Songfestival-maatregel: Jeangu MacRooy in quarantaine

Geplaatst op za 14 mrt 2020 om 9:15

Om de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival veilig te stellen, heeft Jeangu MacRooy in samenspraak met AvroTros besloten om zo veel mogelijk in quarantaine te gaan. Dat heeft de zanger vrijdag gezegd op NPO Radio 1. De top van het liedjesfestijn wil koste wat kost voorkomen dat de Nederlandse inzending in gevaar komt door corona. Een merkwaardige maatregel, omdat de show zélf al op losse schroeven staat. De organisatie blijft echter trekken aan het dode Songfestival-paard.

MacRooy vindt het lastige tijden. “Ik heb donderdag net als heel veel mensen de persconferentie zitten kijken en meegekregen wat de maatregelen zijn. Vlak daarna hebben we met mijn team en AvroTros besproken dat ik de komende periode uit voorzorg ook zo min mogelijk sociaal menselijk contact moet hebben.”

Presentator Humberto Tan: “Je hebt jezelf eigenlijk in een soort quarantaine gestopt?

MacRooy: “Nou, dat is misschien een beetje extreem, maar meer van: er werd gezegd dat als je vanuit huis kan werken, dat je dat dan moet doen. Dit is mijn manier van vanuit huis werken. Ook omdat ik hoop dat het Songfestival straks doorgaat, dacht ik: you can never be to sure.”

Tan: “Knijp je hem over het doorgaan van het Songfestival?

Macrooy: “Nou, ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak, zeker sinds gisteren. Maar ja: ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen gewoon lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen. Het zou wel echt super jammer zijn, maar ik kan alleen maar hopen dat het geen invloed heeft op het Songfestival.”

Hoe verdient hij nu zijn geld? “Ja, dat is heel moeilijk. Eigenlijk gewoon niet. Er zijn wel inkomsten via streaming, maar geld van live-optredens is mijn grootste inkomstenbron. Ik zit wel echt enorm te balen daarvan. Ook collega’s om me heen moeten dingen verzetten en hebben drie weken gewoon geen inkomsten.”

Tan: “Springt AvroTros niet bij om jou te helpen?

Macrooy: “Nou, ik red me nu wel prima hoor. Ha ha.”

Foto: AvroTros
24 Reacties op “Songfestival-maatregel: Jeangu MacRooy in quarantaine”


 1. Ralf

  Verplaats het naar 2021 in Rotterdam
  Je hebt te maken met mensen uit 30 landen
  die hierheen komen
  Er gaan landen afzeggen

 2. Arno

  Of dit nu belangrijk is. Laat Rotterdam en de TROS zijn/haar verantwoordelijkheid nemen en het Songfestival nu al afzeggen en verplaatsen naar September of volgend jaar.

 3. Paul Grijpstra

  De enige (één Hollandse) inzending van ESF 2020 gaat in quarantaine.
  Wees reëel, blaas het af, stop met dromen en begin met handelen en claim dat ESF in 2021 nu ze het niet verwachten.
  Een jaartje uitstel zal voor alle partijen beter uitkomen, tenzij je echt wil dan Jeangu er in zijn eentje komt te staan, in een lege zaal….

 4. Erwin

  Mensen het is in fokking MEI. De enige reden om het nu al af te blazen is als ze het met alle zieke crewleden niet redden qua planning. De heer Aboutaleb beslist rond 5 april en dat lijkt me vroeg genoeg.

  Uitstellen naar later dit jaar is geen optie. Het volgende land heeft dan veel te weinig tijd om de boel te organiseren.

 5. Joram

  Bespaar je de moeite. Het is nog een kwestie van tijd dat het afgelast gaat worden. Typische Nederlandse koppigheid weer.

 6. Leo knots

  Wereldvreemd en lachwekkend ware het niet dat het Corona geen lachertje is

 7. Snake Charmer

  Hebben ze dit nog steeds niet gecanceld of uitgesteld? Alleen een achterlijke laat dit nog doorgaan.

 8. powered by jasper

  Gewoon annuleren.

 9. powered by jasper

  En misschien ook eens over nadenken om dit programma naar de commerciële te verplaatsen. NPO amusement vrij.

 10. Dries Roel Vink

  Ik zou die loser van een Jeangu MacRooy, met zijn kutlied, in quarantaine houden tot na het songfestival!

 11. Doe

  Verplaatsen naar 6, 8 en 10 Maart 2021.
  Koningsdag voor een keer of misschien wel voorgoed op Koninginge dag op (Vrijdag) 26 Juni. Verjaardag van Alexia. Dat is over 14 weken.

 12. Willie

  Schijnbaar zijn nog steeds lui de zakken aan het vullen met belastinggeld. ieder normaal denkend mens weet dat dit vreselijke. spektakel niet door gaat.

 13. Ron

  Het gaat gewoon door, net als het EK, Tour en Olympische Spelen. Nu afzeggen heeft geen zin want je slaat je voor je kop als in de zomer weer helemaal stil is en je niets meer hoort over corona.

 14. Dadel

  De kust is pas in juli weer redelijk veilig. Dus vergeet het maar dit jaar.

 15. Willie

  Ron
  za 14 mrt 2020 om 10:42

  Ik zou als jou was eens een keer in je kop laten kijken. Ben je al op vakantie naar Italië.
  Dat songfestival is totaal onbelangrijk afgezet tegen de gezondheid.

 16. Mar

  Wat een reacties weer. Als het Songfestival echt zo verschrikkelijk was, keken er wereldwijd niet bijna 200 miljoen mensen naar. Dus er zouden wel heel wat kijkers teleurgesteld worden als het niet door zou gaan. Ik heb helemaal niks met voetbal en de Tour de France. Maar ik kan het me wel voorstellen dat de liefhebbers daarvan erg teleurgesteld zouden zijn als die festijnen niet door zouden gaan.
  Mensen, niet alleen aan jezelf denken, he!

 17. aammehoela

  Gewoon even wachten tot begin april in hoeverre het virus zich verspreidt of over het hoogtepunt heen is. Dan zou het namelijk wel kunnen. Alleen tijdens de voorbereiding scherp zijn op voorkomen van verspreiden. En anders uitstellen tot ergens in september.

 18. snoezigkleinhertje

  Dat domme songfestival gaat niet door.
  Dat achterlijke autoracen in Zandvoort ook afgelast.
  Moskeeën worden gesloten.
  Mijn gebeden worden waarheid.

 19. gerdien

  Er is al lang bekend gemaakt dat in april wordt besloten of het Songfestival doorgaat. Dat is ook niet alleen aan de NPO/Avro/Tros/Rotterdam, de EBU gaat daar ook over.

 20. Annoniemus

  Waar zit hij quarantaine in een kooi in het oerwoud van Suriname !?

 21. X

  Ik denk dat Abouthaleb de eindverantwoordelijkheid heeft.
  En dat het niet doorgaat.

 22. HBaz

  Als ze niet met 100 man op het podium gaan staan, gaat de show gewoon (zonder publiek) door. Dat kan met andere tv-programma’s ook dus waarom niet met het songfestival?

 23. Paulus

  Doe gewoon je ding gast, eindelijk wat anders dan al dat hoem pa pa gedoe, moge de beste winnen.

 24. Annoniemus

  Ruim 2000 zwetende flikkers in Ahoy straks is vragen om problemen , afblazen die hap !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.