NPO sorteert mogelijk voor op publiekloos Songfestival

Het zou zomaar kunnen dat de editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam de geschiedenisboeken ingaat als de minst feestelijke editie aller tijden. Het zou zomaar kunnen dat het tv-evenement zónder publiek zal worden uitgezonden. Een woordvoerder van de NPO bevestigt namelijk dat ze zich oriënteert op ‘verschillende mogelijke scenario’s’ in verband met het coronavirus. Als er iemand met het virus rondloopt in het publiek, dan zou dat zich razendsnel kunnen verspreiden.

De NPO wil niet zeggen welke scenario’s besproken worden. “De woordvoerder wil niet ingaan op de inhoud van deze mogelijke scenario’s. Hij wil niet zeggen of een van de mogelijke scenario’s is de liedjeswedstrijd in Ahoy door te laten gaan zonder publiek“, schrijft het AD.

Er wordt bewust voor gekozen om de rust te bewaren. De NPO: “Het is op dit moment te vroeg om in te gaan op deze eventuele scenario’s, aangezien deze afhankelijk zijn van de ontwikkelingen de komende periode. Onze focus ligt nog steeds op het produceren van een onvergetelijk Eurovisie Songfestival.

Het annuleren van het Eurovisie Songfestival is ook een optie, maar het zou ook een flinke financiële strop zijn. Er is al voor miljoenen euro’s geïnvesteerd in het liedjesfestijn.

Het Songfestival vindt over twee maanden plaats in Rotterdam.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen