Songfestival-maatregel: Jeangu MacRooy in quarantaine

Om de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival veilig te stellen, heeft Jeangu MacRooy in samenspraak met AvroTros besloten om zo veel mogelijk in quarantaine te gaan. Dat heeft de zanger vrijdag gezegd op NPO Radio 1. De top van het liedjesfestijn wil koste wat kost voorkomen dat de Nederlandse inzending in gevaar komt door corona. Een merkwaardige maatregel, omdat de show zélf al op losse schroeven staat. De organisatie blijft echter trekken aan het dode Songfestival-paard.

MacRooy vindt het lastige tijden. “Ik heb donderdag net als heel veel mensen de persconferentie zitten kijken en meegekregen wat de maatregelen zijn. Vlak daarna hebben we met mijn team en AvroTros besproken dat ik de komende periode uit voorzorg ook zo min mogelijk sociaal menselijk contact moet hebben.”

Presentator Humberto Tan: “Je hebt jezelf eigenlijk in een soort quarantaine gestopt?

MacRooy: “Nou, dat is misschien een beetje extreem, maar meer van: er werd gezegd dat als je vanuit huis kan werken, dat je dat dan moet doen. Dit is mijn manier van vanuit huis werken. Ook omdat ik hoop dat het Songfestival straks doorgaat, dacht ik: you can never be to sure.”

Tan: “Knijp je hem over het doorgaan van het Songfestival?

Macrooy: “Nou, ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak, zeker sinds gisteren. Maar ja: ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen gewoon lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen. Het zou wel echt super jammer zijn, maar ik kan alleen maar hopen dat het geen invloed heeft op het Songfestival.”

Hoe verdient hij nu zijn geld? “Ja, dat is heel moeilijk. Eigenlijk gewoon niet. Er zijn wel inkomsten via streaming, maar geld van live-optredens is mijn grootste inkomstenbron. Ik zit wel echt enorm te balen daarvan. Ook collega’s om me heen moeten dingen verzetten en hebben drie weken gewoon geen inkomsten.”

Tan: “Springt AvroTros niet bij om jou te helpen?

Macrooy: “Nou, ik red me nu wel prima hoor. Ha ha.”

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen