Op1 strikt Jeroen Pauw en Fidan Ekiz als zondagduo

Jeroen Pauw en Fidan Ekiz zijn gestrikt als het presentatieduo van de nieuwe zondageditie van Op1. Ze debuteren komend weekend. Dat heeft BNNVARA, die nu drie avonden per week de scepter zwaait op de redactie, gemeld. De NPO heeft besloten om Op1 vanwege de coronacrisis zeven dagen per week uit te zenden. Gert-Jan Hox, Directeur Content van BNNVARA: “Ik ben zeer tevreden dat we hier middels een derde duo bij Op1 een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

Jeroen Pauw verheugt zich op zijn comeback. “Door de maatschappelijk ontwrichtende coronacrisis is het ook journalistiek alle hens aan dek. Ik maak dan ook graag deel uit van het team dat met Op1 dagelijks, nu zelfs zeven dagen per week, het nieuws volgt, duidt en waar mogelijk verdiept.”

Wat vindt hij van het duoschap met Ekiz? “Ik verheug me op de samenwerking met de redactie en het werken met medepresentator Fidan Ekiz, die ik ten tijde van Pauw en Witteman heb leren kennen als een slimme en vrolijke collega en een bevlogen en origineel journalist.

Ekiz haakte eerder af om Op1-presentator te worden. Nu gaat ze alsnog overstag. “Het zijn bijzondere tijden, onwaarschijnlijk nieuwsrijk, waarin we met Op1 een belangrijke bijdrage leveren aan het informeren van de samenleving.”

Ik ga me inzetten om zowel de harde feiten als de warme momenten waar we met zijn allen behoefte aan hebben bespreekbaar te maken. En ben vereerd en verheugd dat met een vakman en fijn mens als Jeroen te mogen doen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor mij op uitzonderlijke hoogte staat als presentator en interviewer. Een aparte categorie in dit segment.

Op1 is iedere dag vanaf 22.30 uur te zien op NPO1. Het programma is een samenwerking tussen de omroepen WNL, EO, Omroep MAX en BNNVARA en wordt in samenwerking met TVBV gemaakt.

S

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen