Olcay Gulsen: ‘RTL wilde mij geen hulp-tv geven’

Olcay Gulsen vindt het heel fijn dat ze als onderdeel van haar driejarige contract bij Talpa Network aan de slag mocht met een zesdelige docuserie over huiselijk geweld voor Net5. Zo’n maatschappelijk betrokken project wilde RTL haar niet geven. Dat vertelt ze in het AD. Juist haar programma Olcay & Huiselijk Geweld is dan ook de reden dat ze RTL inruilde voor Talpa. “RTL voelde hier niets voor. Ergens begreep ik dat wel. Ik was daar een deskundige bij Boulevard, waar ik veel entertainment deed.

RTL kon dat niet los van elkaar zien, aldus Gulsen. “En ze hebben al mensen die op maatschappelijk gebied programma’s maken. Aan de andere kant, wat juist zo belangrijk is: het gaat niet om mij als journalist of presentator, maar om het onderwerp en het verhaal.

Het Net5 van Jildou van der Bijl en Linda de Mol vond het wél direct een aansprekend thema, legt ze uit. “Ze zeiden meteen: ja, dit vinden wij een belangrijk onderwerp. Hier willen we een serie over maken. Daarmee was de overgang beklonken.

Tien jaar lang was Gulsens leven thuis een hel, vanwege het geweld van haar vader tegen haar moeder. Twintig jaar lang is er niet over gesproken binnen haar familie.

Nu zeiden ook haar zussen ‘ja’ tegen het programma. “Ze wilden allemaal meewerken aan dit programma, alleen mijn broer niet. Te confronterend.

Het AD-interview met Olcay Gulsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen