maar zeker ook met kleine gebaren het leven van de bewoners van een vrolijke noot voorziet. Zo organiseert ze onder andere leuke uitstapjes en gezellige evenementen en laat ze wensen van bewoners uitkomen.”

Britts Gouwe Ouwen, een productie van Tin Can producties, is vanaf 6 april elke maandag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen